Trädgård..en plats att hitta inspiration

 
 
 
 
När jag får böka och stöka i min trädgård så känner jag ro, jag går ner i varv, jag känner närheten och stillheten till naturen och till mig själv. Här hemma hos mig på landet är det väldigt lungt. På morgonen när jag vaknar hör man bara fåglarna.
 
 
 
 
När vi flyttade till huset var mitt mål att ha en så perfekt trädgård som möjligt…nu har jag blivit klok nog att förstå att trädgården ska var en plats att landa i. Jag jobbar lite när det passar och när lusten finns.
 
 
 
Vi har inte så många trädgårdsland för det tar för mycket tid att rensa ogräs. Jag skulle önska fler platser i trädgården att vila på , fler ställen att kunna sätta sig..men i dagsläget är det bra som det är. Från den dagen jag bestämde mig att sänka mina krav så ser jag trädgården som en plats att hämta energi i, jag ser inte allt som måste göras. Jag är däremot en människa som har svårt att sitta still. Jag njuter av görandet, i min takt och när inspirationen finns.
 
 
 
 
Idag blir det en hemmadag i vår trädgård..dra lite ogräs, ta ett dopp i poolen och njuta av att livet är här och nu! Nu ska jag sätta en deg till dagens frukostbröd.
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

16 reaktioner på ”Trädgård..en plats att hitta inspiration”

 1. Precis så ska trädgården användas till här hemma också. Det ska vara på den nivån så man känner sig lugn att vara i den och inte en massa måsten hela tiden. För mig är min trädgård den bästa terapin, det enda måsten som finns är väl gräsklippningen då;)

  När man inte mår så där hundra så gömmer jag mig i trädgården och bara är.

  Kram Teres

 2. Precis så är det, Lotta! Kravlöst ska det vara, hos oss växer det lite som det vill, med många barn, djur som springer runt och lite tid får det vara vildvuxet! Mitt trädgårdsland och tomathus kräver en del kärlek, men det ger jag så gärna, i lagom mängd!
  Ha det gott på nationaldan,
  Eija

 3. Det är väl precis så det ska vara. Trädgården ska vara en plats där man hämtar energi och den ska inte kräva en massa arbete.
  Ha en skön dag!
  Kram

 4. tyvärr tycker jag att man sätter sig alldeles för sällan i sin trädgård, blir mest att man ”donar” och försöker göra mysiga ställen och sen har man inte tid att sitta där VARFÖR är det så, nja det blir väl semester sen.. Kramizaer

 5. Ni bor så vackert! Håller med fullkomligt!!! Vi är ju trädgårdtipsare i Aftonbladet du och jag =) Har man trädgården som en massa måsten och krav, jamen då är det ju inget kul, livet är nog fullt av sådant ändå! Trädgården ska bara vara en plats att njuta på!!! Ha en hälig nationaldag i din ljuvliga trädgård! Mari.

 6. Det låter som en sund inställning, trädgården ska vara till glädje och återhämtning, ingen stress. Är dock lite dålig på att leva efter detta måtto, haha.

  Kraaaaaaaaaam aka

 7. På landet har jag den förmånen, att endast lyssna till fågelkvitter. Hemma i radhuset är det fler ljud att lyssna till 🙁

  Njut bara njut

 8. Ja visst är de gött att bara dra ogräs när man har lust….

  Livet är en tid man ska njuta av. Så sitt ner ofta på olika platser i trädgården och njut av skuggor,solsken och allt de vackra som finns runt om kring.

  Kram Å ha en skön kväll!

 9. Trädgården ska vara en plats att njuta i, absolut. Hur man njuter är ju upp till var och en – och kanske från den ena dagen till den andra. Ibland vill jag bara sitta där – ibland gräva. Vilka härliga rabarberbilder i förra inlägget!

  /Jenny

 10. Godkväll frun.

  Måste skriva en rad innan jag går… vilken fantastisk avslutningsbild du visar. Så läcker!

  Heja du.

  Annakarin

 11. Det är så skönt att titta in hos dig och läsa det du skriver. Låter mysigt att lyssna på fåglarna samtidigt som du pysslar i trädgården. Bara att titta på alla bilder som du lägger in, gör att man känner lugn och blir på sånt härligt humor. TACK!

 12. Det låter som helt rätt inställning! Jag försöker tänka så jag också. Trädgården gör mig lugn, jag mår bra av att vara i den och pyssla – gillar tom att remsa ogräs, bara jag kommer över den första spärren…

  Fortsätt njuta!

  Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *