Solceller

REKLAM BIXIA

Just nu är det kanske inte solceller det första man tänker på när det är grått och mörkt ute, men fördelen är att om man börjar planera redan nu och så småningom beställer solceller, så är allt klart till vårsolen börjar skina och man kan då börja producera sin egen el direkt. Det produceras ju såklart el även på vintern men inte lika mycket då det är betydligt färre soltimmar så här års. Just nu när det är höga elpriser är det ju även extra intressant att kunna producera sin egen el så att man blir mindre beroende av att köpa in el.

Ni har väl hört om ”gröna rot-avdraget” som infördes vid årsskiftet. Det innebär att man får 15 % skattereduktion på kostnaden för arbete och material vid installation av solceller och dras direkt på fakturan, så man slipper att söka det själv i efterhand vilket var fallet tidigare.

Det här nya avdraget har gett rejäl fart på solelen och branschen spår att vi någon gång i vinter kommer att komma upp i över 100 000 nätanslutna solcellsanläggningar i Sverige. Bara under de första sju månaderna i år gjordes det 19 000 solcellsinstallationer. Det är en ökning med 36 % jämfört med samma period förra året. Toppenbra! Vill också ha solceller som jag nämnt på vårt kommande garage.

Hos Bixia kan man välja att antingen köpa sin solcellsanläggning som vanligt eller så går det även att hyra den till en förmånlig månadskostnad. Fördelen med det är att man då inte behöver någon kapitalinsats.

Mer om Bixia och solceller kan du läsa HÄR

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *