Tro istället för oro

Min bästa vän Maria sa att man skulle byta ut ordet oro till tro istället. Det tänker jag ofta. I dessa oroliga tider så får man ofta försöka tänka tro. Tro att saker och ting ska ordna sig. Om jag tex känner oro över en sak så brukar jag tänka att jag kan prata med den tanken/personen som sitter på min axel. På så sätt kan jag säga att jag inte vill och orkar tänka på detta just nu och så släppa taget, ta bort det som tynger axeln och låter det försvinna. Att älta saker försöker jag göra så lite jag kan. Det kan vara svårt men så viktigt. Sedan kommer alltid oro från och till för olika saker, så är det bara. Så är livet.

Ett annat perspektiv är att sätta sig själv på månen istället och titta ner och se att det där som faktiskt är jobbigt just nu kanske inte är så så stort problem om man ser det ovanifrån. Att man har det väldigt bra trots allt.

Jag kräver så mycket mindre för att må bra just nu om man ska se till allt som man haft runt omkring. Det behöver inte hända så mycket, jag behöver inte ha så många personer runt omkring mig osv. Jag uppskattar lite mer andra saker nu än vad jag gjorde förr och jag är mycket, mycket snällare mot mig själv. Sedan är man inte perfekt och kommer aldrig bli.

Livet tar en med på många olika resor. Hälsan och familjen kommer först, alltid. Så lite mer snällhet till sig själv. Klappa sig på axeln och säga att man är tillräcklig som man är.

Nu tar jag semester men jag har uppdaterat bloggen till er

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Tro istället för oro”

  1. Hej Lotta!
    Länkarna som du lägger ut på kläder eller inredning funkar inte för mig. Är det något som är tokigt? Kanske någon inställning hos mig?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *