Varm äppelmust

Jag har fått lite frågor om jag kan dela med mig att receptet på varm äppelmust ( hämtat från Citygross) Denna går också bra att spetsa med lite alkohol om man vill.

ingredienser

  • 20 g ingefära
  • 1 st citron
  • 10 dl äppelmust
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 msk ljus sirap
  • 2 st kanelstång
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • Om man önskar kan man spetsa med gin, efter egen smak

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran.
  2. Lägg allt i en gryta, värm upp. Låt sen stå och dra i ca 30 min. Sila av och värm upp igen. Lägg i en liten skiva citron som dekoration

Den här kan ni prova till jul, väldigt god som en välkomstdrink både utan och med alkohol.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Varm äppelmust”

  1. Tack för tipset! Vi har mängder med äppelmust av årets skörd så det blir ett smidigt glöggsubstitut under helgerna. Är nyfiken på lösningen för er tv-upphängning så om du har lust att dela bilder/info om den så tackar jag på förhand.

  2. Måste testa låter väldigt gott ….undrar lite om hållbarhets längd om man tex förvarar det i kylskåpet ?
    Ha en bra dag
    Kram Lena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.