I huvudet på en nyföretagare

Att bli sin egen är som en berg- och dalbana av känslor. Idag har inte varit någon bra dag. Har varit hemma med sjuka barn och hunnit att fundera för mycket. Har åtminstone fått några saker på att göra listan avbockade, samtidigt som jag umgåtts med mina barn.

 • Visitkort beställda
 • Personliga presenttags *Tack* till cdskivor beställda
 • Rekvisita till julreportage beställt på panduro
 • Möte bokat inför produktfotografering samt bilder skickat som ska marknadsföras i Usa (mina bilder i Usa *wieeee*)
 • Reportage i lokal tidning klart/både text och foto
 • Mail med revisor hur jag ska betala skatt och moms, samt bokföra resor
 • Mail från veckotidning på uppdrag som ska utföras och visas nästa jul. Ska även få vara skribent…yes.. jag har många yrken:-)
 • Kontakt med familj som ska fotas i veckan klart
 • Beställning av kamera nästan klart. Måste bara våga satsa. Min man försöker övertala mig att våga:-) nu när jag fått så många uppdrag.
 • Uppdaterat min hemsida annecharlotteandersson


Puhh säger jag bara. En massa beslut och information måste man ta hela tiden. Jag verkligen älskar detta, men är alltid nervös över om mina bilder ska hålla i alla olika sammanhang. Har bestämt mig att investera i en ny proffskamera samt dator till mitt lilla företag. Massor av pengar..men jag hoppas att det kommer att löna sig. Kanske slipper jag att känna mig så nervös, man ska inte jämföra sig med andra..och det brukar jag inte göra så ofta..men dåliga dagar har även jag. Så här kan det se ut en dag i en nyföretagares huvud…jobbar fortfarande 85 procent på min älskade förskola och det vill jag göra ett tag till..om det går. Vi får se vad framtiden vill.

En fråga..är det någon som vet hur man kan lägga bildspel på en hemsida..det skulle jag vilja ha?

Är så glad att ni finns och att ni så snällt vill dela mina tankar! Nu är det godnatt.

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

28 reaktioner på ”I huvudet på en nyföretagare”

 1. Tråkigt att de är krassliga där hemma! Men du fick gjort en lång lista ändå… imponerad!
  Så roligt att det går bra för dig, och kanske t.o.m snart over there… wow!! Jag tror nog maken har rätt… du kan nog investera nu…hihi… OCH hur fina kommer bilderna inte bli då…??? De är ju redan såååå fina! Minsta lilla kruka med nötter är ju så fin!

 2. Det där med att få tid till att tänka kan vara både bra och dåligt. Men det ser ut som att du har använt det på ett bra sätt. Du har fått gjort massor.
  Jag håller med din man, det är dax att köpa kamera nu!
  Hoppas att barnen mår bättre.
  Kram Therése

 3. det är mycket att tänka på, men stressa inte fram några beslut, så går det nog bra.
  stort grattis till alla spännande projekt du har på gång!
  kram
  ingela

 4. Bildspel – det finns något i Photoshop som heter webgalleri – det blir en form av bildspel som man kan lägga på hemsidan. Kanske värt att kolla?
  Vill också passa på att säga att det är så spännande att få följa din utveckling med din egen business! Tack för att du delar med dig! och självklart kommer det vara lite guppigt på vägen – men så brukar det ju vara, bara man vet vart man är på väg!!
  Stor kram! /Marie – Systrarna –

 5. Du hinner med mycket. Tur att du är kvinna och kan göra flera saker samtidigt*ler*. Dina bilder är helt underbara och självklart håller de. Varför får du annars uppdrag? Det kanske är så att ”proffsens” bilder inte alltid får den rätta känslan för att allt är tillrättalagt, finns inget scabbychik, om du förstår vad jag menar. Häftigt att investera i en ny kamera och dator. Kör på tjejen! Kanon!
  Kram annika

 6. Heej Lotta!
  Mitt i alltihop är det bra att du har huvudet med dig och förstår att alla har vi våra dagar…
  Och visst kommer dina bilder hålla! Jag har i ärlighetens namn aldrig sett en dålig bild på din blogg!
  Men jag förstår att det är MYCKET att göra *puh*.

  Och jämföra sig med andra behöver ju inte vara dåligt alla gånger.. Det kan vara en morot också, eller 😉

  En ny kamera…Gud vad spännande 🙂 En ordentlig julklapp i år då *ler*.
  Ha det gott gumman! Kramen

 7. Puh, ja skjønner godt tiden er knapp innimellom, her har det skjedd masse siden siste jeg var innom, arti da! Jobber selv i CS4, photoshop, bra redigeringsprogram det men skulle gjerne hatt kurs så en vet om alle fuksjonene. Alt er selvlært og masse tips å få gjennom jobben heldigvis. Jobber mest mot fotografer og får ferdig bilder på bestilling jeg da. Min største jobb er å sette sammen bilder og tekster, arti men går lei innimellom men er det ikke slikt med alle jobber tro? Ha en fin førjulstid, klæm Tina

 8. Men snälla Lotta 😉 Hihi klart man får ha dåliga dagar men dina foton är alltid lika underbara så det behöver du inte vara orolig för!
  O ibland behöver man dagar för reflektion, planering o genomförande. Inget ”dåligt” i det 🙂
  O stort grattis till den nya utrustningen…oh så kul!

 9. Listan ser ut som livet i stort, allt en massa göra-saker, och oroa-sig-saker…. men beslutet att bli din egen var helt rätt, för du är så vansinnigt duktig på det du gör, va härligt bild med däckstolen i vinterskrud!!! Mari.

 10. Skickar några hejja rop: Våga!Våga! Våga! (Ja i positiv bemärkels då, inte som när barnen ska hoppa från något högt ställe och dom är livrädda och gör det fö rkompisarnas skull)
  Du är så otroligt duktig Lotta så detta fixar du hur bra som helst. Dessutom verkar du ha lyckan att ha en underbar familj som stöttar och backar upp när det behövs. Jag som också gillar att fota kan lätt drömma mig bort i dina fina foton och jag inspireras enormt av dina kreationer.
  Lycka till.
  Kram Karolina

 11. Ibland känner jag för att inredningen hemma hos mig skall komma direkt ur en inredningstidning. Men sen tänker jag till och känner att det är viktigare att man trivs själv. Jag gillar dina bilder, det är så rent och fräscht.

 12. Jag förstår om det är bergodalbana i känslor och tankar, men det kommet säkert gå bra, tillåt dig själv att ha dessa dagar så är nästa dag säkert bättre :), mitt varmaste lycka till, till dig. Kram Agnetha.

 13. Lycka till!! Härligt att våga hoppa och ge sig in i företagandet. Firar 2 år som egen företagar i januari och det har varit en lång resa med upp och nergångar. Driver en butik på landet och jobbar även med sömnad+trädgårdar inom samma företag. Så kul med variationen. Ha det gott och stort GRATTIS!-)Marie

 14. Jag tycker att du är jätteduktig och MODIG som följer ditt hjärta och satsar på det du verkligen älskar, helt underbart! För dina bilder är fantistiska och det är så kul att följa dej på din blogg, håller alla tummar för att ditt företag ska bli som du drömt om 🙂
  Ang. din fråga…Picasa kan man ladda hem och det finns funktioner för allt möjligt, värt att kolla iaf 🙂
  *Stor kram*

 15. lottashome.blogpot.com

  Jösses att du orkar och hinner med allt! Klart att det går upp och ner, så är det ju med allt. Hoppas att barnen kryar på sig och att ni kan ha en lugn, mysig 2:a advent tillsammans. Kram Lotta lottashome.blogspot.com

 16. Hej Lotta!
  Inte kul med sjukisar hemma… Men det brukar gå över på några dagar… Förkylningshögtid!
  Va roligt med alla sysslor som du har! Jag tycker att det är bara bra att du har din man som stöttar dig och försöker övertala dig att investera! Det är svårt, fram för allt i början. Fast det är mer än nödvändigt! Att få bättre bilder som håller standard osv. Det vet du ju själv bara svårt att våga!
  Ha det gott! Krya på er hemma där 😉
  kram Olg@

 17. Hej Lotta! Sjukt barn o så mycket som du hunnit göra – puh, säger jag bara, det hade jag säkert inte fixat!!! Älskar dina bilder och du kommer gå långt med vilken kamera du än använder! Lycka till med alla dina nya projekt! Kram, Minna 🙂

 18. hej lotta
  jag har precis bekantat mig med din blogg. gillar den skarpt.
  all styrka och eloge till dig att du vågar starta eget. jag går själv i såna tankar och jag beundrar dig och alla andra entreprenörer där ute.

  må gott.

 19. Hej Lotta
  Självklart har man dåliga dagar ibland. Och visst kan det snurra i huvudet när det är många beslut som ska fattas, särskilt de svåra. Som företagare är det ju tyvärr så mycket annat runt omkring än att bara vara kreativ.

  jag tycker inte du ska tveka en sekund. Det går ju faktiskt jättebra för dig och dina foton ser _alltid_ proffsiga ut!
  trevlig helg!
  kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *