Cupcake med frosting&smultron

 
Mitt utekök i sommarskrud
 

 
När jag kom hem från jobbet så regnade det rätt så rejält..möter min son i dörren som har bedjande snälla ögon…”snälla mamma kan vi inte gå till skogen och plocka kantareller”. Mamma smalt som smör i solsken och på med regnkläder och stövlar och iväg till skogen.
 
I skogen hittade vi kantareller och massor av smultron..mysigt. Vi går där och spanar och småpratar och bara har det trevligt. Min son är som en iller i skogen..han kan varenda kantarellställe utantill. Han älskar att plocka bär också och blommor..i skogen trivs han.. och jag med.
 

Väl hemma igen och när vi fått av oss alla dyblöta kläder..så blev jag så sugen på att baka…tänkte att man kunde göra något gott av smultronen..så jag satte igång att baka cupcake..som det så fint heter nu för tiden:-)

 
Jag älskar att så i uteköket i uterummet och baka…nära naturen och bara lugn och ro. Att baka är bland det bästa jag vet. Jag vill ha fina saker när jag bakar..det förgyller min vardag..men jag blandar gärna gammalt och nytt.

 
 
Min bästa vän i köket Kitchen Aid
 
När muffinsarna var gräddade så gjorde jag en frosting och garnerade dem med smultronen..min man smaskade i sig en med god aptit och sa..”det var gott skit det här”…så tacksam är han:-)..fast han skojade nog mest. Han tycker alltid det tar så lång tid innan han får smaka..gissa varför *ler*. Kameran är min ständiga följeslagare…


Senaste dagarna har jag åter igen fått många fina kommentarer om mina foton..även mail från personer utan blogg som följer mig varje dag. Tack snälla ni för allt ni skriver..jag blir så glad. Jag prövar mig fram när jag fotar..brukar skylla på att jag nog har en bra kamera och objektiv, men i ärlighetens namn vet jag inte..jag kan inget om kameror och hur man ska göra..

 

Jag har nog lite svårt att förstå att jag kan förgylla er dag..jag känner mer att ni förgyller min.

I det sista mailet jag fått idag står det så här ”Tänk på all energi och inspiration som du sprider! Hoppas att du förstår hur uppskattad du är”! Dessa ord kan jag leva på länge…jag försöker bara att skriva utifrån mitt hjärta..och jag skriver bara om sådant som ger energi..allt tråkigt här hemma lämnar jag utanför.

Tack för att du finns…var du än befinner dig!! Imorgon får jag semester *jippii*..

P.s min pappa har ingen sjukdom…han har ett brustet hjärta ♥..av sin stora kärlek..

Mer bakning hittar du här om du scrollar 

 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

33 reaktioner på ”Cupcake med frosting&smultron”

 1. Hei du vakre..Etter det ene vakrere innlegget etter det andre,blekner alle interiørblader mot din blogg.Igjen takk for at du deler så mye av deg,både i ord,bilder,oppskrifter osv.Hvor får du din energi fra?Sommerklem fra en av dine mange fan:O)

 2. Vilket inlägg. Sitter och njuter åt varenda bild. Varför kan man inte bara ta en sak direkt från skärmen. De där cupcakesen skulle jag kunna mumsa i mig allihop. Ser ju så smaskiga ut.

  Kram Ullis

 3. Nam, nam blir sulten av deg her jo 🙂
  Nyydelige bilder og nydelige cupcakes!
  PS!Forrige innlegg fikk jeg tårer i øynene av…
  Du er søt..
  Klem Hege.

 4. Jamen Lotta då, så sugen man blev när man tittar in här då ” gott skit ” som mannen sa…hehe…men smaka ska han !

  Ja men då var det ju allvarligt med din Pappa, brustet hjärta är aldrig kul =(.
  Men han har ju er 😉

  Nä, nu ska nattugglan med nackspärren krypa till kojs !

  Kram Nettan

 5. Myyysigt Lotta, du bjussar väl på en cupcake va? 😉

  Härligt med svamppromenix i skogen, klart det inte går att motstå en bedjande blick 😉

  kram Mia

 6. Nu blev jag sugen på att baka smultron cupcakes imorgon!:) Har en hel del i rabatten som snart blir dåliga.
  Om det bara beror på att du har en bra kamera så vill jag också ha en sådan!:) Du tar verkligen jätte vackra bilder!
  Kram

 7. Låter som en helt underbar eftermiddag, Lotta! Jag skulle gärna ha varit med. Dessutom så hade jag gärna ätit dina Cupcakes. Jag håller med sonen, det ser ut som gott skit det där!;)

  Kram Lisa

 8. WOOOOOOOOOOoooooooow!!! säger jag bara…vilket inlägg..vilka bildr,,,vilket utekök…VILKA Uuunderbara CUPCAKEs!!!
  allt i bästa Leila stil!!!!I love it!!!

  Kram Millan ♥
  TREVLIG HELG!!!!

 9. Underbara du.
  Tänk om alla mammor hade den energi när man kom hem från jobbet utarbetad.
  Så mysigt att få gå i skogen tillsamans och hitta en massa skatter.
  Muffinsarna ser verkligen sååå goda ut. Förstår stackars maken din att han har svårt att vänta tills du fotat färdigt 😉
  Mina här hemma börjar vänja sig att mamman ska föreviga det hon gör med några bilder först. 😉
  Semester det låter såååå underbart. Själv har jag ett 6 timmars pass kvar i kväll och sedan ett 6 timmars i morgon fm.
  Sedan blir det semester i 4 veckor för mig med.
  Ha en fin dag trots regnet.
  kram kram

 10. Ååh jag älskar kantareller!Vilka ljuvligt somriga cupcakes!Sådana ska jag också baka då min semester börjar. om två dagar. 🙂
  Ha en bra dag!
  kram Sanna

 11. Vojne vojne så goda de ser ut!
  Jag bakade igår och det är ju så kul. Ska åka till USA i feb och hoppas att det ska finnas en butik för mig, bakglad som jag är=)
  Hoppas på fina muffinsformar och annat smått och gott!
  Som vanligt har du fantastiska foton och blir helt mållös varje gång du lägger upp ett inlägg. Det är inte klokt vilken talang du har.

  Nu är det dax att gå till jobbet..tre dagar kvar sen väntar 4 veckors härlig semester. OJ, vad skönt!!!

  Kram

 12. Hej!
  Det är nog första gången som jag är inne på din mysiga blogg. Vilka fina bilder! Man blir verkligen både sugen på att baka. Jag gillar också Green Gate och mycket av den andra stilen som du visar på din blogg.
  Ha en fortsatt bra sommar!
  Kram/Maria

 13. Ni är nog alltid ett steg före, ni där i Sverige Inga kantareller här ännu. Underbara cupcakes, vattnas i munnen när jag ser dem. Mums. Pricken på i:et är ju de snygga formarna.
  -Lotta

 14. Hejsan
  Hittade hit från Rosenskärans diversehandel.
  Viken gullig son du har som vill ut och plocka svamp och blommor, oj så sött.
  Och så roligt du skriver om din man.
  Det ser så mysigt ut med bilderna från baket, men blir snasksugen.
  Ha det så bra, om du har tid så titta in i min blogg från Norra Sverige.
  Ta hand om er.
  Kram Zara.

 15. Nam nam bakverkt ditt frister virkelig, vakre bilder og hvilket utekjøkken du har. Misunner deg det, men vel fortjent til deg altså! Ha en fortsatt fin sommer! Klæm

 16. En bra kamera är guld värt men det är den som står bakom som tar fotona och gör så att bilderna blir bra, så ett samspel mellan kamera och fotograf behövs och det har du och din kamera.. Mycket fina bilder och alltid lika roligt att titta på dem och läsa din blogg..

  Kram
  Mia

 17. Mumma, vilka goda cupcakes det ser ut att vara!! Smultronen har inte kommit här ännu, men vi väntar ivrigt!
  Så roligt att mailet värmde.. det var meningen 🙂
  Själv jobbar jag helgen, sen är det SEMESTER. Jippi!! Jag har som mål på semestern att springa på så många loppisar som jag hinner 🙂 Annars blir det inte så många resor, nån dag till något sommarland. Vi har ju vår veranda att fixa, helst innan hösten…
  Hoppas du får en härlig ledighet <3
  Kram Katarina i norra Värmland. Skickar en extra KRAM till din pappa också!

 18. Oh My Lotta, what a good plan your son had, the photos brought the scents alive for me, those apricot smelling s, and the bitter sweet strawberries, and your cupcakes are delightful, the pretty papers and the layout so inspiring. Hugs, Margie.

 19. Det var fin skit det här! Hahaha, ja vi har alla vårt sätt att uttrycka oss på…
  Otroligt fint inlägg, både text och bild, jag njuter och blir så sugen på att ta en skogspromenad. Vilken skatt till son du har som vet var guldet finns och att ni kan njuta tillsammans av dessa utflykter!
  Kram

 20. WOW vilket uteköket!! Det ser helt underbart fint ut, och så mycket vackra saker. Kan tänka mig att det är såå mysigt att stå där och laga mat och baka! Och ett sånt uterum! Det står högt på min önskelista att ha ett stort, härlig uterum där många kan sitta och umgås och mysa.

  Tack för superfina bilder och massa inspiration! Nu blev jag sugen på cupcakes också, dina ser såå goda ut! 🙂

  Kram! Jenny

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *