Våran midsommar

Innehåller annonslänkar

Jag vill passa på att fortsätta önska er en skön midsommarhelg. Våran dag igår var så skön och härlig och man njuter extra mycket när man har upplevelser av svåra saker för man vet att en midsommar kan se ut på olika sätt. Förra året var jag på ett besök på sjukhuset på midsommarafton, idag mår jag så bra och hade en toppendag hemma.

Gammal klänning här

Just vid högtider känns andra människors lycka lite mer, ibland kan man liksom tänka att alla andra ser ut att ha det så bra då får man tänka att det går i perioder, att de flesta lägger bara ut när det är glatt och så har vi inblick i väldigt många människors liv. Jag kan lägga ut mycket på en dag men tittar inte mycket i mobilen sådana dagar. Försöker skaffa mig egna traditioner som jag tycker om och i år blev det en vanlig klassisk midsommar.

Kalle tyckte vi skulle klä vår lilla midsommarstång så vi gick iväg med djuren och samlade löv och blommor och den blev så fin. Jag fick feeling och gjorde mig en krans till håret också.

Kalle bakar bröd oftast till helgerna, sedan äter vi knäckebröd i veckorna. Vi gjorde även Petters sill, den har vi fått av en kompis och är så jäkla god. Delar receptet här

Petters sill

2 askar 5 minuters sill

1 kg oskalade räkor

1 rödlök

1 dl fint hakad gräslök

1 dl majonnäs

1 burk crème fraiche

100 gram löjrom, stenbitsrom

Låt sillen rinna av väl, blanda ingredienserna och sist romen, smaka av med svartpeppar

Kalles tallrik såg ut så här.

Sedan bytte jag klänning och så åkte vi på lite midsommarfirande till Valö där vi träffade några vänner.

Förra årets klänning här

På kvällen satt vi bryggan och drack lite bubbel och åt tårtan som vi bakat. Jag var så mätt så något grillat blev det aldrig. Det blev en riktigt skön midsommar.

Nu ska vi vara hemma i två dagar till och pyssla här hemma. Vi ska bygga klart spaljén och börja snickra tvättställning och det blir mysigt och skönt för sedan jobbar jag tre dagar nästa vecka så jag ska ladda batteriet.

Ha en fin helg 🌺

Kram Lotta

Har ni sett att spode gjort nytt porslin, det är sååå fint. Finns tex. här och här och här

Våra möbler finns här och här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Våran midsommar”

  1. En sådan härlig dag ni verkar haft! Håller med dig om att det är viktigt att skapa egna traditioner, inte bara göra sånt som ”man alltid gjort” eller ”alla andra gör”. När jag kom på det så blev alla högtider så mycket mer avslappnande.
    Blev sugen på att prova din sill, är det ett kilo skalade räkor eller ett kilo räkor med skal du använder?

    Ha en fortsatt fin midsommarhelg!🌻🌼🐞

  2. Så härligt ni hade det, erat hem är ju ett perfekt ställe att fira midsommar vid. Samt så fina klänningar båda två, ska kika efter dem på dina länkar. Tack för receptet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *