Vi på julafton

Vi började vår julafton redan kl 5 och blev väckta av vår dotter som hade sett en mus på sitt rum, ”gå och lägg dig sa vi, det finns ingen mus”..de är i väggarna. 
Kl 6 kom hon ner igen och sa ”jag har en mus på rummet och jag har sett den på riktigt”, så vi springer upp och ser att där sitter en mus på golvet. Skrik från oss båda som hoppar upp på säng och byrå nakna :)..den synen skulle ni sett. Jag kan skratta åt det än ..:) Sedan ner till byn och hämta råttfälla hos mamma. Kl 8 är allt frid och fröjd, musen är död och vi kan börja om och fira jul..hi,hi
Vi tänder ljusen och eldar i brasan och så myser med en god frukost. 

Så börjar vi öppna julklapparna, en son som önskar sig mest kläder, pengar och presentkort och en dotter med samma önskemål, men som innerst inne mest av allt vill ha en iPhone 4. Vår dotter ser att det inte alls är lika många till henne som till lillebror, men anar ingenting. ”Det gör inget mamma, alla får vi olika och massor av fina saker”..hon skulle bara veta..

Tills det sista paketet innehåller det en dotter önskar sig mest av allt som pappan köpt på Medimarket till öppningspris. 
Då stannar världen tror jag…hon gråter så hjärtat går sönder på mamma och pappan. Jag skrattar först och sedan gråter vi ihop. Världens bästa tjej som aldrig kräver en massa och som aldrig i sitt liv trodde att hon skulle få någon för vi sagt att de är alldeles för dyrt. 
Så brukar vi säga att saker har ingen betydelse egentligen, men den här gången kändes det som det hade det. När man får något och blir så tacksam..mamma hjärtat gick sönder lite där. 
Sedan fortsatte vi till svärmor och svärfar som dukat upp stort julbord och alla mina svägerskor med sina män, barnens kusin osv. Så äter man så magen står i sju hörn, barnen får julklappar och så sitter man där helnöjd och tittar på alla och tänker att tänk att jag har två familjer. Det måste vara den bästa julklappen, så många som bryr sig om en. 
Så byter man inte någon julklapp med sin man, för vi planerar något fantastisk härligt istället framöver. Så tänker jag att den bästa julklappen är nog den jag skaffat mig själv… en ny livsstil och att jag får jobba med det jag älskar. Att jag har en familj som är friska och att jag nästan varje dag är hemma och kan möta mina barn i dörren och får äta frukost med dem. Jag gav mig själv livskvalitet i julklapp och tid. 
En bild från mobilen:)
Hoppas ni har en helt underbar jul! Här har dagen spenderats med springa min runda, åka pulka, grilla hamburgare, spa med dotter och nu bakar ungarna pizza. En helt perfekt dag och imorgon kommer mina föräldrar, syskon och syskonbarn hit. 

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Vi på julafton”

 1. Hej Lotta!

  Jag har läst din blogg ett tag och gillar den jättemycket!

  Jag har också gjort en liknande resa i år som du, börjat träna och lagt om min kost och hela 10 kilo är borta. Kändes gott att se en bild från förra julen och jämföra med årets jag, stor skillnad. Men den största vinsten är den med måendet! Ha en fortsatt fin julhelg,
  /Mel

 2. Härligt när barnen blir så glada över julklapparna!:) Här blev det tårar över en julklapp man inte alls ville ha istället. Den skulle inte ens med hem från farmor och farfar igår, men idag är den hämtad och glädjen över den är här!:)
  Fina ni är!:)
  Kram

 3. Vad härligt att de blir så glada, det är en konst i sig att ha barn som uppskattar saker så mycket. Vår 7 åring var ungefär lika glad- och sa hela kvällen att det var otroligt att hon fått allt hon önskat sig. Önskar dig en fortsatt skön jul! Kram

 4. Det låter som en helt underbar jul hemma hos er! Vi har också lyckats förbluffa våra barn när de öppnade sina paket med I Pad… så kul när man kan glädja så mycket!!
  Ha en underbar fortsättning på helgen! Kram, Marita

 5. Vilket underbart inlägg! Så fint det är med sann tacksamhet och uppskattning.. fin dotter du har! Härligt att läsa om din nya livsstil och din satsning på att jobba med det du gillar. Så inspirerande! Lycka till i fortsättningen, det kommer säkerligen gå superbra!
  Kram Madeleine

 6. Vilken härlig jul! och så underbart med dotterns glädje över sin julklapp :).
  Och heja dig gällande din livsstilsförändring, bara man vill så går det!
  God fortsättning till dig och din fina familj! Kram Jennifer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *