Pinocchiokladdkaka

Jag måste lägga ut svärmors goda tårta som vi fick på hennes födelsedag och höja Camilla Hamid som skrivet det goda receptet HÄR . Det här är en kladdkaka/tårta att lägga på minnet när du ska baka. Så himla god!

Receptet bakas i en långpanna med måtten 30×40 cm, vilket ger ca 30 generösa bitar.

Ingredienser (vaniljkladdkaka):

450 g smör, 6 dl strösocker, 2 msk vaniljsocker, 0,5 tsk salt, 7 dl vetemjöl, 6 ägg

Ingredienser (maräng):

5 äggvitor, 2,5 dl strösocker, 1 dl mandelflarn eller krossade hasselnötter (kan uteslutas)

Ingredienser (dekoration):

6 dl kylskåpskall vispgrädde, 1 nypa bakpulver, 500 g färska jordgubbar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Täck din långpanna med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda samman alla ingredienser, inklusive smöret, i en bunke med försiktiga rörelser bara precis tills allt går ihop till en jämn smet.
  4. Häll upp smeten i långpannan.
  5. Vispa upp äggvitorna till fasta toppar med elvisp. Tillsätt strösocker lite i taget under fortsatt vispning.
  6. Klicka ut marängen på kladdkakan och bred ut den i ett jämnt lager.
  7. Strö över nötter/mandlar och grädda kladdkakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
  8. Låt kladdkakan svalna helt och hållet i minst 4 timmar, helst över natten, i kylskåpet innan du dekorerar och serverar.
  9. Vispa upp grädden tillsammans med bakpulvret och spritsa ut eller bre ut den på kladdkakan. Toppa med färska jordgubbar och servera!

Fantastiskt gott recept från Camilla Hamid och finns även HÄR

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Pinocchiokladdkaka”

  1. Godmorgon….Blev så full i skratt, skulle göra tårta till Morsdag satt mig och letade gamla recept. Hittade ett liknande inte gjort på många år blev så populärt. Tänkte den får jag inte glömma igen. Kramar Lena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.