Gör det med glädje…

Iron fairy Koffert
I helgen har jag jobbat en del i trädgården..själsligt ger det mig en massa energi. När jag är ute då går mina tankar på högvarv. Jag rensar mina tankar, fyller på med energi, funderar över livet ..den jag är och vill vara.


För mig är det viktigt att styra över min egen tid, i den mån det går när man är familj. Att få lägga min tid på det jag brinner för, träffa människor som jag älskar, och få bara vara i mina tankar och i den värld som jag själv väljer.

Allt för ofta möts jag av människor som styrs utifrån. De är uppbokade, har mycket att göra och höga krav på sig.. att de missar allt underbart som bara går förbi. Vardagen, nuet, vem dom är, vill vara och vad de vill med livet. För mig landar aldrig dessa människor..de bara fortsätter i samma takt och livet bara rusar förbi dem. Många gånger finns krav utifrån vad andra förväntar sig av dem..inte vad de själva vill få ut av livet.

Numera efter flera års erfarenheter och nitar..försöker att göra det jag tycker om och göra det med glädje, välja det som ger mig energi och få tid att bara vara i mina tankar. För det mesta går det bra..ibland går det sämre.


Trädgårdsbyxor Baldershage
Den här helgen har jag fyllt mitt liv med hemmadagar, pysslat med det jag brinner för och varit med min familj. När jag får de stunderna i livet då jag har tid att tänka, då utvecklas jag som människa. Då orkar jag mer och kan hålla livsglädjen uppe. Så till dig som läser vill jag bara säga..boka inte upp dig på en massa saker som inte ger någonting, lär dig att säga nej till saker och människor som tar din energi. Se till att du bestämmer över din egen tid och ditt liv ocg gör det med glädje!
Ha det gott, nu ska jag iväg och lägga min röst i valet.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

28 reaktioner på ”Gör det med glädje…”

 1. Jag försöker leva precis som du Lotta. Ibland funkar det, ibland inte. Men det lilla, lilla och ibland även det lite skeva i livet försöker jag se på med glädje och skratt.
  Du är en inspirationskälla tycker jag. När jag läser din blogg växer både tanken och längtan efter landet och efter att göra det där som jag egentligen är menad att göra =)… snart så!

  Tack för inspiration och en underbart fin blogg att återvända till och bli glad av.

  kramar
  Jessica

 2. Jag vill gärna leva så. Bara göra saker man mår bra av och tillsamans med de man tycker om. Men fy för alla ”måsten” och sånt som man tror att man måste göra.

  Tusen tack för all inspiration du ger och dina vackra bilder är helt fantastiska! Det är altid sån upplevelse att kika in på din blogg! Kram

 3. Å där är ju den där korgen jag är så tarv på, läckra potatisbilder! Ja att kunna säga NEJ är A och O, livet är för kort för tjafs och göra sånt man egentligen inte vill, lev här och nu, ta för dig och gör vad DU själv vill! Helt rätt. mari.

 4. Där slog du huvudet på spiken Lotta, detta borde alla ta till sig och försöka bli bättre på, att leva i nuet…själv blir jag bättre o bättre på det ju äldre man blir. Säger bara – vad bra det är att ha fyllt fyrtio!

 5. Tack goding för dina fina kommentarer! Älskade också att fota bröllop kan jag erkänna – så mycket kärlek. Det blir liksom så mycket gratis i bilderna då. Längtar tills vi träffas igen så vi får utbyta erfarenheter. Hur går det förresten med kursen din? Funderar på att anmäla mig till våren. Kan jag få en revue från dig först?

  Kram Jenny

 6. Härliga höstiga bilder..
  Att leva som du skriver är ju inte alltid det lättaste men jag gör det så gott det går 🙂

  Ha nu en fortsatt bra söndagskväll..

  Kram Mia

 7. Så vakre, kloke ord. Så sant. Vi lever bare en gang – og barna vokser så fort. Selv synes jag at jobben krever for mye – man er sur og trøtt når man skal nyte noen få timer sammen med de små. Og det fører igjen til stadig dårlig samvittighet. Jeg skal legge ordene dine på minnet.
  Klem ♥ Jannicke

 8. Måste säga att jag gillar dina värderingar och ditt sätt att leva!:) Börjar mer och mer leva efter hur jag vill leva med min familj och inte hur jag tror att andra tycker att jag ska leva.
  Gillar alla dina härliga höstbilder också!:)
  Kram

 9. Hejsan!

  Du skriver så mycket bra och tänkvärt i din blogg! Så mycket värme och kärlek! Och vackra bilder! Ha det så bra, underbara Lotta!

 10. Hej Lotta!
  Tack för ett tänkvärt och sant inlägg. Känner så väl igen mig i det du skriver.

  Jag är sjukskriven efter att ha haft ett stressigt och krävande jobb alltför länge. Har långsamt kommit på fötter och hittat vad jag vill göra på riktigt. Byta staden mot landet. Starta en egen verksamhet…dit har jag inte riktigt nått ännu. Men jag är på väg.

  Du inspirerar mig och ger mig kraft och mod. Tack för en fin och härlig blogg!

 11. Det är så skönt att läsa dina tankar och utvecklande. Man vill så gärna kunna känna och göra så och kanske kanske en dag! Ha det bäst du goa människa! Åse

 12. Jag blev tårögd av ditt inlägg, verkligen något som är värt att tänka på. Jag insåg att jag nog inte lever så mycket efter det jag vill och är, utan mer efter andra. ska börja tänka på det. Tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *