Kvällen före julafton

Jag kikar in här på bloggen idag och vill önska er en fin fortsättning på julen. Vi har haft en mycket skön jul och förundras över oss i den här familjen att vi ändå klarar att vara tillsammans på en liten yta. För alla är vi våra personligheter med egenskaper där vi vill känns oss älskade och bekräftade för den vi är och då gäller det att ge plats för det. Att vi ser varandra, kan vara öppna och prata om saker så vi kan ha roligt tillsammans och fungera fint som en familj ska. Det kan bli lite stojigt när 5 personer vill använda toan och duschen osv men allt har gått så bra. Jag är så tacksam för dessa 4 där borta. En så fin jul vi haft när alla mår bra och allt gått så smidigt och varit så mysigt.

Vi började julen ute på altanen med två olika plockisar och brasa. Ja vi äter mycket plock kvällen före jul. Vi älskar ostar och charkuterier osv Här kommer recepten på två enkla och goda plock. Jag har hämtat recepten hos matbubbel på instagram men sedan har jag gjort om de lite själva.

Smöedegs kex med Pepparotskräm

De övre är färdig smördeg som man skär ut med ett runt glas till cirklar, naggar med en gaffel, penslar med ägg och så 200 grader tills de fått färg. Lägger på cremefraiche som jag blandat med lite pepparrot. Röran spritsar jag ut och garnerar med serrano eller vad som finns med hemma, på med lite balsamico crema och så gräslök.

Vispad brie

Den nedre fatet är vispad brie. Köp en brietårta och låt den ligga framme en stund, skär bort allt det vita med osthyvel. Skär brien i bitar och vispa eller mixa till en kräm, lägg i svartpeppar och lite salt. Lägg i en skål och dekorera med något ( vi tog balsamico crema och en timjan) . Lägg kex runt om som man kan doppa i ostkrämen, fyll på med charkuterier , oliver och någon frukt runt om.

Jag visar lite mer jul framöver men delar ofta inte alla privata bilder från släkten. Har lagt upp lite på story på instagram däremot. Kalle är ledig nu fram till nyår och vi har inget mer en pass bokat för mig. Vi fick en resa till Krakow tillsammans med barnen på min födelsedag nästa år, så pass måste vi ordna. Jag längtar efter att få kunna åka på en resa med barnen, det var så länge sedan jag var iväg nu. Tjöt en skvätt på julafton för jag blev så glad och för att jag orkar mer igen och för den fina presenten. Jag fick också en upplevelse av Kalle men mer om det framöver.

Idag blev det ingen kör för mig tyvärr, jag är rädd att mamma kanske smittat mig i början på veckan för idag har jag halsont. Tog test igår som inget visade men vi får se hur det blir. Jag har ju inte haft covid så vi får se vad som sker.

Jag är i alla fall så nöjd och tacksam för den här julen som varit så skön och fin.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *