Gott bröd till kvällen

 
 
Måste bara tipsa er om detta goda bröd… Foccacia..som är både gott och enkelt att göra. Finns på sidan 161 i Leilas bok A piece of cake..eller på nätet här. Jag går efter receptet på en dinkelmjölpåse..mycket enklare. Det bästa med detta bröd är att man trycker ut det direkt i plåten..man slipper en massa kletig deg. Vi ska äta det tillsammans med vitt vin och räkor.

Jag är barnsligt förtjust i Leila..studerar hennes bilder & tvprogram i minsta detalj..alla hittar vi våra inspirationskällor..och hon är absolut den största för mig..så är det. Min man tycker jag är larvig som fixar och trixar med alla bilder …men jag gör det för jag älskar att fota och för att förgylla er tillvaro här i bloggvärlden..såklart är många av mina bilder arrangerade..men det bjuder jag på.

 

Kram / Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

35 reaktioner på ”Gott bröd till kvällen”

 1. Focaccia är min mans paradnummer på somrarna. Så gott till grillat och en god sallad.Här blir det lite ”fuskbak” idag. Finax bakmix: Italienskt lantbröd.

 2. Har faktiskt aldrig gjort focaccia men blir hemskt sugen på att testa nu.. Fortsätt arrangera dina bilder, du är inte alls larvig – bilderna är grymt fina!kram

 3. Vilka underbara bilder du visar! Både här ovanför och här nedanför. De måste ju arrangeras lite. Det är SÅ himla kul att knäppa kort. Har du gått fotokurs? Vad har du för kamera? Jag går i tankar om att gå en kurs och sen satsa på en bättre kamera. Ha en skööön Lördagskväll!Kram L-L

 4. Jag har aldrig provat det receptet men det låter gott till räkor. Kanske måste jag prova mig på den redan i morgon…Dina bilder är jättefina!~Livet i byn

 5. Ja , männen fattar inte riktigt hur viktigt det är för oss det här med foto och att glädja andra bloggvänner. Min (fåniga) man brukar ibland fråga -kan jag städa undan det här…eller skall du fota det ;)) ???? He heHa det bra,-Lotta

 6. I dagsläget har vi tyvärr inte refiller men vi ska se om vi kan fixa det till nästa inköpsomgång. Det är så svårt att satsa när man inte vet vad som säljer mest utav men nästa gång har vi fått lite hum så då kanske det går att lösa. Så spara gärna ”sprutmojängen” 😉kram

 7. Gillar också Leila. Ska bli kul att se vad hennes tidning kommer att bjuda på. Låter verkligen gott med Foccacia. Har faktiskt inte bakat det någongång utan bara köpt färdigt. Vart ska du fara i påsk, Sälen?Ha en skön helg!Kramar Ullis

 8. Hej! Det var ett tag sen jag var inne hos dig märker jag. Jag bloggar mest om fröer & så´nt nu inför odlingssäsongen. Är också mest på olika trädgårdsbloggar och kikar.Men i dag, lördag, tar jag mig en tur bland de inredningsbloggar jag följer.Din blogg är alltid så trevlig att titta in på.Kram Eva Linnea

 9. Hejsan!Guud vad läckra bilder! Ser så hemtrevligt ut med hembakt bröd och fina detaljer. Vi håller just nu på att göra en paj i långpanna med lammfärs, oliver fetaost m.m som är med i Allt om mat. Ska ta med oss till vänner och sedan titta på melodifestivalen med gott vin till. Gillar också Leila, har beställt hennes tidning.Ha en trevlig lördagkväll.Kram Susanne

 10. Jag är väldigt glad att du fixar och donar med dina bilder. De blir så fina och jag blir så glad när jag tittar på dem. Lejla är absolut min största inspirationskälla med. Längtar till tidningen dimper ner i brevlådan. Ha en bra lördagskväll.Kram A-S

 11. Vad komiskt satt just och funderade om jag skulle sno i hop en foccacia till kvällen.Visst är Leila en stor insperatonskälla och allt hon rör vid blir hur läckert som helst.Älskar just att du tar dig tid och arrangera dina bilder….fortsätt med det!!!!Ha en mysig kväll.Kram kram

 12. Häromdagen beställde jag de två först numren av hennes tidsskrift, det ska bli spännande, det brödet verkar väldigt aptitretande, njut av det i kväll, KRAM

 13. Vad sugen jag blev på att baka då jag såg dina bilder. Jag har aldrig provat att baka foccacia, men det ska jag ändra på nu. Det är ju väldigt gott! Jätte fina bilder vad din man än tycker om ditt fotandelll Bilderna glädjer och ispirerar oss!Ha en trevlig melodifestivalkväll! Kram Stina

 14. Jag vill bara att du förgyller verkligen dagen med dina bilder de är såå fina…Har bakat morotsbrödet idag det blev supergotttack för tipsetha en trevlig helgkram lolla

 15. JAaaa, Leila är en fantastisk inspirationskälla. Undrar vem som är hennes stylist i programmet. Skulle gärna vilja ha lite små tips=)Dina bilder är så härliga och att de är ”arrade” tycker jag bara är kul. Snygga som tusan!!Kram

 16. Vem har inte arrangerade och redigerade bilder Lotta?!!!Min kompis kom hem efter att ha sett hallen på blopggen och sa– Men, det var ju sååå ljust på bilderna *hi hiiii*.Nog för att jag HAR ljus hall men det är inte så att jag har Jesus på besök….=)Det är väl som allt annat i livet..BH, smink, strumpbyxor som håller in både det ena och det andra *fniss*.Falsk reklam helt enkelt 😉Kram från Dåren

 17. Hej hej. Tack för all inspiration!! Stjärnan som du har i vardagsrummet, den vita som syns på hyllan är det cult? Mvh

 18. Här har du en till som älskar Leila och den stylingen som hon omger sin matlagning med!Du har ägnat mycket tid i köket på din blogg, speciellt sen du fick din KA, men det är jättetrevligt och inspirerande!Kanske matstylist är ditt nästa område!!!Styla på Lotta, det är härligt att bjudas på bröd och bakverk genom din sida och alltid känns det så fräscht och fint!Kram mariette

 19. Älskar verkligen oxå Leila..bara läängtar tills hennes tidning dyker upp i hyllorna! Du är verkligen så duktig med att arrangera dina bilder, alltid lika inspirerande att besöka dig!!!Kram Nettan

 20. Hej Åhh vad jag blir glad och inspirerad av din blogg!!! så mysig , kollar den varje dag!!!Kram och tackha en toppenskön vår

 21. Hej !!!!!!Åh,vad jag gillar dina bilder……arrangerade eller inte……de förmedlar så mycket stämning……..så mysigt med bröd…..mat….burkar….mysigt och hemtrevligt !!!!!Ha en bra vecka,Kram,Monica

 22. Mmm. Detta ska jag verkligen testa!! Ser mumsigt gott ut! Skulle vilja ha Leilas kokbok. Fyller ju år snart så man vet ju aldrig..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *