Vad jag har börjat med

Jag är inne i en fin del av livet just nu, där jag känner att jag kommer framåt hela tiden. Där jag har hittat mig igen. Men det där går ju upp och ner hela tiden och påverkas utifrån av vad som händer omkring en. I mitt fall handlar det om att göra lagom mycket och inte komma in i stress. När jag lämnade sjukhuset sist så sa sköterskan, ” kom ihåg nu att du alltid kommer vara extremt känslig mot stress”.

När jag håller mig inom rimligt med jobb, gör roliga saker och är med mina människor så mår jag väldigt bra men det är också mycket nytt som jag börjat med som jag inte gjorde tidigare för att vara i balans. Jag tränar mycket mindre än förr vilket är okej för mig nu , men idag är jag tex på jobbet och då står jag och går en hel dag så det är bra. Men rörelse är bra för mig på ett eller annat sätt vilket jag behöver. Men det som jag lagt till är att jag vilar ofta, brukar sova en stund om jag är ledig men det bästa är att jag börjat med meditation.

Det är så lätt att tänka att meditera är att sitta på golvet med benen i kors men det behöver man inte. Jag ligger i sängen och lyssnar på olika sorters meditation på spotify och det har blivit någonting jag längtar till och somnar till. Meditationen hjälper mig också med att blicka inåt och känna lugn och tacksamhet och gör mig till en bättre person. Man hittar en ett lugn och vad som är viktigt i livet genom att meditera.

Jag använder mig också av en del andningsövningar som är toppenbra. Två djupa andetag sänker pulsen.

Jag har också börjat med att lyssna på ljudböcker. Tidigare har jag bara lyssnat på poddar men intressanta ljudböcker gör att jag kan gå in i en annan värld istället för att scrolla på mobilen och kolla allt det mer ytliga. Jag har också börjat låna böcker på biblioteket, mest trädgårdsböcker. Läser den här nu.

Jag känner ganska tydligt att livet går in i en annan fas nu. Hörde att 55 är en ålder när man är mer nöjd av enkla saker och så känner jag verkligen. Hörde också att runt 80 är man som mest nöjd och tacksam över sitt liv. Ofta blir man mer den man är tänkt att vara ju äldre man blir och jag märker mer och mer hur jag känner mig lugnare av att bara jobba, vara i min trädgård, ha min familj och små utflykter då och då. Min dotter hon är redan den i fasen, bara så nöjd men hon är också lik sin pappa och sin farmor.

Sedan är jag så glad över att jag gjorde allt det andra som var rätt just då. Att jag varit lite galen. Jag har vågat och följt känslan och det gör att jag kan blicka tillbaka och känna stolthet över det. Jag gjorde min dröm.

Nu ska jag snart åka och jobba och det ska bli så roligt. Fick hoppa över keramiken idag men det blir bra ändå. I helgen ska vi vara ute och greja i trädgården. Kalle funderar på hur han ska bygga uteköket. Jag funderar på lite sådana här uteslingor att sätta upp. I helgen ska jag ta fram Mölle utebänk och utegruppen som jag målade grön. Det ska inhandlas lite mer påskliljor och penséer i fina färger.

Det kommer bli härliga dagar nu när solen kommer. Ha det fint

Kram Lotta

Fint till uteplatsen här

Koden ARSTIDERMAR24 ger 33% rabatt på dyraste varan och 5% på redan nedsatta varor hos Ellos

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Vad jag har börjat med”

  1. Ny fas i livet, 50 år och dottern har flyttat hemifrån i januari. Gillar att åka på utflykter men älskar att vara hemma och i stugan. Sitta i solen, lyssna på musik och ta en kaffekopp. Ha min familj nära. Små krav nuförtiden för att må bra! Mitt 30-åriga jag hade dött av tristess…

    1. Anne-Charlotte

      Tack för att du delar, det är fint att kunna ändra sig och nya saker blir viktigare i livet. Kram Lotta 💕

  2. Kan du inte tipsa om dina favoritmeditationer på Spotify? Har också försökt läsa tillbaka i din blogg om hur du kom ur din utmattning. Du får gärna länka om du har skrivit något sådant inlägg. Annars hade det varit väldigt intressant att läsa just ett sådant inlägg med fokus på dina erfarenheter och din klokhet. Tack för allt du delar med dig av och en så varm och fin blogg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *