Detär inte lätt att vara bloggare..

Att vara bloggare måste nog vara ett av de svåraste jobben i världen..skriver jag nu lite ironiskt…du ska gärna blogga ofta, men du får inte uppfattas som du har mycket att göra och sitter vid datorn allt för mycket och inte har något liv. Du ska ha mycket fint att visa, men inte för mycket så folk blir avundssjuka. Du ska gärna vara äkta, men inte för äkta så att det blir konstlat. Du ska gärna fota fina bilder, men inte för fina för då kan det vara stylade och redigerade och inte kännas äkta.

Du får gärna inspirera andra, men inte för mycket för då kan det reta andra som inte har samma möjligheter. Du får gärna vara vacker och snygg, men inte för mycket för då kan andra bli avundssjuka ( nu behöver jag inte oroa mig över det *ler*). Du får gärna ha det bra ställt, men inte för mycket för då kan du uppfattas som rik. Du får gärna vara huslig, men inte för mycket för då kan det kännas som man inte gör annat än bakar. Du får gärna vara……

Jag är inte den Lotta jag var för 3 år sedan när Fyra årstider startartade. Jag har ett annat liv nu, jag har det bättre ekonomiskt, jag har mer möjligheter att styra min tid, jag har 2 jobb, jag låter livet leda mig på nya utmaningar, bättre självförtroende och jag har er.

Det är inget lätt uppgift att vara bloggare 2011..man ska gärna ”bara vara sig själv” vilket inte alltid är lätt att vara när ca 3000 personer läser det man skriver varje dag…ni som följer mig får följa mig på min resa. Den kan jag lova förändras hela tiden..både i posistiv och negativ bemärkelse…jag är den jag är.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

54 reaktioner på ”Detär inte lätt att vara bloggare..”

 1. Åh vad bra du skriver Lotta! Du är min blogg idol.. 😉 Håller med dig om allt. svårt att hålla balansen i ett så avundsjukt land som Sverige. Har själv bara bloggat i någon månad och har redan känt av den där svåra balansgången..
  Tack för härlig inspiration! Jag följer dig varje dag på din spännande resa!
  kram emelie

 2. Hå hååå vad bra!!! Inte lätt att bli poppis i lagomlandet ;). Såg bilderna nedan, så snyggt, ja vackert!! Men då får jag erkänna att jag är avis på din fantastiska talang att fota vackra miljöer…du gör det jag drömmer om!!!
  Massor av kramar du goa människa!!
  Madeleine

 3. Fortsätt att vara dig själv och visa det du vill visa. Själv tycker jag det är härligt att se en människa som lyckats och genom det kan göra det hon/han vill eller köpa det man vill ha. Har man jobbat hårt så förtjänar man det. Avundsjukan kan också vara positiv, men alltför ofta negativ, tyvärr.
  Kram

 4. Exakt så är det!
  Go girl du är grymt duktig!
  Bara på de åren jag följt dig tycker jag att du utvecklat något fantastiskt. Många vill men få lyckas. Självförtroende föder självförtroende och det ger framgång. Jag tycker ofta att talesättet – som man bäddar får man ligga – säjer mer än 1000 ord.
  Du har bäddat bra LOTTA!
  Kram

 5. Bästa Lotta, du är prick på!!!
  Lagom är bäst i Sverige…
  Tycker du har en fantastisk blogg, och verkar vara en klok tjej!
  Kram, Linda

 6. Helt sant. :)) Klart man ska glädjas med andra, för om turen kommer till en annan, då vill man ju att människor ska glädjas med en själv oavsett vad det är man lyckas med. :)) Så det är bara att stå på sig och göra det som man vill göra. :)) Kram

 7. puss på dig, det är iaf ingen risk att du blir högfärdig ändå, det ligger inte i din natur. Är bara hjärtat med så spelar det andra ingen roll. Kram från världen just nu sämsta bloggerska.
  <3 Jea

 8. Ja,jag är inte den avundsjuka typen,jag är den jag är och det gillar jag…Varför försöka vara någon annan det håller ju inte i längden..:) Å jag tycker att du är värd allt det du jobbat så hårt för..Du har en härlig vardag med din familj och kan unna dig att ha ett härligt liv..:))KRAAAAM Lotta och ha en skön dag!!

 9. Men du har ju så rätt Lotta! Nu är inte jag den som bryr mig så hemskt mycket om kommentarerna (alltså jag gillar att få kommentarer!) om de är osnälla på något sätt. Fast å andra sidan har jag inte fått så hemskt många. Trist om du får sådan kritik, det är du verkligen inte värd. Du är värd all din framgång!! Njut av den 🙂

  Kram Jenny

 10. Åå så bra skrivet! Det är ju sant! Man ska vara lagom av allt för att uppfattas jordnära och normal?! Men ordet lagom finns bara i det svenska ordförådet så jag tycker vi skippar det helt!
  Vissa kommer alltid att vara bättre än en själv inom vissa områden medans en själv är bättre inaom andra områden än dem!

  Ha en underbar fredag och jag är glad för din skull att du utvecklas och att ditt självförtroende blivit bättre!!

  Kram Petra

 11. Ja precis så är det ju!

  När man läser det så där svart på vitt inser man ju att det är snudd på omöjligt att blogga i dag… 😉

  Men som tur är finns det en hel del bloggar, så man kan välja dom man gillar bäst.

  Förstår inte såna människor som retar sig på bloggaren och skriver dumma kommentarer.. så läs inte den bloggen då!

  Även om man har varit följare av en blogg länge kan man ju faktiskt sluta följa om man tycker att den blivit sämre eller nåt.

  Jag tycker om din blogg för det är fina bilder och du skriver tänkvärt ibland och ni verkar ha funnit balansen mellan jobb och prioriteringen av hemmaliv. Det inspirerar mig. 🙂

  Ha en underbar dag!
  Mari

 12. Det är så sant som du skriver! Det är väldigt märkligt i bloggvärlden ibland har jag som ny bloggare upptäckt, där det till stor del är det svenska lagom som helst ska lysa igenom men ändå med piff :).

  Nåja, man får ta de som retar sig med en nypa salt, jag tycker alla ska få blogga precis som det passar dem. Jante är inget för mig :).

  Ha en bra fredag, kram Marie-Louise

 13. Hej Lotta!
  Du är verkligen bra på att skriva och förmedla den rätta känslan tycker jag. Fortsätt med det du gör, för dina foton är fantastiska och det är så mysigt att besöka din blogg.
  Stor kram!

 14. AJ mitt i prick..för precis sådär är det nog…Jag är ju inte den avundsjuka typen..utan tycker det är bra o kul om det går bra för nån.–men visst kan man va liiite avundsjuk på dina fotografier…suck…men då tröstar jag mej med att du har betydligt dyrare kamera..o då kan man inte göra så mycket åt det …hihi..ha en bra dag o kram /kikka

 15. Heisan 🙂

  En virkelig tankevekker dette!! Du skriver så bra, kunne ikke ha sagt det bedre selv *smiler*

  Du er en av mine absolutt favortitt blogger, og det nettopp fordi du er ”snobbete” og ekte! OG skriver mangen flott innlegg 🙂

  Ha en flott dag, Klem kjersti

 16. Nä det är ju så .. Vi ÄR så olika.. så det är inte lätt att vara till lags.. Men jag tycker om din blogg precis som den är så jag hoppas att du inte ändrar dig förmycket… Hoppas du får en trevlig helg med dig och de dina
  MVH Jeanette

 17. Så fantastiskt bra skrivet! Just så känns det ju ibland, särskilt i och med att ens blogg får allt fler läsare, då blir det plötsligt en stress i att ge ett genuint intryck och vara sig själv med allas ögon noga studerande och ”tyckande” om det man gör. Jag tror ju ändå på att bara försöka vara äkta och blogga om det man känner för – de allra flesta läsare (i synnerhet de som bloggar själva) vet ju precis att det finns en verklighet hos oss alla som inte alltid är pyssel-pimpad eller ”domestic goddess”-lik…

  Du är väldigt duktig att styla och fota och det är så roligt att höra om dina framgångar med dina uppdrag. Det är dig väl unt!

  Varma hälsningar,
  Helena

 18. Precis så Lotta! Det är inte lätt att vara kvinna alltid med alla krav som ställs på en – när man sedan blir ”offentlig” hårdnar kraven ännu mer. Heja dig i alla fall. Jag gläds åt dina framgångar

  Kram Underbaraclara

 19. Hej Lotta!
  Det är bara ett par veckor sedan jag upptäckte din blogg och nu är jag fast! Den är helt suverän! Du skriver bra och tar jättefina bilder.

  Tack för all glädje och inspiration!

 20. Du har så himla rätt! Kloka ord som beskriver situationen i Bloggvärlden.

  Din blogg var en av de första bloggarna jag besökte och det inspirerade mig till att starta en egen blogg.
  Så det är ditt ”fel” att jag sitter fast i Blogglandia nu…*ler*
  Men det har även förändrat mitt liv lite. Jag börjar utveckla mina intressen och har inte lika mycket hemlängtan, eftersom jag dagligen har kontakt med Sverige.
  Blir glad över varje ny besökare, men skulle nog få panik om jag hade lika många som du.*ler*

  Var dig själv och den som inte tycker att det är bra, behöver ju inte besöka din blogg. Eller?

  Ha en skön helg!
  Kram Elle

 21. Ha, ha, kan inte låta bli att bli full si skratt för PRECIS så är det!!! Jante lurar alltid runt hörnet, folk vill kika men de som inte har egna bloggar och som kanske tom känner till en, erkänner det sällan. Så trist. Syns men inte för mycket, det var så sant som det var sagt… Keep on blogging, för tydligen vill folk läsa om oss=) Mari.

 22. Hej, vad kul att ses idag! Kände allt igen din blogg när jag gick in på den. 🙂 Håller med om det du skriver, man får väl bara försöka vara sig själv och skriva det man själv gillar – hur lätt det nu är…

  Ha det bra, tack för hjälpen idag.
  Hälsningar Birgit

 23. Du är en alldeles lysande bloggare, Lotta. Jag följer din blogg och du inspirerar mig massor. Jag hoppas innerligt att du fortsätter att blogga länge till – och att du fortsätter att utvecklas. Det är väl det mest naturliga i livet…?!?

  Keep on walking…

  kramar från Maria Nyckelpiga

 24. Du är en alldeles lysande bloggare, Lotta. Jag följer din blogg och du inspirerar mig massor. Jag hoppas innerligt att du fortsätter att blogga länge till – och att du fortsätter att utvecklas. Det är väl det mest naturliga i livet…?!?

  Keep on walking…

  kramar från Maria Nyckelpiga

 25. Ååh så bra skrivet och bra beskrivet, mitt i prick. Men det skiter vi i Lotta! Vi är som vi är och bloggar som vi vill, de som inte vill läsa får hitta till andra sidor. Jag tänker så att jag skriver och visar det jag själv skulle vilja se.

  Du, tack för mailet, har glömt att skriva det. Det gav mig lite vägledning.

  3000 om dagen, det är jättemånga, så kul!

  Kram Anna

 26. Du gör det jättebra! Bry dig inte om eventuella negativa kommentarer. JAg blir iallafall inspirerad och glad av dina bilder.
  Kram från Marie (som oftast ej kommenterar)

 27. Vem ska man annars vara än sig själv!? Jag tycker om din blogg och du verkar vara en klok människa, så jag följer gärna din blogg.Jag är fröken till yrket men brinner för inredning så jag bestämde mig för att öppna min LIlla butik Lottas presentbod. Man ska göra det man vill och mår bra av!! Eller hur!? Såå snyggt namn du har Lotta! Kram Lotta

 28. Hej!

  Vad kul det var att ses idag!!

  Klokt skrivet av dig om bloggningslivet…. så sant.

  Tycker att man ska följa sitt hjärta och vara öppen för var livets möjligheter kan leda en. Något du verkar göra… Härligt!!!!

  Kram
  Charlotte

 29. Så bra skrivet och så skönt med en bloggerska som är så mänsklig!! Jag tittar in till din mysiga blogg så gott som dagligen. På kvällen när våra fyra små skatter sover så blir det datorn och inredningsbloggar för mig. Men det jag uppskattar det är verkligen bloggare som är som folk mest, och så känns du!! Tck för att vi får följa dig genom bloggen!!
  Kram Elisabeth

 30. ..men så bra du gör det Lotta. Din blogg är som en påse Gott o Blandat. Nu borde man ju inte äta godis varje dag men…jag plockar gärna en bit dagligen!
  Jag blir lite nyfiken nu när du skriver det här. Jag vet ju att många andra bloggar emellanåt får kommentarer som andas illvillighet av olika orsaker. Får du dessa med?
  Kram: Linda

 31. Det där stämmer så väl. Huvudet på spiken. Därför får man bara s k i t a i allt det där.
  Man får bara vara sig själv – hur konstlat ett blommande varmt glatt hjärta än kan uppfattas – och köra sitt rejs.
  Blir folk avis eller nedstämda kan de surfa in någon annanstans!
  Keep up the splendid work dear!!!
  Tack för allt du delar!

 32. Hej Lotta…
  Jag är idag snart 24 år och har följt din blogg i 2 år… Jag har sett din resa och jag tycker att du är helt fantastisk. Jag beundrar dig som hinner med 2 jobb, renovera, fotografera och så vidare… själv hinner jag inte med hem, ett litet barn och heltidsstudier till ja… förskollärare! När jag började läsa din blogg var jag mitt uppe i studier och jag var så jäktad, stressad, osäker på mig själv och omvärlden att jag famlade runt i blindo.. jag glömde livet och glömde vad som var viktigt. Din blogg ger mig ett lugn som inte går att beskriva. dina texter och bilder är läkande. Du är som medicin Lotta (nu har jag tårar i ögonen). Det är kanske inte så lätt men du är för jäkla bra på det du gör! Mvh en trogen läsare…

 33. Hej Lotta… det där var verkligen bra skrivet.. superbra! Hinner inte blogga så mycket nu för tiden och besöker alldeles för lite andra bloggar tyvärr.. ha de gött och fortsätt i anda andra..kram…Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *