Frukostfrallor

 
Korg köpt på gårdbutik som ej finns längre
 
 
Assistent orginal..trogen vän i köket

 
Jag har haft tid att baka bröd igen på helgerna. Sedan jag gick ner i tid efter jul så behöver jag inte jobba lika mycket på helgerna och då startar jag gärna dagen med att baka bröd.
 
 
 
 
Jag får lov att säga att dessa frukostfrallor är mums så goda. Min son hade en kompis här idag och han sa att det var de godaste bröd han ätit..det var ett gott betyg tycker jag:)
 
Jag får lov att ge Ica lite reklam nu men detta mjöl tycker jag om. Jag trodde att det var lite överspelat med ekologiskt mjöl..men detta är jättebra. På baksidan av rågbrödspåsen har du receptet på dessa bullar. Väldigt smidigt att baka i enassistent.

Säga vad man vill om Kitchen Aid, den är snygg att se på….jag har en sådan med..men att baka med en Ankarsrum assistent är så mycket bättre. Tycker i alla fall jag. Uppdatering: jag tycker den är bättre för den kan ta större degar, den knådar bättre, den låter tystare..den känns mer rejäl. Nu råkar jag veta att Ankarsum assistent gör även motorn till KA..men Ankarsrum assistenten låter tystare och orkar mer vilket fall. Visst har jag fotat deras reklmbilder här, men att jag tycker så här är att jag har dem båda.

Ha en skön vecka mina vänner
Kram Lotta
 
Mer bakning hittar du här om du scrollar 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

23 reaktioner på ”Frukostfrallor”

 1. Jag kan inte heller motstå kitchen aid, äger ingen ännu, men det var ju intressant att höra från dig som har båda att assistenten är bättre…jag bakar också mycket och då måste jag nog försöka motstå ”snygghet” och gå efter det som är mest praktiskt och bäst kvalitet…på vilket sätt tycker du assistenten är bättre?
  Eija

 2. Jag får väl övertala… eh.. övertyga regeringen här hemma att om det ska bakas mer bröd så MÅSTE vi ha en Kitchen Aid. Undrar om det funkar :)!

  KRAM

  // Inredningsfrun

 3. Jag har haft en assistent hemma sedan i julas och jag är än så länge kanonnöjd med den! Jag har redan hunnit med många satser med bullar och bröd! Senast blev det ett gäng rosmarinsfoccacia som smakar helt ljuvligt..

  Ha det fint, KRAM!

 4. Jag tror dig…Kitchen Aid är vacker och supersnygg, men en assistent är säkert bättre till brödbak…

  Ser så gott ut!

  (du verkar vara i bakartagen igen,..härligt!)

  Kram Mariette

 5. Tack för tipset på frallorna, det får jag pröva nästa gång. 🙂 Jag har bakat tekakor nu på kvällen och receptet finns på min blogg om du vill ha ett tips från mig. 🙂 Jag har också använt en vanlig hederlig assistent jag också och KRAV märkt grahamsmjöl. :)) Ha en skön kväll. 🙂

 6. Hej Lotta!
  Du har helt rätt angående skillnaderna på maskinerna.
  Effekten på motorerna och hur degarna bearbetas är också
  stor och har en avgörande betydelse för slutresultatet.

 7. Vad härligt det ser ut med baket i ert kök. Vi har en lite äldre variant av Elektrolux assistent och den är jättebra. Jag tror säkert att Kitchen aiden är fin, men lämpar sig säkert för mindre degar m.m.
  Läste tidigare inlägg, var dig själv och gå din egen väg. Lyssna till ditt hjärta så gör du säkert rätt. Roligt att det går bra för dig!
  Kram Susanne

 8. Christin Hermansson

  Hejsan!
  Jag har också en gammal Elextrolux assistens. Köpte den när jag började jobba när jag var 18-19 år.(25år sen)
  Den var dyr redan då men är lika fin som då. Har bakat åtskilliga liter degar i den och den går som en klocka. Tycker också Kitchen aid är supersnygg men jag gör aldrig mindre än 1 liters deg när jag bakar så då behövs rejäla grejer. Man blir så inspirerad när man läser och ser dina inlägg. Lycka till med det du gör.
  Hälsn: Christin

 9. Precis börjat läsa din blogg. Det är sådant lugn och frid över den och så vackra bilder. Jag blir alldeles glad i hjärtat. Och inspirerad förstås!

 10. åh, har en plåt kärleksmums i ugnen, men blir ändå väldigt sugen på att baka bröd.. så nu måste jag ju nästan åka och köpa icas ekologiska.. 🙂 tack för en sååå fin blogg!

 11. Nu kikar jag in igen 🙂 hihih har blivit bloggalen efter all tid av bloggtorka. Jag håller med, jag har en Kitchen Aid och den är jätte jätte snygg men inte alltid så himla praktisk. Så jag kanske får investera i en sådan som du har för bak och sådant 🙂
  Kram från mig

 12. Underbart gott det ser ut. Jag borde verkligen också ta och baka bröd!

  Jag har en KA och är jättenöjd med den – bortsett från att den är alldeles för liten. Det märks framförallt när man ska bara just bröd.

  Jaja, man kan inte få allt här i världen 🙂

  Jag önskar dig en fortsatt härlig dag!
  Kram Sofia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *