Min långa årskrönika 2011

 
 
Här kommer min årskrönika 2011..fantastiskt härligt år som har varit berikat på alla sätt och viss. Är ni med…nu smäller det.:)
 
Januari
 
Började året med massor av snö..så himla fint det var ute!
 
 
 
Vi renoverar vårt gamla tvrum som håller på att bli badrum.
 
 
I januari har vi en tvättstuga. Det är lyx det!
 
Vårt badrum blir så fantastiskt nöjd över. Varje dag när jag går in där känner jag mig så glad att det är vårt.
 
Februari
 
 
Jag planterar nya skott av våra pelargoner. Försöker göra lite reportage och känner mig taggad inför våren.
 
Länstidningen kommer och gör reportage om mig.
 
 
 
Vi köper vår egna slalomutrustning, här ska åkas.
 
Mars
 
 
I mars kommer Linköpingsposten på besök och gör reportage hos mig och då träffar jag också min skribent Jessica som jag startar samarbete med.
 
Jag bokar för reportage i Spanien, vilken lycka! Tänk att få åka dit för att jobba.
 
April
 
 
 
En vecka till fjällen med familjen och bara njuter av sol och skidåkning. En av de bästa veckorna på året. Livet när det är som bäst!
 
Aftonbladet kommer hit och två olika reportage om mig..många tidningar var det den våren.
 
Jag börjar baka och pyssla i mitt älskade utekök igen.
 
 
 
I april är vi även med i tidningen Villaliv.
 
Jag njuter av naturen och allt grönt ute. Jag petar i jorden och vill bli skitig om fingrarna.
 
Jag tar med mig min man och gör reportage i Spanien. Helt underbar upplevelse. Reportaget är sålt till Året Runt och Aftonbladet och ny resa är bokad i år med barnen.
 
Maj
 
 
Jag har det skönt hemma i min trädgård och jag vill njuta av naturen. Istället är jag fullbokad och har massor att göra i mitt företag.
 
 
Känner mig lite kluven inför hur mycket jag ska jobba. Går i tankarna att gå ner i tid på förskolan, det är så viktigt att få tid att bara leva, tänka och få vara hemma.
 
 
Blir bjuden till Liseberg på bloggträff och åker karuseller.Tjohoo så kul!
 
Jag gör sommareportage med Anna som är sålt till Amelia.
 
Jag fotar många söta familjer.
 
Bröllopssäsongen sätter fart.
 
Hemma är det så härligt när alla körsbärsträden blommar. Underbart!
 
Juni
 
 
I juni fotar jag många fina trädgårdar. Detta reportage är sålt till Allt om trädgård. Jag gör reportage med min nya skribent Pernilla.
 
Jag stylar och fotar spareportage till tidningen Livet på landet.
 
 
 
Jag firar midsommar med min älskade familj.
 
 
 
 
Juni är lite lugnare så jag njuter av att bara få vara hemma, att sommaren kommit och jag snart har semester. Barnen och jag har fler dagar tillsammans.
 
Jag och Kristin åker till Tranås och fotar Anns vackra hem som blir framsida till Drömhem och trädgård. Jippie..jag får fota framsida till en tidning.
 
..så dukar jag fika i kojan…
 
Juli
 
 
Fika på altanen…lååång semester. Massor mer tid med familjen, sova länge, äta gott, dricka vin och bada. Jag bara njuter!
 
 
 
Reportage med Anna på landet, sålt till Livet på landet
 
Bloggtjejerna från Skåne kommer hit och mina bloggtjejer från Örebro och Linköping. Roliga , härliga dagar att lägga på minnet.
 
 
Vi åker till Skanen och Stockholm några dagar som bjuder på strålande solsken.
 
 
Vi latar oss hemma i trädgården med att koka saft, måla huset och röja.
 
 
 
 
…bada i poolen…
Vi åker några dagar till Helsingborg och hälsar på min vän Lena.
 
Augusti
 
 
Fotograferar jag i hagen…
 
..åker två gånger till Norrland för att fota reportage…oj vad många reportage vi sålt där ifrån. 9 st sammanlagt:) Heja Norrland!
 
 
 
Fotograferar sommarens sista bröllop
 
Kommer äntligen ut med segelbåten och njuter några dagar på sjön. Älskar det!
 
 
September
 
 
 
I september kommer svt hit och filmar mig i 4 timmar, vilket blir 4 min i tv. Spännande.
 
 
 
 
 Jag får också förfrågan att vara med i en bok som ska tryckas i slutet av året.
 
Jag fotar bilder för Dansukkers julkampanj.
 
Jag börjar jobba halvtid, men har galet mycket att göra…hinner knappt blogga. Hur kunde gå så här bra? Jag börjar jobba halvtid i mitt företag och får ro i själen. Jag försöker landa i allt och glädjs med att jag faktiskt knappt kunde någonting om fotografering för två år sedan.
 
Jag åker till Mallorca med min älskade familj och min bästa väns familj. Jag och min man firar 20 år tillsammans. Fantastisk vecka som jag tar med mig till mörka och långa vintern.
 
Oktober
 
 
Jag landar hemma och säljer massor av reportage, mitt företag blommar och jag bestämmer mig för en lugn november och december. Det kan jag unna mig. Det är mycket att göra, men jag känner mig bara lycklig!
 
Jag fotar många fina familjer i höstlöv.
 
Jag drömmer om att göra om min skola till studio..vem vet en dag så blir det verklighet.
 
Jag får mer och mer lediga dagar hemma och bara vara. Jag myser mina lediga dagar av att få vakna och gå i mysdressen och redigera bilder. Ta emot barnen när de kommer från skolan och gå hemma på landet och bara lukta på höstlöv.
 
Jag fotar och stylar höstreportage.
 
Min gulliga man kommer hem från en av sina långresor och gör klart mitt nya fina kontor. Äntligen har jag en arbetsplats. Jag köper min mac och investerar en massa pengar i mitt företag.
 
November
 
 
 
 
Jag åker på spa med mina fina dotter.
 
November..en lugn månad för mig. Jag myser av att mest vara hemma och redigera bilder, jobba på förskolan. Vara fru och mamma och vän.
 
Jag bakar en hel del igen och ser fram emot att se våra första reportage från förra julen i tidningarna.
 
 
 
December
 
Vi badar mycket, hela hösten och vintern. Jag och min man känner verkligen glädje i att ha vårt fina badrum. Jag känner mig glad och lycklig och jag längtar jättemycket efter min man som är borta på en långresa.
 
 
 
Jag besöker jul på Lisberg med två nära vänner och äter gott på restaurang. Jag besöker också mina bloggvän i Örebro med mina bloggvänner från Linköping.
 
Mina bilder för Dansukker visas på deras hemsida.
 
Vi firar en lugn och härlig jul. Hela december månad är lugn för mig..så skönt! Jag säljer många av mian reportage jag gjort på sommaren, men har ändå mycket tid då jag jobbar hemifrån. 
 
Jag bjuder min familj på julbord. Jag har tid att tänka och bara vara. Ett julreportage görs bara tills nästa år, men vad gör det. Jag tänker inte jobba mer än jag behöver..jag vill bara leva och ha det bra. Jag får uppdragsfotografering av Hus och hem.
 
 
 
Jag tillsammans med Kristin säljer vårt första reportage till Lantliv. Jag gråter och hoppar av lycka! Detta har varit min stora dröm…glädje!
 
 
Min sons rum är klart och nu är nästa projekt vår hall. Imorgon är det nyårsafton och då ska jag fotografera mitt sista bröllop för i år.
 
 
Är ni kvar?  hi,hi…det blev visst långt! Tack för att du tittar in och tack till alla som på olika sätt stöttat mig och varit delaktig i mitt liv 2011. Det har varit ett fantastiskt år för mig, både privat och i mitt företag..över alla förväntningar. Jag är så glad att jag började blogga!
 
Gott nytt år till er alla!
Kram

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

57 reaktioner på ”Min långa årskrönika 2011”

 1. Wow! Vilket år! Helt galet mycket som hänt för din del! Nyfiken på om det som filmades av svt redan sänts någonstans?
  Önskar dig gott slut och ett lyckligt nytt!

 2. Wow vilket år, Lotta, det har verkligen rullat på för dej! Hektiskt men så är du också bäst på att samtidigt stanna upp och bara njuta av livet! Önskar dig och din familj många många fler fantastiska år!
  Eija

 3. Lotta, vilken fantastisk kvinna du är. Vilken god förebild.

  Och vilket år du haft, jösses vad trevligt.

  Du har all anledning att vara stolt över dig själv Lotta, det hade jag varit.

  Ett gott slut och ett Gott Nytt år önskar jag dig.

 4. Många härliga bilder och ett fantastiskt 2011 !! Hoppas våra drömmar slår in även 2012 !
  Gott Nytt fotoår önskar Jenny

 5. Helt galet- men såå underbart at ha dokumentationen så här i bloggen. Bara att blicka tillbaka när man vill och få se allt man lyckats åstadkomma.
  Du är såå duktig på det du gör Lotta- hoppas nästa år blir minst lika bra 🙂
  Gott nytt år!
  Kram helena

 6. Ett fantastiskt år! Du har så mycket energi – jag fattar inte hur du orkar…sjäv jobbar jag också halvtid men har inget företag på sidan av…tycke det räcker mer än väl med hus o barn o renoveringar..=)
  Ha det gott och lycka till inför nästa år också!

 7. Härlig läsning Lotta!

  Jag brukar ju skriva det till dig men visst är det så att det är underbart med kvinnor som vågar hoppa !!

  Gott Nytt År önskar jag dig och din familj!!

 8. Du är en stor förebild Lotta. Fantastiska bilder. Jag har framkallat flera av de bilder du fotograferade på vår bröllopsdag och blir så rackans glad när jag går förbi dem. Tänk att kort kan kännas så vi. Inte bara som kort utan mer som en spegelbild. Om du förstår vad jag menar 🙂 Hoppas 2012 kommer att bjuda på lika spännande äventyr! Gott nytt år. Kram Jeanette

 9. Åh, vilket härligt, fantastiskt 2011 du har haft!! Det är du värd Lotta. Du är så duktig, och det är roligt att se dina reportage i tidningarna. Nya tidningen Livet på landet är en ny favorit, och hoppas se mer av dina reportage framöver. Du har även hunnit med att ta det lugnt, och ha roligt vid sidan om arbetet, vilket är så viktigt för att få balans. Hoppas ditt 2012 också blir ett fantastiskt år! Kram

 10. Hej LOTTA

  Jag har följt din blogg nu några månader o är helt tagen av din styrka o vilja av att just vilja lära sig.Har nu tänkt mig att det nya året ska ge mig styrka av att ta tag i mina drömmar.Brukar gå in på din blogg o bara måbra av dig och din framgång. Önskar dig o din familj Gott Nytt År

 11. Hoppas att du håller på att blogga i många år till, jag blir så glad när jag läser din blogg. den ger mig styrka och glädje!

  Ha ett riktigt Gott Nytt År!
  kram Birgittha

 12. Vilket otroligt år du haft! Det är på härligt att få följa med dig på din resa och man kan ju inte låta bli att inspireras av dig! Du ger mig glädje och jag tror inte jag är den enda! Ha ett super gott nytt år! Kram

 13. Hej,
  Jag läste din 2011 års retrospektiv mycket uppmärksam och entusiastisk. Jag önskar att det år 2012, går så framgångsrik. Jag är glad för varje post från dig
  Kram,
  Uschi

 14. Godt nytt år, Lotta!
  Takk for muligheten til å følge deg dette året. Det var din blogg som gjorde at jeg omgjorde bloggen min til interiørblogg, med innslag av hverdagsliv.. 🙂 Du var et pusterom i en veldig tung periode, så TAKK!!
  Gleder meg til å følge deg gjennom 2012!

  Håper 2012 blir like fantastisk og enda bedre enn 2011 har vært!!

  Ha en flott 1. nyttårsdag!!

  Klem

 15. Hei!
  Jeg har ikke vært her inne hos deg før, men dette var bare helt fantastisk å både se og lese. Tusen takk, og håper det er ok at jeg linker deg og kan følge deg videre.

  Riktig godt nytt år ønskes deg fra Trine

 16. Underbart år! Tack för att du delar med dig, du är så duktig och det är så kul att det går så bra! Ser fram emot fler fina reportage:) Himla fint också hur du värnar om dig själv och din familj, hur viktigt det är att må bra och inte bara stressa på för att kunna skaffa en massa prylar utan istället välja att bara vara tillsammans.
  Så glad att jag hittade hit – och vet du, jag tror inte jag är den enda som fått sån inspiration av dig att jag också börjat blogga:) Och i februari tar jag ett litet steg mot drömmen om att få syssla mer med heminredning, jag ska börja sälja för Zelected by Houze! Det du delar med dig av här på bloggen har fått mig att våga ta åtminstone ett litet steg och inte bara gå omkring o drömma. Tack Lotta, du har varit en stor inspiratör för mig!
  Önskar dig o de dina en riktigt god fortsättning på det nya året! Kram Suzann

 17. att starta det nya året med att läsa din årskrönika blev ju en kanonstart…vad glad man blir för din skull och samtidgt tänds den egna lilla drömmen o att kunna gå ner i tid och gör annat , när man ser att det går för dig .GRATTIS till all framgång ….Kram och hej från Göteborg.

 18. Vilket år!!! Jag undrar hur du hinner med allt? Jag är verkligen imponerad!

  Jag hoppas 2012 blir året då även jag vågar satsa på min dröm som är ett eget företag, dock med helt annan inriktning än ditt företag. Har du några allmänna råd och tips kring detta? Alltså mer på ditt ”Lotta-vis” ; Funderingar som du har haft när du startat ditt företag? Hur ”lilla jag” ska våga är något jag ofta tänker på.. Kanske kan bli ett inlägg 😉

  Sofia

 19. Fin årskrönika! Jag blir så peppad av att läsa att det går så bra med ditt företag – allt man vill är alltså möjligt! Ni har också ett så fint hus, önskar att jag kunde bo så en dag 🙂

 20. Hej Lotta!
  En fantastisk resumé av det gångna året! Vilken bedrift och kraft, samtidigt som du lägger fokus på din familj.Dina bilder inspirerar mig som vanligt och dina kloka ord läggs till minnesbanken. Ser fram emot ett nytt år med dig och Fyra Årstider!
  Kram från Mija

 21. Jag vill tacka dej för att vi får följa dej och din familj. Du ger så mycket glädje. Kram från en kollega på västkusten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *