Lussebullesnitt

innehåller annonslänkar

Om du vill baka bara en kaka till jul så kan jag verkligen rekommendera Lussebullesnittar. De är så goda och uppskattas av många. Du kan välja att ha russin i, gillar man inte det så bara ta bort från receptet.

Lussebullesnitt

Recept från Camilla Hamid

  • 2 förp saffran [à 0,5 g]
  • 0,5 limefrukt (saften)
  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1-2 dl russin
  • pärlsocker (till garnering)

Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.

Lägg saffranspulvret i en skål och pressa ner saft från lime eller citron i den. Rör om ordentligt.

Vispa smör med saffran, sirap och socker till en gul och fluffig smet.

Sikta ner de torra ingredienserna och arbeta försiktigt ihop bara precis tills att du får en deg.

Tillsätt russinen och arbeta samman degen bara precis tills att de fördelat sig jämnt i degen.

Dela degen i 2 delar och forma 2 längder på plåten. Tryck till varje längd med fingrarna eller gaffel (platta inte ut degen, de behöver fortfarande marginal att smälta ut när de gräddas).Garnera med pärlsocker och grädde dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills att de inte längre är glansiga, fått lite färg på kanterna men fortfarande är mjuka i mitten.

Låt längderna svalna på plåten innan du skär upp i snittkakor. Servera direkt eller förvara i lufttät burk i rumstemperatur.

För dig som älskar att baka så kan jag tipsa om så fina bakformar tex här och här och så dessa söta från silikonsmart här . Jag brukar leta formar på loppisar också. Roligt med fina kakor att bjuda på.

Ha en fin dag

Kram Lotta

Klänning här
Klänning här
Klänning här

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *