Många oroliga för elpriset

Reklam BIXIA

Just nu är Bixias kundservice nedringda då många är oroliga för elpriserna då de är höga och spås vara höga en bra bit framöver. Många undrar vad de ska göra och vilket avtal de ska välja vilket har gjort att de har långa väntetider i telefon just nu.

Jag vill lyfta några av de frågor som många undrar över och som du kan hitta svar på Bixias hemsida.

Vad är timpris och hur skiljder det sig från rörligt pris?

Timpris innebär att du betalar för exakt så som din förbrukning sett ut under månaden, timme för timme. Rörligt elpris innebär att du betalar för föregående månads snittpris på el i det elområde du tillhör.

Borde jag välja timpris?

Timprisavtal kan vara lönsamt för dig som har tidsinställda elektriska apparater som tillåter att du flyttar din elförbrukning till de timmar på dygnet då elpriset är som lägst, vilket oftast är på natten och mitt på dagen. Det kan handla om att du att du laddar din elbil och värmer ditt hus vid dessa tillfällen, och på så sätt sparar pengar på el.

Kort sagt, har du ett intresse för att följa elprisets utveckling och är flexibel i din elförbrukning kan timpris vara något för dig. Däremot lönar det sig sällan om du bor i bostadsrätt.

Känner du däremot att du inte kan göra så mycket åt ditt förburkningsmönster och att du hellre låter oss hålla koll på elpriset åt dig rekommenderar vi vårt elavtal Bixia Framtid.

Läs mer om Bixia framtid HÄR

Vad innebär Bixia framtid?

Bixia Framtid är ett stabilt och tryggt elavtal som ersatt fast pris. Här får du ett avtal som kombinerar tryggheten i ett fast pris med möjligheterna i ett rörligt pris. Ditt elpris varierar från månad till månad, men vi jämnar ut svängningarna och kapar pristopparna så att det blir mer förutsägbart. Kort sagt, trygghet utan att du behöver engagera dig alls!

Är de redan kund hos Bixia tecknar du enkelt Bixia Framtid själv på Mina sidor.

Läs mer om Bixia framtid HÄR

Kan jag teckna fast pris-avtal?

Nej, eftersom det inte längre är möjligt att erbjuda fast pris-avtal till ett förmånligt pris erbjuder vi istället Bixia Framtid – ett avtal som är hållbart sett till både ekonomi och miljö.

Läs mer om Bixia framtid HÄR

Du kan läsa mer om frågor och svar HÄR och vill du lära dig mer om energispartips hittar du dessa HÄR

Bixia har också satt ihop lite information om elsituationen just nu HÄR

Ha en bra dag 🌺

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *