Ny sommarplantering

I krukan citronträd, vita pelargoner, smultron, lavendel, murgröna
Hej hopp..var tog denna helg vägen. Kan väl inte direkt påstå att jag hinner leva i nuet så mycket just nu, men juni blir en betydligt lugnare månad för mig. Idag har jag och min dotter planterat nya sommarblommor.
Jag letade som en tok igår efter nya krukor för de räcker inte till här hemma både vid altan och poolen. Det duger inte med vad som helst till Lantlotta:). När jag kom fram med några riktigt svindyra korgar eller krukor till man så skakade han på huvudet och frågade om jag var galen??? Blir jag lyckligare av dyra korgar och krukor?? Nej, nej..givetvis inte!!..vilken tur han var med:)
Fikon
Så istället blev det stora korgar från Jula för under en hundralapp och lite dyrare blommor som fikon och citronträd som går att övervintra och därmed även kan planteras nästa år. Ett tag fick jag för mig att jag skulle sprutmåla dem vita, men brunt blev riktigt bra ute. Ibland är det bra att ha med gubben när man ska shoppa:)
P.s för de som undrar har vi klätt korgarna med plast inuti och gjort några hål i botten, vi har även blandat i citrusjord
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

22 reaktioner på ”Ny sommarplantering”

 1. ja det är tur att maken är med ibland annars vet man inte vart det barkar hän ;)sommarplanteringen blev helt underbar 🙂
  kram Åsa

 2. Hej!

  Smart val att köpa korgar på Jula, ibland kan man göra riktiga fynd både på Rusta och Jula. Tror att vitt skulle bli för mycket vitt med blommor, så det va smart att behålla dem bruna. Smart Man du har ;).

 3. så vakkert du har det. koselig med hagebilder nå…
  her venter vi på sol og varme,helst ukesvis med sol og varme ,-)

  ønsker deg en riktig god dag,

  klem Tove

 4. Här har du en till som gillar korgar. Perfekt när de inte är så dyra.

  Hoppas du snart får lugnare. Denna tiden är det mycket som pockar på uppmärksamhet.

  Fin header förresten

  kram Anna

 5. Det blev ju jättesnyggt…modigt med olivträd…de ska vara ganska ”svåra”. Men jag ska nog köpa 1 o prova i alla fall 🙂

 6. Vad fint med fikonträdet i krukan. Jag har ett fikonträd som nu är så brett och otympligt så det går inte att ha inne längre, den får stå ute i sommar.Tyvärr bor jag för långt norrut för att det ska övervintra ute så jag kommer nog att beskära det radikalt i höst. Men visst är dom snygga, och frukten sen,mums!

 7. Halloj !!
  Härligt med sommarplanteringar och korgar som inte kostar skjortan !!
  Jag startar datorn en gång i veckan ung. nu för tiden , så det är lika härligt varje gång att bli sittande en stund och bara ta en lång härlig drive här på din sida !!
  Fina,kloka ord,ingen design-hets och massor med fina bilder på allt vad livet och jorden har att erbjuda .
  Toppen,Lotta !!
  Ha en härlig vecka,
  Kram,Monica

 8. Det är superfint med korgar istället för krukor, där gjorde du ett kap tur din man var med ;). Kan tipsa om att Coop har väldigt fina korgar i ljusgrått fr 49.-. Ha en fin vecka. //Anne O

 9. Visst är korgarna fina! Själv så använder jag en till att förvara filtar i och den andra fungerar som tvättkorg! Tidigare hade jag de som leksakskorgar i vardagsrummet. Perfekt med lite snyggare korgar istället för leksaksbackar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *