augusti 2010

Brudpar i äppellund

Visar er ett litet urval från en underbar dag med Emelie och Erik. Njuter varje minut av att få fota brudpar. Behövs inga ord..jag låter bilderna tala.

Bukett Ingers blommor Boxholm

Vi hittade en vacker plats där det fanns äpplen. När jag fotar låter jag känslan styra..tycker det blev fint att ha äpplen som tema..från början visste vi inte att det fanns denna vackra trädgård. Efter jag fotat alla bilder kom tårarna..det är så mycket känslor en sådan här vacker dag..man bara känner sig så lycklig och jag fick höra så fina ord av brudparet.
Kram Lotta
Ni får stå ut med att jag visar mina fotojobb..det är det här jag älskar..snart kommer ett bildspel

Brudpar i äppellund Läs mer »

Kräftskiva med barnen

 
Mina barn älskar kräftor. Vi har haft en liten kräftskiva med snapsvisor, drinkar, plockmat, kräftor, hattar osv.
 
 
 

 
Vad gör man inte för att skoja till vardagen lite och ha trevligt tillsammans. Snapsvisor det kan de efter varit med på fest med oss..så de sjunger glatt och högt och skrattar och tycker jag är tokigaste mamman i världen:-)
 
 
Ha en bra dag! Idag ska jag fota bröllop före vigsel *längtar*. Hoppas att inte regnet kommer utan att vi får uppehåll.
Kram Lotta

Kräftskiva med barnen Läs mer »

Vår resa till Korfu

Nu är vi hemma igen efter en underbar vecka på soliga och gröna Korfu. Detta var min 3:e resa till denna fina ö och troligtvis den sista..fast det finns mycket att kvar att se.


Vi har bott ett jättefint hotell med utsikt över havet och åkte med Fritidsresor. Haft två pooler och en sandstrand att bada på. Passar mest för barn som är något äldre.

I Paleokastrista badade vi på båda stränderna..så vackert. Förra gången vi var där besökte vi klostret högt uppe på berget.


Utflykter med har vi gjort..fått simma i grottor och även hyrt bil och besökt olika stränder. Så härligt att få visa barnen de ställen som jag och min man upplevde vår första semester för 13 år sedan.

Så har vi laddat med tid tillsammans och shoppat lite fina saker både i Grekland och på taxfree.

Jag fastnade inte så många gånger på bild..men jag hade det väldigt gott i solen.


Skål på er..lite solbränd på kinderna:-)!

Många drinkar och frappe blev det då vi valt all inclusive. Nu har jag 5 semesterdagar kvar och längtar till jobbet. Här hemma har det hänt en massa roligt som jag ska visa och berätta om.

 
Söta kaninen köpte vi på Koffert på Arlanda. Hon fick en skön vecka i solen hon också:-) Nu är jag lite sur på bloggen för den har krånglat så bilderna lägger sig inte som jag vill..men som ni förstår har vi haft en underbar resa..bara att spara så vi kan åka nästa år igen för resa är livet!

Ha det så bra!
Kram Lotta

Vår resa till Korfu Läs mer »

Koka saft i saftmaja

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
Imorse tömde vi frysen på en massa olika bär. Min son hade även plockat nya bär så allt fick åka ner i saftmajan tillsammans socker. Han tycker om att hjälpa mamma och jag är glad för det…tids nog blir han också tonåring och tycker mamma är tråkig.

 

 
 
Jag älskar att stå där i uterummet. Känna doften av saften, få känna glädjen att fylla dem med något man gjort själv. För mig gick det åt 4 kg socker till två omgångar bär. När jag tappat upp saften första gången hällde jag den i grytan på nytt för att sockret skulle lösa sig och saften få en god smak.
 
Tallrik Ellis Corner
 

Silar loppis

 
Jag tycker mycket om att få skapa i bilder. Där är verkligen det roligaste av två världar. Både att få göra saft, kunna fotografera, pyssla och få dela med er. Det är ren och skär lycka för mig! Nästa gång får ni se vad fint det blev i skafferiet när alla 9 flaskor fick komma in där. Tills dess..säger jag:
 
 
 
 
 
Tack för att du vill dela min blogg med mig!
Kram Lotta
 
Vad kul..har visst missat att statistikmätaren uppnåt 800 000 besökare.

Koka saft i saftmaja Läs mer »

Viking stövlar&trädgårdsdag

Vad vi har jobbat i trädgården idag! Först klippte vi ner 30 meter syrenhäck sedan blev det en massa fler träd..jag, min man, grannen och våra barn. Jag blev så glad när vi nu kan se in till varandra igen…deras torp är så vackert och de är alltid så snälla mot oss och barnen.
Sedan tyckte att jag att min nya lilla planteringshörna såg så tråkig ut:-(


Kopp Koffert


Älskade trädgårdsbyxor Garden girl Balders hage

Möbler Jula, filt House of Linnea


Så jag gick ut och hämtade en liten bänk i skolan som jag satte kryddor och min trävinda på. Lite piff gör mycket för ögat. Jag skulle vilja ha en riktig bänk här..men det har jag ingen i nuläget så denna fick duga.

Stövlar Nicework


I landet växer det så det knakar. Kryddorna har kommit upp nu. Min man använder dem i sin matlagning nästan varje dag.


Mina nya stövlar från Nicework fick invigas…åtminstone på bild:-) Tycker de är grymt snygga..knappt så att man vill använda dem…älskar att shoppa på nätet så slipper jag åka in till stora staden Linköping..vet aldrig vart jag ska leta. Jag äger alldeles för många stövlar..men jag använder dem alla så får mamma ärva dem:-). Dessa har jag tänkt mer till snyggt nu i höst..så dessa ska jag vara lite rädd om.


Idag har mina barn hjälpt till att jobba med alla träd i 9 timmar…ja det är sant..de är så jäkla envisa! De har burit grenar och kört åkgräsklippare med vagn, så imorgon kommer belöningen. De har fått varsin peng och ska få åka på marken. Så imorgon blir en skojig dag..åtminstone för dem:-) Jag är ingen marknadstjej..men jag tycker om att träffa folk och det gör man på stora marknaden i Skänninge. Ha det så bra.

Kram till er alla /Lotta

Viking stövlar&trädgårdsdag Läs mer »

Bygga kaninbur

Välkommen att se hur Smulan och Ninis
bor:-)

Jag har varit allergisk från jag föddes men alltid älskat djur. För mig har det varit omöjligt att ha djur inne. När vi flyttade till hus bestämde vi oss för att skaffa utekaniner och det har gått bra..vi är inne på 3:e omgången för vår förra kull blev uppätna av ett djur:-( Jag får inte hålla dem för mycker eller kela med dem men det gör inget om barnen gör det.


Här bor två utekaniner i sitt tvåvåningshus

Vi har haft dem löst på dagarna i trädgården men det är lite oroligt för dem som åker förbi på vägen för de kan lägga sig i en håla och man ser dem inte. Vi bestämde oss för att våra två honor fick flytta ihop och istället få ett 2 våningshus, 6rum med två uteburar ( uteburen till höger är de bara i på dagarna). Jag ser på dem att de trivs och har det bra och det känns skönt i hjärtat.

Huset har vi hittat i vår gamla skola…det är ett omklädningsskåp som vi byggt om.Visst blev det fint.

Ha det så bra

Kram Lotta

Bygga kaninbur Läs mer »

Rårörd blåbärssylt

 
 
 
Jag blev så sugen på blåbärssylt när jag kom hem idag. Vår skog är full av blåbär..jag har svårt att se dem stå där skogen och att det inte blir något av dem. Vi struntade i att packa upp och gick och plockade blåbär en stund och fick ihop ca 3 liter.
 

 
 
Jag la i dem i assistenten och så rörde jag runt dem där med degrullen och skrapan med ca 5 dl socker tills sockret löst upp sig och hällde upp på burkar. Ej mixar utan bara låter det röras runt. Nu har jag ställt dem kallt. Hållbarheten är inte allt för lång men tillräckligt för oss. Är det inte underbart gott med egen blåbärssylt till tex pannkakor.
 


Bakom sylten skymtar ni kantareller..de ska bli pizza. Mannen bakar pizza där nere så det är bäst jag hjälper till.

Ha en underbar kväll..jag fortsätter att vara lite osynlig i bloggvärlden. Men jag ler ödmjukast åt att se att ca 2000 personer tittar in här varje dag…jag brukar fundera på vem du är där bakom skärmen vad det är som gör att du tittar in här:-) Helt otroligt. Ni är bäst! Snart firar Fyra årstider 800 000 besökare och det är på 2 år..*kul*. Bloggen min hade 2 års dag i juli vilket jag glömde bort:-) Utan er skulle jag aldrig orka fortsätta..än så länge tycker jag det är sååå kul.

 
Kram Lotta

 
 

Rårörd blåbärssylt Läs mer »

Hemma från kusten

Nu har vi varit vid kusten några dagar och laddat batterierna i vår släktingars stuga. Det bästa med att vara där.. är att man umgås, latar sig, äter gott, badar och går ut och går. Ett enkelt och behagligt liv!

Min man vilar sig på klipporna
Nu är batterierna laddade för en massa projekt här hemma i trädgården. Vi får ta lite som det kommer, men imorgon ska vi börja med att såga ner syrenhäcken.

Hoppas såklart på sol och några dagar på havet med båten, men i detta väder får man istället roa sig med annat här hemma. Man behöver inte oroa sig för att inte ha något göra när man har en trädgård på 1 hektar.. snarare är frågan vart man ska börja *ler*. Ha det så bra, gnäll inte på vädret:-)Humöret och din inställning till livet sitter i huvudet..tänk på det *blink*. Nu bär det av till blåbärsskogen med lilla sonen. Jag är sugen på att göra sylt.

Kram Lotta

Hemma från kusten Läs mer »