Min dröm kan bli verklighet…

 
Nu ska jag ge mitt intresse en ärlig chans. Har anmält mig till starta eget föreläsning..spännande och kul. Jag tycker att styla, fota och inredning är bland det roligaste jag vet..jag har försökt så länge att släppa den drömmen men det går inte. Jag är ganska nyutbildad lärare..men jag är jätte glad över att jag har en examen i botten.
 



I framtiden är min dröm att jobba halvtid med barnen och andra halvan med egen firma. Jag har tänkt på det så länge och nu börjar jag få lite förfrågningar samt idéer som jag verkligen vill förverkliga…så ny söker jag mer information och tar ett kliv framåt.

Jag kan ingenting om bokföring osv och jag vet att jag ger mig in på okänt vatten..men det ska inte få hindra mig. Jag ger det en ärlig chans att försöka lära mig mer och det som jag inte kan kan väl andra.

Underbar kanna från Ellis Corner
 

 
På sikt hoppas jag om att kunna jobba även med inredning på nätet..eller kanske en gårdsbutik fast i en liten skala. Ett år med bloggen har stärkt min känsla att jag kanske kan jobba med detta och sluta drömma. Jag är en riktig fegis..men det har börjat släppa lite…jag ska gå på kurs och föreläsning och så får vi se…vem vet..till våren kanske jag har enskild firma och kan börja jobba lite som stylist eller fotograf eller inredningsbutik på nätet..eller så stannar jag kvar där jag är nu..men då har jag alla fall gett det en chans. Man vet aldrig vad livet har att erbjuda…

 

Nu tar jag några dagar ledigt igen..reportage på fredag och jag laddar…Om du har några råd att ge mig angående enskild firma..så maila mig gärna. Alla tips mottages!
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

74 reaktioner på ”Min dröm kan bli verklighet…”

 1. Vad kul att du känner dig redo att satsa på din dröm, ett stort grattis till det! Ett stort första steg! Tror att du kommer att klara det toppen!

 2. Hej Lotta!!! Vill først och fræmst sæja att du har en fantstiskt fin blogg!!! Følj dina drømmar..annars kommer du att sitta och tænka ”what if??” Jag har precis bestæmt mig før att satsa på att tævla i body fitness om ca:3 år jag ær nu 41 år!!! Ælskar utmaningar!!! Mitt livsmotto: Ingenting ær omøjligt,det tar bara lite længre tid!! So you gooo girl!!!
  Kramisar oss 3

 3. Så klart du ska starta eget om det är en dröm du har! Jag har haft eget i många år, både här nere och i Sverige innan jag flyttade och det är ljuvligt roligt! Man lär sig så fort och är det något man verkligen brinner för så brukar det faktiskt fungera alldeles utmärkt. Man måste så klart vara ganska försiktig och det är inte alltid som en dans på rosor.

  Tycker absolut du ska testa 😀 Funkar det inte, så funkar det inte, men du är en erfarenhet rikare!

  Kramar

  ANgelica

 4. Men Gud vad roligt och spännande! Det är klart att du ska hoppa lite. Testa lite. Det kommer att gå så bra, så bra. Dessutom så tror jag bestämt att vi har likadana stövlar!

  Kram Lisa

 5. Kör så det ryker Lotta! Klart att man ska följa sin dröm och ”hoppa i i den djupa änden”. Precis vad jag själv tänker göra när jag njutit klart av föräldraledigheter och bebistiden. Tycker tidningen Driva Eget är inspirerande och i novembernumret 08 hade de en bra bilaga om att starta eget som jag lusläser. http://www.driva-eget.se/ Kramar från Mimmi som också drömmer om förverkligade drömmar och riktig livskvalitet på jobbet såväl som hemma.

 6. Hej söta Lotta!
  Kör på o följ dina drömmar! Du har känslan o kunskapen om både fotografering, styling o inredning, det har vi ju sett här på bloggen:)

  Bokföring o sånt kan du lära dig eller leja ut till någon som kan.
  (både syrran o pappa har eget o de har en revisor som hjälper dem med ekonomibiten)

  Håller tummarna för dig Lotta, vet att du fixar det:)

  Kramis Jenny

 7. Drömmar är till för att förverkligas och du vet var jag finns om du har några frågor, makens enskilda firma är ju grunden för Ellis och jag är glad att han tar bokföringen – sånt som inte jag kan 😉

  kram Mia

 8. Halloj!
  Vad kul att du nu vågar och vill satsa. Man måste ju leva livet och våga!
  Jag är säker på att du lyckas!

  kram Katarina

 9. Såklart du ska följa din dröm! Du är ju redan proffs på styling och foto! Och redan anlitad, så… go for it! Man kan vända på steken och tänka; VAD kan hända? I värsta fall inget, och i bästa fall ALLT!
  Kram

 10. Hej! Jag tycker verkligen att du ska göra det, jag själv har också en dröm om en inredningsbutik( liten) men törs inte ta steget. Har allting på papper hur jag vill ha det men längre än så har det inte blivit. Lycka till, kram

 11. Hej!
  Jag och min syster ska också starta eget inom det närmaste! Det är jättespännande och jag har börjat läsa en bra bok jag vill tipsa dig om! Den heter ”Rivstart” och är skriven av Stefan Ekberg, han har också gjort en väldigt bra och informativ hemsida: http://www.starta-eget.se/
  Ska bli intressant att följa dina steg närmare drömmen!

 12. Hallå där…så klart du ska våga att förverkliga dina drömmar, jag har ju gjort det..även blivit med gård så nu blir det gårdsbutik oxå och då kommer jag dra ner lite på nätbutiken..den är väldans krävande ska du veta..tar enormt mkt tid och så är man aldrig ledig, tillgänglig dygnet runt..så det här kommer att bli en bra mix för mig, lycka till, kram

 13. du gör alldeles rätt i att ge företagandet en ärlig chans. livet är till för att levas, lotta!
  jag önskar dig all lycka o tror faktiskt du kommer att lyckas!
  kram
  ingela

 14. Oh ja en gårdsbutik vore toppen! Så att jag kan komma o hälsa på 🙂

  Men det är klart att du ska satsa! Du har ju tallang! O man ångrar bara saker man INTE gjort !
  You go girl!

 15. Vad roligt att du funderar i de banorna, du har en talang som är väl värd att ta vara på!
  Mycket kan man lära sig, och annars finns det som du säger andra som kan! Kör hårt och Lycka till!
  Kram Sofie

 16. Hejsan,
  Det är klart att du ska följa din dröm, du är ju så duktig på det du gör. När jag och min man köpte vårt gatukök för fyra årsedan så kunde vi inget om att driva företag, men vi har lärt oss och gör allt papperjobb själva och det funkar bra, bara man ”pappersjobbar” med jämna mellanrum så att inte pappershögen växer för mycket.
  Lycka till, jag ser fram emot att se din nätbutik!

  Ha det så bra, kram Rebecca.

 17. Hej!

  Vad roligt!! Klart man ska följa sina drömmar! Och vackra bilder visar du som alltid 🙂 Vi har ett sånt bord i nya huset som vi ska flytta till och stolarna är ju så himla sköna att sitta på och så vackert set! Vad fint det blev med det röda mot det vita 🙂

  Kram och stort lycka till!

  Susanne

 18. Jag vågar inte heller…men skulle gärna byta branch till inrednings svängen:)
  Tror att du är klippt och skuren för jobb med inredning. Som stylist, butiksinnehavare, fotograf eller kanske som dekoratör på inrednings/möbelbutik!!

  Önskar dig stort lycka till med dina drömmar och kursen. Kanske tar jag steget och följer efter såsmåningom:D

  Susanne

 19. Hei Lotta….
  Ja,gjør det …ta sjansen på og få drive med det som du liker best av alt….
  Jeg er nå 45 år og nå skal jeg enndelig begynne og jobbe på ett sted som vi skal åpne til jul….en liten kafe med butikk som fører litt klær og innteriør …gleder meg stort….har nu jobbet i helsevesenet hele mitt liv…men det er dette som står mitt hjerte nærmest
  Så bare stå på…dette vil gå kjempebra……
  Du er veldig flink …har sett en god del på bloggen din…så det er ikke tvil om at dette kan du:)
  Klem fra edda

 20. Stort grattis till att du tagit det stora steget att börja förverkligen din dröm! Du är en sådan person som jag inspireras av, jag vill också! Men är en liten fegis! Men du har en talang och dina foton är underbara och du har klar fallenhet för styling, så det kommer att gå jätte-bra.

  Själv vet jag inte riktigt vad min talang är, men jag drömmer lite om en sk gårdsbutik/feelgood butik där jag skulle vilja sälja allt jag tycker är fint. Men vi får väl se….svårt att våga och ta första steget….hur gör man liksom…

  Men du har som sagt en klar och tydlig talang och jag önskar dig stort Lycka Till!! Jag kommer att följa dig med spänning på bloggen!

  Kram!

 21. Visst kan drömmar bli verklighet! Jag har gjort precis samma sak, kan inget om bokföring men tror att det mesta kommer att lösa sig efter hand. Fortsätt drömma och kämpa för det du vill ha 🙂

 22. Lycka till Lotta! Man ska våga satsa på sina drömmar! Jag drömde länge om en egen inrednings- presentaffär och så gjorde jag slag i saken (hade affären i 2,5 år sen sålde jag den, det var tufft när mina barn var så små då) Idag ångrar jag aldrig att jag började för hade jag inte gjort det då så skulle jag nu ännu gå omkring och drömma och längta.

 23. Kör på Lotta!!! Du har inget att förlora, du är redan proffs!!!

  Vilka underbara bilder och styling!!! Läckert med stövlar, äpllen och korgen, just den där korgen älskar jag!!!

  Och mjölkkannan fr Ellis corner kan jag snart inte stå emot längre-måste ha en!!!

  Du kan får komma och göra ett reportage hos mej och bo i Lillstugan: )

  Ha en bra ny sensommarvecka!!! Mari.

 24. hej svejs och tack för trevlig och vackert blogg! va roligt att kanske kunna förverkliga sin egen dröm som du skriver om – lycka till säger jag! ha en bra och solig måndag – kramen

 25. Hei!

  Jeg og min samboer på 24 og 30 år og tok sjansen på å starte firma med å selge + leie ut leiligheter. Jeg var ikke veldig ivrig i begynnelsen med det har gått veldig bra! Så jeg syntes du skal hoppe i det! Når alle andre klarer det – hvorfor ikke du???

  Masse masse lykke til, jeg er overbevist om at du lykkes – ihvertfall når det er din store lidenskap!

  Mange klemmer fra Linda/ Armkroken

 26. .. saker och ting måste få ”värka” fram så är det bara jättekul att du ger det en chans du är ju väldigt duktig och känner man glädje för något så brukar det ofta bli rätt/riktigt/bra och inte minst KUL. Shout man shout som vi brukar säga här hemma när vi får en idé. Lycka till och många av oss är med på ”din” färd. Kram Anne O

 27. Härligt!
  Man ska leva sina drömmar! Det finns många före dig som lyckats…så det är bara att ”go for it”.
  Man får det man tänker…så det är klart att alla pusselbitarna faller på plats nu! Lycka till, av hela mitt hjärta!
  Kram
  /Lotta

 28. Hejsan Lotta
  Det är så härligt när man ser att folk vågar satsa.
  Och Du kommer säkert att klara det. Du har talang för detta helt klart!
  Go for it Baby!!
  Kram
  Kicki

 29. Du gör helt rätt! Man måste våga chansa lite om an ska kunna vinna! Det beror ju lite på var ti livet man är oxå…jag har oxå haft funderingar på samma inriktningar som du! Tänk att få driva sin egen inredningsbutik på nätet och ta fina bilder och fixa hemsida o allt! Få en massa nya bekantskaper och skicka med ett litet meddelande med varje paket! Åh finns en massa idéer!
  Go for it!

  Ha en skön måndag!
  Kram Nadja

 30. Vad roligt att du vågar! Jätte tufft av dig!!! Jag tror du kommer klara det galant. Försök hitta någon som kan hjälpa dig med ekonomin. Sedan kan du alltid gå en kurs för att lära dig basen. Min man har enskil firma och jag är ekonom så jag tar den biten. Det finns säkert någon ekonom som kan ta hand om det åt dig. LYCKA TILL!!! Kram Stina

 31. Åh så roligt!!! Bokföring är int alls svårt (säger jag som älskar siffror!!!) 😉

  Jag önskar dig stort lycka till! Och ett litet tips till dig kan ju faktist vara att läsa boken ”The Secret” den förändrade mitt liv!

  Må gott! KRAM Rockermom

 32. Mitt bästa tips är en riktigt bra revisor som verkligen hjälper dig i den dagliga bokföringen till en början tills du verkligen kommit in i det hela.
  Tror på dig och din fingertoppskänsla vad gäller inredning.
  Kram Anna

 33. Hej Lotta!

  Är oxå barnsligt förtjust i plåtburkar!!
  Har du inte visat bilder på beige/vita GreenGate-burkar??
  Var har du köpt dom??
  Jag har gått o kärat ner mig i dessa burkar o har letat ÖVERALLT, kan det va så fruktansvärt att de är från en gammal kollektion och inte finns mer?? =/
  Skulle göra sig så fint i mitt nya vit/beiga kök… *snyft*

  Väldigt tacksam för svar!!

  Mvh Liza

 34. Jag tycker att du gör helt rätt,annars kommer du att ångra dig att du inte försökt.Jag ska gå 44 veckors floristutbildning i Västerås. Vilket innebär att jag sover borta i veckorna och kommer hem på helgerna.Det kan bli tufft med tre barn hemma,men jag måste iallafall få prova. Lycka till säger jag till dig. Kramar Ulrika

 35. Modigt! Jag önskar dig all lycka, hoppas verkligen det blir så som du önskar. Att kunna kombinera är ju en trygghet, då har du i alla fall en halv lön som kommer varje månad.

  Kram!

 36. Det är inte modigt! Det är bara dumt av dig att inte ge dig in på det som du har i generna!!!!

  Allvarligt!!!!!!!!!!!
  DU har ju öga för det här!

  Sååå många blogginlägg du slänger ut kan man tro att man ska tröttna men ICKE! Man fortsätter att förvånas över vilken inspiration du lyckas förmedla varenda j…a gång…

  Helt otrolig är vad du är Lotta! Så ta nu tag i ditt ”kall” för livet går inte i repris!

  Herregud kvinna. Slappna av! Det här klarar du lätt =o)

  Och vem är det som tackar dig för att du är en fegis då?!

  Nä, just det.

  Lycka till vännen!

  Kramar Erika

 37. Klart du fixar det. Det är ju vad jag skulle vilja göra också men jag är också en fegis och som det känns just nu så har maken eget och det blir för lite tid över för mig. Jag önskar däremot att han och jag gör något nytt. Bokföring ja det kan jag hihi men du kan ju mycket annat Lotta så låt inte det hindra. Det är inte så svårt, debet och kredit hihi. Bra gjort att gå lyssna på föreläsningen. Någonstans måste man ju börja. Jag skulle ha ringt dig idag suck men jag är en dålig bloggkompis just nu. Jag ringer imorgon. Hur jobbar du imorgon?????

  Kram till dig vännen…

  Ser framemot Tove…..

 38. Hej Vännen låter underbart att du tagit steget och börjar med en starta eget kurs.Även jag har fått förfrågningar av olika företag att fota till deras hemsidor, dom har hittat min och tycker att mina bilder är underbara. Så vi får se vad som händer här framöver.Våran trädkoja fick en liten mack over idag. Nu är det en skola vips.Jag laddar för formex på torsdag. Jag och syster åker onsdag till torsdag, hoppas hinna shoppa onsdag och mässa torsdag.Spännande blir det jag är super laddad, ska bara få ihop alla tider och barn hemma till mannen. Hoppas allt är bra med dig.
  Kram Tess

 39. Hej Lotta!
  Jag önskar dig lycka till!
  Jag tycker att du skall följa ditt hjärta
  och man kan inte mer än prova.
  Jag har hållit på i 10 år nu men jag jobbar tyvärr kvar som lärare också så ibland blir det lite för mycket.
  Du får gärna fråga mig om råd.
  Kram/Maria

 40. Våga satsa! Klart du skall prova att ha egen firma, skulle det sen visa sig att det inte blev som du hade tänkt dig finns det säkert ett lärarjobb att gå tillbaka till. Jag håller tummarna för dig! Märta

 41. Hej Lotta!
  Vad spännande det låter, det är klart att man ska försöka att förverkliga sina drömmar…om man har möjlighet.
  Jag tror att du är inne på rätt väg, du är super duktig på att fånga det rätta i dina bilder, och verkar vara en hejare på inredning.
  Höstkram till dig
  Lotta

 42. Kan tipsa alla som funderar på att starta eget att höra med Skatteverket vad de har för kurser. Gick en där och det var mycket lärorikt.

 43. Vad modig du är, jag längtar också efter att pröva mina vingar med något nytt. Jag tror att du kommer att lyckas bra. Jag älskar att titta in på din blogg på kvällen.
  Kram Ulrika

 44. Kjør på!!! Følg dine drømmer. Bedre å gjøre noe man angrer på , enn å angre på noe man ikke har gjort. Tror alt for mange av oss går rundt med en liten drøm om et eller annet, men svært få tør å virkeliggjøre drømmene våre.
  Så lykke til! Det går nok bra!!

 45. Så utrolig flott blogg du har! Det er første gangen jeg er inne på bloggen din, og ser med én gang at det ikke blir den siste 🙂
  Gøy å høre at kvinner ønsker å satse for å skape seg noe eget. Stå på! Og lykke til 🙂

  Mvh Bjørg

 46. Vissa drömmar är som gjorda bara för att vara just drömmar medans andra ska förverkligas!Sådana drömmar trivs inte som tankar de måste få lov att bli en chansning, ett riktigt kliv ut i det oförutsägbara….du gör rätt som kliver och vågar Lotta!
  All lycka önskar jag dig med din dröm!

 47. Hej Lotta!

  Måste få fråga vart det lilla bordet och soffan som du har på altanen är köpt? Ser ut som att även stolarna hör till. Vill ha sånt på våran bro:)

  Mvh Emma

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *