Jul i lantköket

Julen smyger sig sakta in i mitt hem och i mitt lantkök. Jag har ingen brådska med att få upp allt på en gång. Gör det lite vart efter lusten faller på och inspirationen. När ljuset kommer då trivs jag i köket. Imorgon firar vi advent i mina barns byskola. Går till kyrkan, lyssnar på barn som sjunger, tänder ljus, träffas och fikar. Lovely!

 
 

 
I helgen har jag mycket kul att se fram emot. Ska både bli bjuden på julbord och åka till tomtens grotta. Det finns en tradition i byn att gå till tomtens grotta när det är mörkt på kvällen. Vi vandrar rakt ut i skogen med bara lyktor och ficklampor. Mitt i skogen sitter han i sin grotta med öppen eld och tar emot önskelistor. Det är så mysigt…


Så nu är jag lite frånvarande med besök hos er för tiden vill inte räcka till. Inlägg som vanligt säkerligen. I helgen är det familjen som gäller och så fotografering av en liten bäbis. Kul!

 
Ta hand om er!

 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

37 reaktioner på ”Jul i lantköket”

 1. Min kära kära Lotta potta…Vilka fina bilder. Vaddå sakta in i ditt hus hihi det var ju fullpyntat i fredags asgarv……Du kan aldrig bli märkvärdig du goa omtänksamma snälla Lotta, bara så du vet.
  Stor kram från lilla mig/ A

 2. Härlig mysig stämning i ert lantkök. Kul att barnen är med och bakar. Jag fixar också lite julmys lite grann för varje dag som går…
  Skrev nyss i ditt andra inlägg att jag köpte tidningen och har läst om ert fina hus. Tänk vilket år du haft.
  Tack för titten hos mig!
  Kram Susanne

 3. Oh vilken mysig idé med tomten i skogen!
  Jag tar också upp mitt julpynt lite varsamt. Jag vill ju att det hamnar rätt 😉
  Lycka till på fotojobbet 🙂

 4. Vad mysiga traditioner! Och fina bilder!

  Grottomten lät verkligen kul. Kanske något man skulle kunna införa här i byn också…! Tack för tipset!

  Kram, Susanna

 5. Mysiga bilder från ert julpyntade kök 🙂
  Så mysigt det låter med ett besök till tomtens grotta, vilken underbar tradition 🙂

  Om jag inte minns helt galet så har jag för mig att jag har sett en brödkavel från Rice hos dig, kan det stämma? Jag undrar lite grann hur den är, är du nöjd med den?

  Ha en jättemysig helg.
  Kram Åsa

 6. Oj så härliga och INSPIRERANDE bilder, hoppas det är ok att jag lånar en av bilderna på kaveln och formarna i burken – en udnerbar idé som jag ska omsätta i mitt hem, men då som stilleben på min farstubro tillsammans med ett trågfat med äpplen, ris och kanske min gammla röda kaffekvar. Hoppas det är ok om jag ”lånar” bilden, länkar och hänvisar naturligtvis till dig som både stylist och fotograf! Varma kramar Therese – Sockenvägens Söta

 7. Hallå Lotta!! Men gud vilken mysigt julkök du har och vilka härliga bilder!!! Jag kom på i gårkväll att jag hade glömt att köpa denna bilaga så jag ringde sent till Statoil för att de skulle lägga undan ett ex, ville ju inte missa dig: ) Reportaget ser jätetfint ut och vilken fin bild på dig på trappan!!!

  Du hade ett sånt vackert bidrag till Ikeas pysseltävling!! Och jag som sände in min ynka bild för länge sen kom efter för att jag varit bortrest sen i måndags och det fattades en liten detalj för att min bidrag skulle synas. Så nu blev det med, först fr i går kväll. Men döm om min förvåning då det ser ut att ha förvunnit fr listan nu!? Hade 17 röster i morse och nu är det puts väck!! Så tråkigt, nu när jag äntligen nämnde det…. livet.

  Ha en rikigt skön adventshelg i ditt myshus. Du inspirerar!!! Mari.

 8. Hei og takk for hyggelig hilsen. Nissene mine kommer til å finne på noe sprell fremmover;-))
  Du tar så fine bilder, enkle, rene, innbydende. Du har sansen til å se detaljer. Jeg er innom hver dag og nyter…..og lærer!
  God helg!

 9. Så mysigt det ser ut i ert fina kök! Roligt att alla är engagerade i baket… 🙂 Dina bilder är så fina och stämningsfulla, fulla med inspiration! 🙂 Din blogg är bara fär härlig…
  Låter som en kul tradition med tomtens grotta! 🙂
  Ha en riktigt mysig helg och njut av julbord och advent! 🙂

 10. Hej,

  vill bara kika in och önska dig en riktigt fin adventshelg och samtidigt passa på att säga att du tar grymma bilder och är fantastiskt duktig på att styla. Du ger inspiration och glädje i massor.

  Kram
  Katarina

  P.S Vilka gulliga hjälpredor du har i juleköket 🙂

 11. Hej! Så roligt att läsa och se repotaget om dig i Aftonbladets Jultidning. Det verkar som du har pysslat en hel del. Visst är det väl mysigt. Här har vi inte legat på latsidan heller. När det inte finns någon som hellst stämning utomhus så får man mysa till det inne istället. Kul att se dina bilder från företaget. Lycka till med dina jobb och ha en skön 1a advent./ Kram Eva Mari

 12. Hej Lotta!

  Vad mysigt det ser ut i ditt lantkök! Superfina bilder som alltid:)

  Vad coolt det låter med tomtens grotta, vet inte om jag vågat gå med ut i skogen, är såå mörkrädd, hihi!

  Trevlig helg!

  Kram Jenny

 13. Åhhh va mysigt ni har det i ert lantkök! Låter spännande att möta tomten ute i en grotta vilken upplevelse för barnen. Jag har varit med min 3 åring på en gård med djur och träffat tomten idag. Väldigt spännande tyckte han! Ha en riktigt mysig familjehelg och tack för att du tog dig tid att titta in till mig, jag blev sååå glad…. Kram Lotta lottashome.blogspot.com

 14. Nu Lotta har jag sett det underbara reportaget hemma hos dig!!! Du har så vansinnigt hemtrevligt och du själv ser så gullig ut! Vilket fint hus du bor i , som din gamla lärarinna bodde i förut, så häftigt! Och vilket gammalt vackert hus som låg bredvid, är det också ert? Vad har du i det?

  Mitt Ikea-bidrag kom och försvann i dag. Märkligt och mycket tråkigt.
  Hann bara se att jag fick 20 röster sedan dess är det puts väck!? Och lär väl så vara hela helgen. Lysande….

  Tack för din rara kommentar, ja vem vet: ) Ha en mysig helg i ditt myshus!! Mari.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *