Lchf, träning och jag ska springa tjejmilen

Lotta förra veckan
Jag får många mail och frågor om hur det går för mig med min Hälsoresa, jag borde kanske fota några finare bilder på mig själv, men jag gillar inte stå så mycket framför kameran. Men så här är det….
Lotta är nära nu, mitt första delmål. Ser man till vikten är jag nästan på 65 kilo, ge mig en vecka till och då har jag gått ner 13 kg. Jag har ätit Lchf från midsommar kan man säga.
Mitt största fan här på landet 🙂
Jag startade från att inte gilla träna, mest baka:) att inte orka springa 500 meter till att kunna springa 5 km utan att bli trött. Jag äter lchf varje dag och det har jag inga planer att sluta med, jag känner mig mycket piggare, smidigare, fräschare och snyggare…ja det mesta har kommit av sig själv. Men jag ska säga att jag kände mig snygg och fin när jag innan också. Mitt självförtroende och egenvärde sitter i hjärtat inte i kroppen. 

Lotta förra julen
Jag äter oftast frukost ost, skinka och ägg, till lunch ganska enkelt som plockmat eller gårdagens mat och lägger till fett, middag på kvällen lagar min man alltid mat som förr fast jag mer fett och vissa grönsaker. Oftast består en middag av kött eller fisk, en fett sås och kokta grönsaker eller vanliga grönsaker  När jag är bortbjuden så fikar jag lite eller äter den mat som bjuds. Jag äter ofta mörk choklad, ostar ( älskar goda ostar, tack och lov att man kan äta det) dricker ett glas vin…man jag fikar sällan hemma och äter i stort sett aldrig vanligt godis. Jag har inget sug efter sött överhuvudtaget. Jag äter aldrig bröd, potatis, ris eller pasta om jag är hemma.
Min träning består av att springa ca 5 km i veckan, simma 45 minuter och lyfta skrot på gymmet 1 timme i veckan. Det kan jag göra för jag styr min arbetstid som jag vill. Numera gör jag det för jag längtar efter att röra mig, jag mår bra av det och jag tycker det är skönt. Mitt mål är nu att fortsätta träna över vintern och anmäla oss till tjejmilen i sommar. Jag kan tänka mig att gå ner till 60 kg, jag är 157 lång men inte mer. Men målet är inte att minska mer i vikt just nu, målet är att röra på mig varje vecka över vintern så jag har samma kondis i vår som nu.

Hoppas nu jag svarat på alla era frågor…annars kan ni ställa dem i kommentar här nere, så hoppas jag att jag kan svara.

Kram Lotta


Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

21 reaktioner på ”Lchf, träning och jag ska springa tjejmilen”

 1. Studio livskraft jag belönar mig ganska ofta både med kläder, vackra saker och häromdagen en ansiktsbehandling osv. Skämma bort mig själv är jag bra på 🙂

  Min topp är faktiskt min svärmor som köpt till mig för flera år sedan, men då kunde jag inte ha den. men nu efter 12 kilo ner så sitter den som ett smäck:)
  Kram lotta

 2. Heja Lotta!
  Har följt din blogg ett tag men kommenterar sällan men jag känner att jag måste skriva några rader om hur imponerad jag blir över att du tagit kontrollen över din kropp och din hälsa på ett så fint sätt! Det är underbart att se hur du mår så bra och trivs så bra med dig själv, det inspirerar och är härligt att läsa! Tjejmilen är en underbar upplevelse och även fast jag var helt slut efter loppet kände jag mig så fruktansvärt stark och lycklig över att ha vunnit över den röst inombords som alltid sagt till mig att så långt kommer jag aldrig klara av att springa! Har tyvärr sen dess haft problem med höfter och fötter till och från så det har inte blivit några fler tjejmilen men nu är foten opererad och jag ser fram emot att få testa den i vår och förhoppningsvis kunna springa loppet igen 🙂 Du inspirerar mig till att börja kämpa med löpandet igen för det är tufft i början men det går så fort att få fart på benmusklerna igen!
  Många varma kramar!

 3. Det är superkul att läsa om ditt nya förhållningssätt, utan att göra det så omvälvande. Tror du Lotta att du hade gjort det här, om någon hade sagt det åt dig för några år sen, ”sluta baka Lotta, börja träna?” Säkert inte, det är ju den egna insikten som behövs, sedan HUR man gör är ju lite olika. Jag tänker på alla som ”passar på” att frossa nu inför jul med allt det enormt söta. Det är ju oftast sig själv man missgynnar, och visst är det toppen när man nått så långt att man verkligen kan säga NEJ, eftersom det i alla fall inte smakar gott… Själv har jag ju tränat på gym i många år, men vikten har gått upp ändå – stillsittande jobb och FEL kost i form av alldeles för mycket pasta som bas var inget bra. Vid 74 kilo fick jag nog, nu har jag 7 kg minus sedan i vintras och broccoli har blivit vardag ;=) KRAM Milla

 4. Milla, det är sant. Ingen kan styra vad jag ska göra…det bara blev ju så av att min man skulle testa. Jag började köra vattengympa i poolen när ingen såg mig osv. Jag har svårt att sätta massa mål som jag måste uppnå. Jag kollar mest om det går, provar lite smyg och så kör lite i taget 🙂
  Kram Lotta

 5. Jag tycker bilden på dig framför det fiina huset är väldigt fin. Men jag förstår att du mår bättre och du ser piggare ut på de nya bilderna. Tack för att du inspirerar, jag försöker också ta mig i kragen- inte lätt att sluta fika när man är mammaledig. Ha en bra dag, kram Ida

 6. Så roligt att läsa om din resa! Hoppas du belönar dig själv!
  Jag tränar också 3ggr i veckan nu och mår bra. Kan nu springa 5km utan att bli helt slut och blir så stolt när jag vet att jag började från noll.
  Visst är det kul när resultaten börjar komma. Man får mer motivation och vill fortsätta!
  Imponerad av dig!

  Kram

 7. Heja heja Lotta! Fantastisk prestation du har gjort/gör..Lchf passar inte mig men jag kör G, inte går det fort o jag tillåter en mindre strikt dag/veckan då det ingår ett glas vin till maten o kanske lite annat. Det går långsamt fram men det går ändå fram. Så kan jag ju titta in hos dig o får lite extra inspiration, stort tack för den, kram!
  Ps; belöningar, så klart man får sådana när man är duktig =)

 8. Du måste vara mycket envis som orkar träna så pass i vintermörkret! Du inspirerar verkligen till att börja träna och framför allt en förändring av ens livsstil. Fortsätt inspirera oss Lotta med dina mysiga och härliga inlägg. Bra sätt att ge sig själv en belöning när man tränat ett tag. Kram Rita(fortfarande soffpotatis)

 9. Duktig du är.. Jag hittar inte rätta motivationen, och nu mår jag inte som jag skall då den berömda väggen börjar närma sig.. Men jag hoppas jag snart kommer igen..

  Tjejmilen sprang jag förra året och jag hatar att springa så ingen träning, men kom runt på mindre än en timme =)

  Kram Mia

 10. Härlig läsning! Har också provat lchf några gånger, framför allt blir jag otroligt pigg och energisk av det! Sen blir det ”fusk” och energin dalar… Jag är exakt lika lång som du 🙂 och för många kilon har krupit på det senaste året. Men blir så peppad av att läsa om din resa! Kramar, Marthina

 11. Jag skulle vilja läsa om hur det går till för dig att få dina uppdrag. Skickar du runt bilder till olika tidningar och hoppas på napp eller hur går du tillväga?
  Jättekul att följa dig på vägen…

 12. Anna hur vi jobbar är en affärshemligeht:) jag har delat med mig till flera fotogarfer. men nu är det svårare och svårare så jag delar inte ut den kunskapen hur som helst. Det är jag snål på tråkigt nog 🙂

  Kram Lotta

 13. Jag är såå imponerad av din resa vännen!!!
  Det är riktigt bra gjort :)))
  Ska verkligen försöka ta mig i kragen efter nyår är allt lugnar ner sig.
  Sen kommer jag hem och kör vatten gympa i poolen med dig :))))

  Kram Thess

 14. Hej Lotta!
  Vad härligt att få läsa om fler lchf lyckohistorier!
  Jag äter också lchf sen i slutet av juli, och har rasat 20 kilo 🙂 hälften kvar nu till målvikten!

  Mvh Nathalie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *