Islykta av kärlek

När jag kom hem från staden hade min man ställt en överrasking som lös på gården. En vacker islykta av hjärta…det kallar jag en kärlekspresent som inte kostar. Tänk att det behövs inte så mycket för att värma upp mitt hjärta.

 
Visst är den vacker. Han hade tagit två hjärtskålar som jag bakar i, hällt vatten emellan men inte ända upp till kanten och så lagt i något tungt som håller skålen nere (de som står på trappen) . Hoppas att de klarar sig länge för nu håller han redan på med nummer 2. På jobbetretar de honom för att han är lite lik Ernst..jag tycker det är en bra liknelse i mina ögon..men själv avböjar han det bestämt. Min man kan både inreda, bygga, laga mat, baka osv men någon Ernst vill han inte vara!! *ler*. En man får ibland inte i andras män ögon vara för pysslig..ja ni förstår..

 

 
Gud vad skönt att komma hem efter att varit i staden ett par timmar. Brasan är tänd, han har tänt ljus i huset, plockat ordning..det luktar jul här hemma och jag känner direkt att jag går ner i varv. Ha nu en skön lördag. Nu ska vi mysa…jag ska baka något gott lördagsfika eller ska vi sätta ihop pepparkakshuset.

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

43 reaktioner på ”Islykta av kärlek”

 1. Nu dog jag! Tur jag har sådana skålar så jag kan härma honom! Tror minsan kunderna ska få samma bemötande på måndag för nu är det aldeles för kallt för blommorna. Hälsa honom att han är min nya idol, rena Ernsten du har därhemma ju:-)
  Kram på er, ha en mysig och kärlksfull helg!
  /Jea

 2. Haha! Ja det är typ det värsta tydligen en karl kan jämföras med, Ernst alltså! *fniss* Det verkar vara såå kränkande att vara en så underbart härlig människa som fixar och donar med myspys-grejer.
  Ljuslyktan var fantastiskt vacker!

 3. Men åh vilken fin kärleksförklaring av din käresta!! Han påminner mkt om min i sättet, dessutom fyller de ju på samma dag, hihi..

  Må gott, kramisar Sofia

 4. Hej Lotta!
  Vill bara säga att jag älskar att läsa din blogg å att du ska vara rädd om din man för han verkar vara en pärla.

  Vill även önska dig en mysig jul och ett riktigt gott nytt år.
  Kram Karin

 5. Mej oj vad pysslig och mysig han är din man 🙂 Måste nästan hålla med karlarna, lik Ernst haha! Det är bra det 😀
  Jag kommer ihåg när jag och min man nästan nyss träffats (för 'hundra' år sen) så gjorde han ett hjärta av ketchup på mina makaroner, hahaha! Det va oxå gulligt 🙂

  Ha en mysig lördag och fjärde advent Lotta!
  Kram Hanna

 6. Kan det bli mer manligt än att vara lik Ernst. Stark, Händig, Mångsyslare, Gråa tinningar och dessutom så väldigt Känslosam.
  Ett bra betyg men vad vet jag, jag är ju bara kvinna 😉

  Stor kram LiseLotte

 7. Detta inlägg ska allt min man få se!! *fniss*
  Tittade på Ernst igår och herre jösses vilken man 😉 Vad är det han INTE gör?!

  Hälsa din man att det där var en av de finaste kärleks förklaringar jag sett!

  Kramar Erika

 8. Det är ert gott betyg att vara lite lik Ernst: ) Så rart av honom att göra de islyktorna, vilken fiffig idé, de blev ju superfina! Oj vilka vackra foton fr er gård, frosten, gräste och hästna, som vintevykort! Ha en skön fjärde advent! Mari.

 9. Gud så gulligt, detta är kärlek och livskvalité då den är som bäst!!! Och jag har ju jsut diskat ur mina hjärtskålar efter att ha bakat lite dumlekakor, så nu vet jag vad jag ska ta och gör och överaska min underbara mamma med – tacka din man för inspirationen 😉
  Kram kram, och njut nu av familjen efter en dag i staden!

 10. Vilken bra idé, och vad fina lyktorna är, verkligen superduperfina!
  Vilken mysig och fin kärleksförklaring! Härligt med romantiska män!! Min är det ibland, men tyvärr lite för sällan.

  Ha en skön helg med din familj!

  Kram kram
  Mona

 11. Ja, Lotta, det kan nog vara avundsjuka det.
  Jag gillar att läsa här i alla fall, även om jag inte kommenterar alltid så läser jag i stort sett allt.
  SÅ fin present av maken till dig! Kram!

 12. Så fin islykta han gjort. Skulle vara mega stolt att ha en karl som Ernst. Bara en liten gnutta från honom 🙂
  Ha en skön lördagskväll.
  Kram Mamma C

 13. Raring…Jag som precis mailade dig. Vad han är härlig din Kalle…Så är det med oss kvinnor som har män som är tofflar hihi.Jag har gjort vanliga i hinkar idag, får se hur dom blir hihi. Härliga bilder som vanligt.
  Pst men ibland skulle jag vilja bo som du vännen. Staden är bra ibland….
  Kram till dig från en annan fru med toffel till man

 14. Hej Lotta!

  Så fin lykta, och härligt med en pysslig man! Gillar bilderna på de snöklädda träden, här har vi ingen snö än… men än finns det en chans till julafton.

  Kram/Mira

 15. Det låter fantastiskt skönt Lotta!

  Tyvärr kan jag inte säga lika om mitt hem. När jag kommer hem ser det ut som ett bombnedslag och barnen bara skriker och bråkar för de är trötta. Hoppas det blir bättre snart…

  Kram Jenny

 16. Underbar lykta. så härligt att komma hem och få se den. Vilken gullig man du har som fixar så. har också en man som fixar och donar, men han skulle inte heller vilja bli kallad för Ernst:).

  Ha det bra!
  kram Ullis

 17. Nämen nu tror jag att din man får starta en blogg också!! Vill se allt han pysslar och fixar med, för detta var så fint!!
  Hälsa honom och tacka för isinspiration!!:)
  Kram

 18. Hej.. har lite av en sån karl själv.. å inte tror jag han heller gillar nån ”Ernst” liknelse..=)
  Såå himla fin lyktan blev..
  tror jag ska testa å göra lyktor själv..har tyvärr inga såna skålar, men de går ju me annat.
  Ha en fin 4.e advent..kram Helén.

 19. Hur underbar är inte din man då. 😉 Jasså han vill inte liknas med ”våran” Ernst. ;)Fint har han gjort iallafall. :)Ha en riktigt mysig fjärde advent. Kramar Ulrika

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *