Minårskrönika 2012

 
 
Jag gjorde en årskrönika förra året, då fick jag upp ögonen för hur mycket som har hänt på ett år, så jag tänkte jag måste skriva en i år med. Jag tror det är bra att kunna gå tillbaka och se allt man varit med, lära sig både bra och dåliga saker av det som skett och vara stolt över det man får vara med om, så här kommer min årskrönika 2012. Den är låååång så håll i er 🙂

Januari
Slutade året innan med att fixa ett eget kontor, så skönt att få en egen plats att kunna vara på. Även sonens rum renoveras och blir klart. Jag känner mig kreativ och förtaget rullar på, den 26 januari skriver jag har bestämt mig, jag tar tjänstledigt. Det fungerar inte så bra att jobba på förskolan 50% längre med att kombinera mitt företag. Jag jobbar varje kväll och mer än heltid och känner mig inte så närvarande någonstans. Jag vill egentligen inte sluta och vågar inte satsa men måste tänka om.

Ute är det kallt och vackert, vi åter på spa bara jag och mannen, jag fotar ett vackert vinterbröllop och jag är nästan aldrig ledig. All min lediga tid är jag med familjen och barnen, jag vill leva och ha kul..men kan inte längre leva som jag lär.

 
 
Jag bakar fortfarande ganska mycket så fort jag är ledig och tycker fika med barnen är ett måste varje dag. Vi bokar en resa till Menorca och jag längtar till värmen. Bloggen har ca 2000 besökare varje dag, galet mycket. 
 
Februari
 
 
I februari så längtar jag jättemycket efter våren, tar in pelargoner i varje hörn. Jag bokar massor av roliga reportage och det ser ut som 2012 kommer bli året då jag kommer se Sverige, jag kommer kunna jobba med fota alla dagar i veckan. Jag känner mig mer och mer nöjd med mitt beslut och jag längtar till våren då jag ska få göra det jag brinner för innerst inne.

Jag fortsätter att sälja mycket reportage, jag förstår inte att det kan gå så bra…hur blev det så här?

Jag längtar efter att kunna renovera här hemma, ta bort den bruna fondväggen och byta alla ekmöbler till vitt, men jag har inte råd riktigt ännu. Kanske börja med att kunna måla om?

 
Jag lägger mycket tid jag har över och pengar på att göra upplevelser istället. Jag åker på spa med min dotter och jag vill bara ha tid att umgås och mysa.

Så försvinner snön och det blir lite lättare att leva igen, jag fotar en massa vårjobb. Får tidningar som hör av sig och jag har massor att göra. Jag älskar mitt jobb!

Mars
 
 
 
 
I mars får jag veta att en av mina bilder som jag fotat på några vårblommor här hemma blir framsida på 
Amelia.
 
 
Jag och min dotter åker på kryssning. 
 
 
 
 
I mars kan jag äntligen jobba ute igen, jag får massor av roliga vårjobb och jag njuter mina dagar hemma av att kunna styra min tid. 
 
 
 
 
I mars har jag jobbat ihop till färg och en målare här ska göras om. Vi tömmer vardagsrum, kök, hallar m.m och målaren fixar fint hos oss när vi själva är på semester i fjällen. 
 
 
 
 
 
I fjällen känner jag mig tung, min mage har blivit stor. Jag kommer knappt i mina skidkläder så jag köper nytt. Ingen tanke på att vilja minska i vikt eller röra på mig. Mitt fokus är bara på familjen och jobba och träna är det tråkigaste jag vet. 
 
 
April
 
 
 
Nu har vi fått ett vitt hem, det ekar tomt här hemma för jag bestämmer mig för att sälja av alla gamla möbler, utan att egentligen har råd att köpa massor nytt. Men jag tänker om jag jobbar på kommer det säkert gå..:) Vi börjar med att inreda hallarna uppe och nere som inte kräver så mycket pengar.
 
 
 
 
 
Jag börjar föreläsa om min väg från blogg till företag och får träffa fantastiska människor  Jag får träna att prata inför folk, så kul!
 
 
 
Jag slutar på förskolan, sorg i hjärtat i några veckor innan solen och våren kommer på riktigt och jag får fota och jobba som jag vill. Jag har det helt plötsligt så förbaskat bra, så bra att jag tror jag drömmer. 
 
Det känns som livet håller på att komma tillbaka, tiden och jag börjar gå promenader. Jag bestämmer mig för att börja tänka mer på min kropp, vad jag stoppar i mig och ta hand om mig själv. Nu eller aldrig.
 
 
 
Hallen på undervåningen börjar bli klar och jag njuter och funderar på vilken stil, jag vill ha i mitt nya hem. 
 
 
 
I slutet av april, reser jag mycket. Gud vad jag njuter. Det känns aldrig som jag jobbar. Jag har så kul och jag säljer många reportage. Livet känns helt enkelt för bra för att vara sant!
 
 
Maj
 
 
I maj publiceras ett gammalt reportage om vår familj tidningen Livet på landet. 
 
 
Jag får fota framsidan till Drömhem och trädgård och jag gör en massa roliga reportage. 
 
 
 
 
Jag åker till Stockholm på fotografkurs och träffar fantastiska fotografer, gud så roligt jag har fått kollegor. 
 
 
I maj hinner jag både jobba mycket och njuta. Känns som jag har fått tillbaka mitt liv. Jag får vara hemma mer med mina barn, jag kan styra min tid och företaget går bra. Jag längtar efter sommaren och semester, men vet inte om jag kommer få ledigt så mycket, så jag jobbar på som en liten tok och reser runt och fotar och kan samtidigt ta med min familj. Vi har det så bra!
 
 
Juni
 
 
 
I juni händer det som känns som en dröm, ett bokförlag i Göteborg vill att jag kommer för ett besök för  en kommande bok om Fyra årstider, kan det vara sant?
 
 
 
Det visar sig att allt känns rätt, de om någon ska få göra min bok och när jag åker hem där ifrån vet jag att Fyra årstider ska bli bok. Jag bara ler…kan inte tro det är sant! men jag får inte berätta det på bloggen förrän kontraktet är skrivet.
 
 
 
I juni far vi till Dalarna i nästan en vecka med min bästa väns familj. Jag hinner tänka mycket och vi umgås och njuter av fint väder. Någonstans där ute vid en klippa bestämmer sig jag och min man för att lägga om vår kost och att börja tänka på vår kropp och vad vi stoppar i oss. en ny livsstil.
 
 
 
 
 
 
Jag väger 78 kilo och tänker att varför inte ( men jag berättar inte då på bloggen vad jag väger, det är min ensak), om min man vill pröva att laga mat enligt Lchf så hänger jag på. Jag gillar inte att träna och jag har ingen tanke på att röra mig, men jag vill inte bli större. Efter en vecka med lchf är jag kär, sötsuget försvinner och jag märker snabbt att kilona börjar försvinna.
 
Juli
 
 
Efter att jobbat mycket i maj och juni och varit i över hela Sveriges land ( alla län utom 5 på 2 månader ) så ser det ut som att jag har råd att ta semester. Jag börjar köra lite vattengympa i poolen, mest på skoj. Varje dag i 30 minuter så dansar jag runt där i poolen och känner att jag börjar få lite mer lust efter motion.
 
Jag minskar mer och mer vikt och den 12 juli springer jag för första gången 1 km. 
 
 
 
 
 
 
 
 
I juni får jag också råd att köpa möbler till matsalen, bara en byrå målas om allt annat köps nytt. Tänk att jag får råd att inreda mitt hem som jag önskar. Jag får också mycket skit för att jag härmar andra och det verkar sticka i ögonen att jag har råd att renovera. 
 
 
 
I juli  kommer också boken Digitalt entreprenörskap ut som jag är med i.
 
 
 
 
Vi åker en vecka till Menorca och njuter av sol och värme och har det så himla bra. 
 
 
 
I slutet av juli står vågen på 71 kilo, jag stannar på samma ganska länge och är åtålig. Tycker inte att något händer och jag bestämmer mig för att börja träna regelbundet. 
 
 
 
I juli kastar jag också ut eksängen och köper vit sängstomme med byrå från Mio, sovrummet blir så ljust och fint och jag är så nöjd!
 
Augusti
 
 
 
Augusti, kan jag köpa kläder i storlek 40 och är lycklig över det. Jag kan springa 2.5 km och mår toppen!
 
 
Jag tar ett stort beslut i  mitt företag att sluta fota bröllop och barn. Jag känner mig så nervös varje gång innan jag fotar bröllop, det känns inte som det är jag och bestämmer mig för att reportage, styla, föreläsa och blogga ska bli min framtid. Bloggen har numera ca 2500 läsare om dagen.
 
September
 
 
 
 
I september handlar väldigt mycket om inredning här hemma, jag köper soffor, bord och skåp och det börjar kännas lite mer ombonat. Jag njuter av mitt vita hem och är så tacksam att jag kan tjäna mina egna pengar och göra om. Tänk att jag kan fixa detta på egen hand.
 
 
 
 
 
 
September är också månaden som jag åker på Photoevent till Stockholm, träffar underbara fotografer. Jag föreläser och jag får lovord av andra. Tänk att jag kan inspirera andra. Jag åker också till Köpenhamn med mina bloggbrudar från skåne. Underbara dagar! Det känns som jag är överallt och lever livet!
 
Men inombords går jag igenom en liten kris, efter tappat nästan 10 kilo vill jag ut och leva livet. Min kropp vill dansa, jag vill ta hela världen i min famn. Min man tror jag är galen och jag vet inte vad som händer. Är det kroppens sätt att visa att jag blivit smalare..för mycket hormoner och känner mer galen än trygg. 
 
 
 
 
I oktober säger jag upp mig från förskolan och landar i min inredningsstil som känns numera som jag. Andra får tycka vad de vill…
 
 
 
 
Jag börjar hitta mig själv igen, vem är jag, vad vill jag, vad är meningen med livet…???? Känns som 40 års krisen varat i två månader och jag börjar återvända till att vara den jag är igen, men som jag tappade lite på vägen till målet.  
 
 
 
 
Jag börjar planera för julen, mycket grönt och vitt och nästan inga tomtar. Jag är inte samma Lotta som förr, jag har bytt stil hemma och jag har bytt livsstil och andra får ta mig som jag är nu. Jag skiter i om folk vill jag ska baka, ha pastell osv. jag tänker vara den jag är.
 
 
 
 
Så köper jag nya löparskor och träningskläder och den 6:e oktober springer jag mina första 4.7 km utan att stanna eller dö. Jag är så lycklig så jag spricker!
 
 
I oktober köper jag byxor i st 38 och topp i small och är i himmelriket i klädaffären. Vill aldrig mer köpa inredning 🙂 bara kläder. Byter ut halva garderoben och hänger in mina fina nya kläder och kan inte förstå att jag numera vägar under 70 kilo. Min hälsoresa tar mycket av min tid. Jag mår så otroligt bra och jag känner mig snygg och pigg. Lchf och träning har gett mig en pigg kropp. 
 
November
 
 
I november börjar det kännas klart här hemma. Jag jobbar mycket hemifrån med att redigera bilder Jag vill vara hemma mer med mina barn, så jag styr upp mina tider så jag inte är borta så mycket. 
 
Jag hinner både ut och springa, träffa vänner på fika och jag har en väldigt behaglig tillvaro. Jag bestämmer mig för att ha ett lugnare december för jag älskar jul. Jag vill inte jobba en massa och inreda mer, utan bara få vara hemma. 
 
 
 
Jag fotar mycket till min bok hela hösten, och i november är höstkapitlet slut och jag börjar med december. Bloggen slår besöksrekord med över 3000 besökare på en dag och är helt plötsligt är en av 100 största bloggarna enligt Tailsweeplista. Jag höjer mina reklampriser inför nästa år och ser att bloggen är helt plötsligt en inkomstkälla. Hur blev det så…
 
 
 
 
December
 
 
I december pyntar jag mest, jobbar på kontoret och är ute på några få reportage. Jag vill bara mysa och ha det bra. Jag tar sovmorgon, jobbar på kvällarna. Försöker att alltid vara hemma när barnen kommer från skolan. Jag prioriterar tid! Jag tränar mycket, minst 3 dagar i veckan.

Jag blir utvald som ett av kreativa företagen i regionen och få vara med på en karta och även framsidan på en fina broschyr.
 
 
 
 
Jag åker på en härlig resa till Skåne, gör reportage hos Tulipa och bara har det så himla bra. Jag oroar mig lite för framtiden och tänker hur ska det gå. Kommer jag kunna fortsätta leva på detta, räcker pengarna osv? 
 
 
 
Jag firar en lugn jul hemma och med mina släktingar, tar två veckor ledigt med min man och bara gör det nödvändigaste.
 
 
 
Jag avslutar idag med att väga 14 kilo mindre, att ha en annan livsstil och att orka saker jag inte gjorde innan. Fyra kilo till målvikt, men det får ta den tid det tar.  Detta år blev ett år att återvända mer till att få tid, tid till livet, tid till mig. Att sätta fokus på vad jag vill, vad jag mår bra på och visa att jag kan. Jag är värd detta, jag vågar ta beslut och lita på min känsla. Jag är så kär i min man, vi har det så himla bra och jag är trygg i den jag är. 
 
 
Nu ser jag fram emot ett 2013 och med ett så här underbart år är det svårt att tro att 2013 kan bli bättre. Jag kan läsa min årsberättelse från förra året och inse det hände väldigt mycket då med.
 
 
 
Det enda som betyder något för mig är att våga leva genom mina drömmar och våga göra det man älskar, stå för den jag är, att få vara hemma mycket och min familj mår bra och att vara snäll både mot andra och mot mig själv. 
 
Tack för detta år och tack för att ni vill läsa om mig och min familj. Utan bloggen hade jag aldrig varit här.
 
Kram Lotta
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

85 reaktioner på ”Minårskrönika 2012”

 1. Vilket innehållsrikt år Lotta 🙂 och vilken inspirationskälla du är ! Önskar dig ett gott slut på 2012 och ett Gott Nytt 2013 och hoppas att det blir lika bra för dig och din familj 🙂 kram kram /Camilla

 2. Fina, roliga, kreativa, begåvade Lotta! Det är omöjligt att inte le stort när man läser din krönika. Du visar gång efter gång att vi själva kan ställa oss vid rodret och ta ut kursen vi själva väljer. Vi väljer fel ibland men då lär vi oss något på vägen. Du delar med dig av stort och smått, uppdaterar bloggen i princip varje dag. Stort tack för allt du delar med oss. Jag är så glad att vi är vänner.
  Hälsa hela din underbara familj och ha ett riktigt gott slut!
  <3 Lena

 3. Åh,vilken härlig årskrönika! Har läst din blogg i flera år men aldrig skrivit nåt (tror jag)! Din blogg är så härlig och jag älskar dina bilder! Kikar in på instagram också! Du är så härlig och inspirerar!! Kanske va det du som fick mig att våga börja springa i höst! Ditt jävlarannanma smittade nog av sig där till mig! Hoppas du får ett fint 2013,jag ser fram emot att fortsätta följa dig!!
  Jessica

 4. Vilket år du haft! Vilken resa du gjort! Så himla inspirerande att läsa! Stort tack för att du delar med dig och inspirerar!

  Önskar dig ett Gott Nytt År!

  Kram Carina

 5. Lotta!

  Vilken läsning! Grattis till ett fantastiskt 2012 och varmt lycka till med ett spännande 2013. Fortsätt våga följa din magkänsla och att skita i andra så ska du se att du kan fortsätta leva det liv du vill.

  Tack också för att du vävde in min bok Digitalt Entreprenörskap i din krönika!

  Gott slut och gott nytt 2013.

  Annakarin

 6. Hej Lotta!
  Vilket år du haft-du är så duktig.
  Ha ett gott slut&gott nytt år.
  Du är så inspirerande.
  Ha det gott.
  Kram Helene.

 7. Tänk vad mycket som hänt under detta året!
  Du ger mig inspiration till att ta mer hand om mig själv och våga lita på att jag är bra och jag kan massor!:)
  Tack för att du delar med dig av ditt liv!
  Gott Nytt År!:)
  Kram

 8. Helt klart det bästa som jag har läst i år, du inspirerar och jag hoppas, för min egen skull, att jag vågar ta tag i mig och mitt liv 2013!
  Tack för ALLT du GER!
  Många kramar Helena

 9. Vilket fantastisk år du har haft, gratulerar till viktnedgång och fin karriär! Hoppas du får ett lika fint 2013!
  Årskrönikor är allid lite roligt, det är kul för en själv också att gå tillbaka och se vad man ”hittat på” =)
  Kram!

 10. Härligt, du ska verkligen veta att du är en riktig inspirationskälla för många! 🙂
  Vill INTE komma med smolk i glädjebägaren, men, när jag läser:
  ”Jag längtar efter att kunna renovera här hemma men jag har inte råd riktigt ännu. jag bestämmer mig för att sälja av alla gamla möbler, utan att jag egentligen har råd att köpa massor nytt. Men jag tänker om jag jobbar på kommer det säkert gå..:) Efter att jobbat mycket i maj och juni och varit i över hela Sveriges land ( alla län utom 5 på 2 månader ) så ser det ut som att jag har råd att ta semester. I juni får jag också råd att köpa möbler till matsalen”

  men…du har ju din make vid din sida, han är väl också med i familjen, i ert gemensamma hem, köpa inredning, med att du tar semester…(?)
  Som sagt, du är VÄRD all glädje det var saker som stack ut.
  Önskar att du kunde öka dina föreläsningsuppdrag, skulle säkert vara många som skulle behöva höra vad du hade att berätta! 🙂

 11. Vill verkligen gratulera dig till att du vågar ta steget ut och köra på det Du tror på. Hur kan något som känns bra i hjärtat bli fel, oavsett om det gäller jobb, heminredning eller vad det nu kan vara. Fortsätt vara en fin inspirationskälla till alla oss kvinnor (och kanske män som läser din blogg 😉 ) så kanske fler kvinnor vågar ta för sig och slänga sig ut i det okända. Själv är jag lycklig gift sjuksköterska som har en ”hemlig” dröm om att öppna eget bageri…kanske just min dröm besannas någon dag… Stor kram till Dig

 12. Anonym jag förstår inte riktigt din fråga, men att inreda vårt hem och ta semester i eget företag handlar ju om hur mycket pengar man tjänar. Min man tjänar inte de pengarna att han kan ge mig 15000 i månaden som jag kan leva på så jag kan ta semester, eller att vi kan byta möbler osv. Däremot har han varit med på detta och tycker det har varit roligt att göra om, han kanske inte alltid trott på min kapacitet, men jag har sett att jag kan jobba massor och tjäna pengar. På några få månader tjänade jag samma som ett halvår på förskolan…vilket jag aldrig trodde jag skulle klara av och absolut inte min man heller. Min kära make är den bästa som finns. Vi jobbar i team. Han har är nöjd med sitt jobb, han behöver inta massor av utmaningar osv. Han glädjs med mig. Vårt liv tillsammans nu är bättre nu än när barnen var små. Nu har vi all tid och kan fokusera mer på oss som par. Hoppas du fick svar på din fråga 🙂 Kram lotta

 13. hej VÄNNEN!

  vill bara säga att du är verkligen
  SMITTSAMT POSITIV :-))

  Nu ser jag fram emot ett nytt år med dig och alla andra roliga bloggdamer som förgyller min tillvaro och inspirerar i livets karusell, bara att åka med ;-))

  *****GOTT NYTT ÅR*****
  ÖNSKAR JAG DIG OCH DIN FAMILJ

  MVH MIA

 14. Vilken resa! Underbart att få följa dig på bloggen och Instagram. Är så dålig på att kommentera, får bättra mig! Gott Nytt År!
  Ann

 15. Jag får tårar i ögonen av din resa 2012! Du är fantastisk! Jag läser helst din blogg varje dag, och du ger massor med inspiration, hela tiden! Det är också värdefullt att du vågar visa de mer sårbara delarna i livet, som din ev 40-årskris;) Det är annars lätt att tro att alla bloggare lever ett perfekt liv heeela tiden, vilket inte kan vara sant för någon! Stort lycka till med att följa dina drömmar i fortsättningen! (så ska jag försöka följa mina:)) Kram Maria

 16. Gott Slut och Lycka till med ditt nya liv!

  Du inspirerar mig både vad gäller kropp, själ och även inredning och stil!

  / Malin i Norrköping

 17. Underbart att läsa vännen!!!!
  Du inspirerar mig verkligen varje dag!!!! 365 dagar om året :)))
  Du är värd precis allt du lyckas med.
  Och med din ödmjukhet kan du gå hur långt som helst!!!

  Kram Thess

 18. Jag ryser, det är helt fantastiskt vad du har lyckats bra! Önskar jag hade samma mod att våga förändra mitt liv, särskilt jobbmässigt! Läser din blogg varje dag och du är en inspiration, en dag ska jag också våga byta branch!!!

 19. Hei Lotta, så ærlig og åpen du er 🙂 Du har en flott blogg og jeg koser meg når jeg er inne og leser bloggen din. Dette gir masse inspirasjon – selv blir jeg 40 om to måneder og har lyst til å endre så jeg får mer tid til de tingene som betyr mer for meg og min familie. Tusen takk for at du deler og inspirerer. Gleder meg til å følge deg i 2013.

  Hilsen Anita

 20. Härligt Lotta!
  Det bästa som hänt mig under 2012 var att jag i augusti började äta lchf, vågen visar numera -20 kilo, och innehåller bara två siffror istället för 3!
  Ser framemot 2013!
  Hoppas att det kommande året bjuder dig på många härligheter och glädjeämnen!
  Gott Nytt År!!
  Kram

 21. Härligt Lotta, du mår kanonbra och det är det viktigaste!
  Kul att läsa om ditt år, men jag som följt dig några år känner ju igen det mesta. Jag kikar in här, men skriver inte alltid en kommentar…
  Gott nytt år och njut!!!
  Kram Susanne

 22. Vill bara tacka dig för ditt mod och din energi som är så otroligt smittande!!
  En sådan härlig läsning och vilket omvälvande år du haft!
  För mig har du blivit lite av en inspirationskälla både vad gäller inredning men även lchf!!
  Önskar dig ett lika härligt 2013!!

  Kram Anna-Lena

 23. Vilken härlig och inspirerande läsning Lotta! Det smittar verkligen av sig till oss bloggläsare 🙂 Jag önskar dig ett Gott nytt år och följer med dig och bloggen/instagram in i 2013. Kram Mikaela

 24. Vilken inspirerande resa! Är just idag så imponerad av att du började springa, jag prommar mycket och har försökt springa ibland men det går så fruktansvärt trögt. Nu har jag – hör och häpna- beställt ett löpband och hoppas kunna springa lite hemma när vintervägarna är så jobbiga. Och ingen ser mig 😉

  Önskar dig ett fantastiskt 2013,
  kram Jenny

 25. Du har en underbar blogg, du ger en hopp och mod att själv våga förverkliga sig själv och sina drömmar.
  Kommer fortsätta följa din fina blogg.
  Önskar dig ett Gott nytt år!!

 26. Tack fina Lotta för att du delar med dig! Det är så otroligt inspirerande att läsa det du skriver. Det visar att man verkligen kan förverkliga sina drömmar.

  Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År! Hoppas 2013 blir precis så som du önskar! Kramar Jennifer

 27. Gott nytt år finaste Lotta!
  Vilken resa!! Vilket 2012!!!
  Jag vill återigen tacka för all inspiration du ger..
  Både inredningsmässigt och livskraften som strömmar ut genom skärmen då man läser din feelgood blogg…;)
  Jag blir tårögd, rörd och stolt då jag läser hos dig… stolt?? undrar du kanske nu…jo jag blir faktiskt det…
  När jag läser hos dig smittar du av dig så himla mycket på mig att jag känner hur blodet rusar och att jag också kan minsann…;)
  Tack snälla snälla du för livsglädje och en spark i ändan då karaktären sviker…;)

  Vilken förvandling ditt hem gjort!! Men att du härmar någon kan jag inte förstå alls….jag är fortfarande arg på dem som skrev så…ditt hem är ju ditt å ingen annans…
  Du bor ju för det första inte i något typ hus så redan i planlösningen är det ju bara ditt… sedan kan man inte köpa möbler från de stora varuhusen och de stora märkena och tro att man ska vara ensam om dem….knäppt!!!

  Nej som sagt
  Gott nytt ÅR!
  Kram Katarina

 28. Oj vilket händelserikt och spännande år du har haft!!! Himmel!! Du har verkligen lyckats bra med dig själv, ditt företag ditt hem och din familj! Så underbart roligt! Tror nog att år 2013 kommer att innehålla massor av underbarheter för dig!
  kram, Marita

 29. Gott nytt år härliga Lotta!
  Tack för allt du ger och delar med dig av!
  Önskar dig och din familj ett sunt, roligt och lyckosamt 2013!
  Kram från Jenny med familj (lekstugan på Öland)

 30. Kanske är jag blödig men blir faktiskt lite tårögd av din fina årsresume. Vilken otrolig resa du gjort. Jag kan inte annat än bli inspirerad av dig och ditt sätt att vara och tänka. 2013 kommer bli ett underbart år =)
  Kram och gott nytt år <3

 31. Härlig läsning Lotta, är riktigt kul att följa dig genom åren som jag gjort. Ser man tillbaka på bloggar både på sig själv eller dig så ser man hur mycket som förändras. Både till det bättre och ibland till det sämre.
  Önskar dig ett gott slut och en underbar start på det nya året.
  Kram Theres

 32. ❤Vilken härlig summering av ditt 2012!!

  Oftast tycker man att åren går så fort… Men tänk så mycket man hinner med ändå om man tänker efter på vad som hänt under årets tolv månader!

  Tack kära Lotta för all glädje och inspiration du sprider med din underbara blogg!! ❤

  Önskar dig en magisk nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År!!

  Kramar Cessan ❤

 33. Gott Nytt år till dig och din fina familj !
  Tackar för detta året !
  Ser gärna frammemot ett nytt år ! 🙂

  Och måste även säga Lotta Att så bra du har jobbat med vikten !
  Härligt kämpat !

  Ha en riktigt fint nyårsafton nu !

  Varma nyårskramar från mig !

 34. FANTASTISKT! Underbart att läsa din resa 2012. Jag blir avundsjuk 🙂 Det jag blir mest glad över är att du skriver (och har gjort förut också)att du är kär i din man. UNDERBART! Fortsätt vårda den relationen! Härligt att du även prioriterar tid med hela din familj. Med den prioriteringen i ditt liv, kan det inte bli annat än bra. Jag önskar dig ett underbart och ännu ett framgångsrikt år.
  Kram Helene

 35. FANTASTISKT! Underbart att läsa din resa 2012. Jag blir avundsjuk 🙂 Det jag blir mest glad över är att du skriver (och har gjort förut också)att du är kär i din man. UNDERBART! Fortsätt vårda den relationen! Härligt att du även prioriterar tid med hela din familj. Med den prioriteringen i ditt liv, kan det inte bli annat än bra. Jag önskar dig ett underbart och ännu ett framgångsrikt år.
  Kram Helene

 36. Vilken läsning. Helt fast! Du ska vara otroligt STOLT över dig själv! Vilken underbar kvinna du är! Din läsning Inspirerar många och din berättelser får mig att må bra! Fortsätt år 2013 med att vara LOTTA.

  Njut nu av sista dagen detta år och börja 2013 som du avslutar 2012

  GOTT NYTT ÅR!!!

  Kram

 37. Vad rörd man blir av att läsa…Jag känner tårarna bränna under ögonlocken…
  Keep on going Lotta!
  Du är grymt bra och jag är så glad att du ville komma och besöka mig och att äntligen träffas!

  Stor stor kram och det bästa 2013 man kan tänka sig till dig och din familj!

  Kram Mariette

 38. Vilket himla häftigt år du haft. Hunnit med massor som det för andra tar flera år för ju.. 🙂
  Du är en stor inspirationskälla för oss andra.
  Gick själv ner 10kg för några år sen och lusten och livet kom tillbaka. Tyvärr är alla kilon nu tillbaka ( tack vara nattarbete) men efter att ha sett din resa så ska jag göra om det än en gång och aldrig mera komma tillbaka.
  TACK för att du delar med dej.

 39. Lotta du är en sådan inspirationskälla – både som bloggare, företagare, mamma och kvinna!
  Tänk om fler kunde inse att det är vi själva som styr vårat liv istället för att göra sig till offerlamm och skylla på allt och alla runtomkring för att inte livet ser ut som man vill.
  En av dom bästa tillfällena under mitt 2012 var att få dela hotellrum med dig under Photoevent! Hoppas verkligen att få träffa dig under 2013 <3
  Tack Lotta för att du är den du är och delar med dig av energin!!!

 40. Blir så glad och inspirerad att läsa om dig och dina tankar om livet. Go girl säger jag bara 😉
  Gott nytt 2013!!!

 41. Började att titta in till dig varje dag pga, eller säger man kanske tack vare?, dina vackra bilder och härliga recept. Nu följer jag DIG (både här och på Instagram)och DIN resa. Familjen som du inkluderar i det mesta du gör, och din kärlek till dem gör det inte mindre intressant att läsa, men det är ändå DU som är huvudpersonen i denna underbara och sanna ”saga”.

  Är så otroligt imponerad av ditt driv och din viktnedgång och hoppas att jag har karaktär nog att försöka mig på en viktresa själv inom det snaraste.

  Säger som många andra, skit i alla avundsjuka människor som tycker att du härmar. Jag skulle oxå vilja kasta ut alla möbler och byta ut till vitt, måla alla väggar vita eller grå, renovera kök och badrum från 69, måste bara vinna en miljon eller två först 🙂 Du (ni) har ”fått” ett jättevackert hem!!!

  Heja dig och jag hoppas att du får ett underbart 2013!!!

  Många kramar från Tina

 42. Lotta: tror nog att den anonyma som skrev kommentaren ovan menade så att du skrev mycket JAG, och fick de som att din sambo inte va delaktig i renoveringsprojekt och annat. För så tänkte jag också först, men antar att han är med och att du inte tänkte på att det blev mycket jag och inte vi.
  Tycker iallafall att du har haft ett fantastiskt år!! Kul att kika in hos dig. Kram Cina

 43. Cina jag tänkte på det med ( så var det såklart) , men min man har ingen blogg. så det blir mest i jag form. I detta projekt har han såklart varit delaktig eftersom det är jag som betalat och fixat målare och jag som betalat alla möbler m.m. så blev det mycket vi. men han har såklart stått för mykcte annat som vår resa till Mallorca .

  Det var ju min årskrönika..inte hans :)) hi,hi
  Kram Lotta

 44. Vilken otroligt inspirerande årskrönika! Jag var en av fotograferna på Photoevent i Stockholm i september och blev naturligtvis inspirerad redan då.
  Min resa mot heltidsfotandet och balansen i livspusslet och viktnedgången är så lika din (utom nivån på framgång)! Jag ligger bara efter några månader.
  Men NU så! Jag har satt mina mål för detta år och jag ser fram emot min egen krönika nästa år.

 45. Men ååå, vad upprymd man blir av att läsa detta!! Vilken (ursäkta) jäkla resa du gjort i år! Det gäller verkligen att våga tro på sig själv och att lita på att det blir bra. Med ett stort tack för fina och ”puschande” inlägg önskar jag dig nu ett Gott Nytt År och jag gissar att du ror mot nya mål <3
  Mvh Sofia

 46. woww,vilket år du har haft! Hoppas nästa år blir minst lika inspirerande! Fasiken oxå jag måste oxå ta tag i min vikt. Jag ser ju att de går! JAg vill veta mer vad du äter för att lyckas.
  Många varma kramar till dej!

 47. Jag är en av dem som följt dig riktigt riktigt länge, kanske redan sedan starten. Jag vet inte vad det var som gjorde att jag fastnade, men det spelar ju ingen roll! Antagligen är det ditt fina sätt att skriva och dina vackra bilder. Du ger SÅ MYCKET inspiration!

  Vilket fantastikt år du haft! Vad roligt det är att följa dig, din familj och ditt hem. Det känns som om vi känner varandra… Vill säga STORT TACK för att du så frikostigt delar med dig av allt stort och smått! <3

  Hoppas du får ett bra 2013!
  Ser fram emot att titta in på din sida även i år.
  // Kramar från Karin

 48. Jag vill bara tala om för dig att du är en
  otrolig människa, inspiratör för många.
  De ska bli roligt att följa
  dig under 2013!
  Kram
  Lena

 49. Halloj! Vill bara säga att jag fortfarande tycker att du är den bästa bloggerskan! Jag har följt dig via bloggen nästan från start och, om än jag inte läser bloggen varje dag, så följer jag dig ändå via Instagram och Facebook! Önskar att du fortsätter i samma goa, härliga anda kära Lotta och du har ju en sådan förmåga att lyckas med saker och ting som du tar dig för. Uppskattar att du delar med dig till oss andra och att vi får lov att följa dig på din resa!
  Super varma kramar från mig 🙂
  Malin L i Skåne

 50. Å vad du inspirerar!! Du är fantastisk!! Jag kan inte sluta fundera på vart du kan ha köpt de svarta snygga byxorna du har på dig med lite dragkedjor i fram! Du har dom på ett kort från julen också! Snääääla tala om vart du hittat dom?
  Kram Pernilla.

 51. Så fantastiskt kul att läsa din resume om din väg från förskolan till ditt nya liv/arbete. Just nu arbetar jag som förskollärare men har ev ett jobb på gång som illustratör för ett stort företag i skåne. Jag älskar att fota, fotat bröllop och babyfoto. Jag målar tavlor”Tavlor till ditt hem” har en vilande blogg:Njutbarahem och en fotosida :personligafoto och en hemsida är på gång Jag väntar på spänning om att få uppdraget som illustratör, då öppnar jag upp mitt företag igen.Hoppas man vågar som du gjort och att man satsar på rätt spår.Kramar till dig!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *