Bygga kaninbur

Välkommen att se hur Smulan och Ninis
bor:-)

Jag har varit allergisk från jag föddes men alltid älskat djur. För mig har det varit omöjligt att ha djur inne. När vi flyttade till hus bestämde vi oss för att skaffa utekaniner och det har gått bra..vi är inne på 3:e omgången för vår förra kull blev uppätna av ett djur:-( Jag får inte hålla dem för mycker eller kela med dem men det gör inget om barnen gör det.


Här bor två utekaniner i sitt tvåvåningshus

Vi har haft dem löst på dagarna i trädgården men det är lite oroligt för dem som åker förbi på vägen för de kan lägga sig i en håla och man ser dem inte. Vi bestämde oss för att våra två honor fick flytta ihop och istället få ett 2 våningshus, 6rum med två uteburar ( uteburen till höger är de bara i på dagarna). Jag ser på dem att de trivs och har det bra och det känns skönt i hjärtat.

Huset har vi hittat i vår gamla skola…det är ett omklädningsskåp som vi byggt om.Visst blev det fint.

Ha det så bra

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Bygga kaninbur”

 1. Här håller dottern just på med operation övertalning för att få köpa en kanin. Hennes kompis på gatan ska tydligen få en och även hennes bror. Idag försökte hon med att säga ”NÄR vi köpt en kanin…”!:) Varken jag eller maken vill ha några djur.
  Kram

 2. Jättefin kaninbur, det är precis detsamma för mig med allergin. Tur att man kan ha djur ute ändå. Då jag var liten hade jag också en kanin som hette Smulan och den andra hetta Skorpan. =)
  Kram Dessie

 3. hej… vilken fantastiskt mysig blogg du har, full av inspiration. Håller just på och ska bygga ett planteringsbord, och blev såå inspirerad av ditt superfina!
  Kram åsa

 4. Vi funderar också på att köpa kanin och ha dem ute, eftersom båda killarna har förkylingsastma. De blir inte så sjuka numer, men vi har ändå blitt avrådda från att ha tex katt och kanin, som man kan vara extra känslig mot.

  Det är främst Jonte som vill ha ett djur. Vi hade en hamster förrut och det gick bra. Inget som någon kände av allergi från.

  Fin bur. Vi ska fundera och sen ev köpa kaninerna nästa sommar:)
  Susanne

 5. Hej Lotta,

  Man tager vad man haver.. Fint och smart hus! Vi fnular av och till på ett kaninhus med stor gård till vår egen Bamse. Honom skulle vi dock aldrig kunna ha löst skuttande i trägårn, han skulle rymma direkt!

  -Sanna

 6. En ELOGE till er och ert sätt att se på djuresn trivsel! Att både få vara fri utomhus och den andra tiden i detta tvåvåningslya, lyckliga de kaniner som kommer hit…. Mari.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *