Koka saft i saftmaja

 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
Imorse tömde vi frysen på en massa olika bär. Min son hade även plockat nya bär så allt fick åka ner i saftmajan tillsammans socker. Han tycker om att hjälpa mamma och jag är glad för det…tids nog blir han också tonåring och tycker mamma är tråkig.

 

 
 
Jag älskar att stå där i uterummet. Känna doften av saften, få känna glädjen att fylla dem med något man gjort själv. För mig gick det åt 4 kg socker till två omgångar bär. När jag tappat upp saften första gången hällde jag den i grytan på nytt för att sockret skulle lösa sig och saften få en god smak.
 
Tallrik Ellis Corner
 

Silar loppis

 
Jag tycker mycket om att få skapa i bilder. Där är verkligen det roligaste av två världar. Både att få göra saft, kunna fotografera, pyssla och få dela med er. Det är ren och skär lycka för mig! Nästa gång får ni se vad fint det blev i skafferiet när alla 9 flaskor fick komma in där. Tills dess..säger jag:
 
 
 
 
 
Tack för att du vill dela min blogg med mig!
Kram Lotta
 
Vad kul..har visst missat att statistikmätaren uppnåt 800 000 besökare.

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

23 reaktioner på ”Koka saft i saftmaja”

 1. Oj, så mycket minnen jag fick av dina bilder på Saftmajan! Hur mycket saft har inte jag kokat i mina dar i en sån! Så roligt det var, så nyttig man kände sig sen! Och så praktisk´ att frysa ner alla bär o frukt på sommaren för att ta upp o hälla i Majan,när man hade lusten att vara duktig…
  Min står nu förpassad till källaren…hmm, tror inte den kommer upp egen…Den lilla saft vi dricker nu, vi två i hushållet, köper jag…
  Härliga bilder!
  kram, Lena

 2. Jag gjorde saft förra året… ingen av mina ville dricka den…;) så i år blir det ingen saft här inte! Men jag håller med om att det luktar fantastiskt gott när man gör det!
  Ha det bäst! Åse

 3. Var längesen jag gjorde saft själv. Härligt med egen, och det är när man gör egen som man förstår hur mkt socker det verkligen behövs ;), gott att slippa allt annat som man får i köpsaft iaf.

  Finfina bilder

 4. Men fy faan Lotta… Har du Garbera porslinet!!
  Nu btycket jag allt att du börjar få liiite för mycket grejer hemma.. Bara att skicka vidare *fniss*
  Jätte läckra ♥

  Så du har varit med om samam sak ja?! Visst kan man ha roligare än att se sitt barn gråta och inte kunna ta dom i famn!
  Men som allt annat…slutet gott allting gott ;o)

  Kram och puss älskade Lotta

 5. Att skapa i bilder lyckas du mycket bra med. Var gång jag kikar in i din fina blogg frågar jag mig hur i all världen du hinner med allt:-)

  Ha en bra dag.

 6. Hejsan! Vilken otroligt vacker blogg du har med alla dessa härliga bilder. Det syns att du tycker om att fota, bilderna du tar på ”folk” blir så fiiina!! och allt annat oxå förstås. Ja, en inspererande fin blogg har du.
  Ha det gott :O)

 7. Vilken fin blogg du har. Blev så glad när jag hamnade här. Tyckte om reportaget i Allt i hemmet men där fick man bara ett litet smakprov, här på bloggen kan jag frossa i vackra bilder.

 8. Åh, vilken trevlig blogg, förstår att den blivit månadens blogg.

  Är bara att njuta av alla vackra bilder och försöka drömma sig bort.
  Ibland måste man göra det från landet annorlunda, SimCity eller Singapore som vi brukar säga.

 9. Hej Lotta!

  Vilka fina bilder från ditt härliga utekök!! Längtar efter att kunna få ett likadant hemma…Vi har inte ens fått ett uterum hemma än, får hålla tillgodo ute i sommarstället. Dina bilder är alltid lika underbara och inspirerande. Du är verkligen en skapare med ditt bildspråk!

  Kram,
  Sophie

 10. Hemmasaft är den bästa sorten, men jag väntar till i vinter, har inte tid nu med ny bebis i hus. Själv använder jag en avrinningsduk, tycker det är smidigt, men mamma har saftmaja.

  🙂
  Emma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *