Hitta ljusglimtar

Det har snöat och nu blev det så mysigt. Ja mysigt är ett av mina favoritord som jag använder ofta. Det senaste halvåret har jag tränat min hjärna att få tillbaka mitt positiva jag igen och det går framåt. Jag känner mig så glad för småsaker. När det börjar snöa så kommer jag på mig själv att tänka ” jag älskar snö”. När jag jobbar ute med kameran så kommer jag på att säga ” jag älskar mitt jobb”. När hunden leker i snön så tänker jag ” jag älskar min hund” . Ja så där har jag jobbat med att sätta ord på det jag tycker om, gillar osv Inte bara ordet älskar, utan massa olika andra positiva ord.

Hjärnan har en förmåga att fokusera på det negativa 10 gånger mer än det positiva. Det betyder att jag måste liksom göra jobbet om jag vill bo i en hjärna som ser på livet med positiva ögon. Det tar tid men jag känner att det ger resultat. Jag blir glad över mig själv att jag genom träning kan på olika sätt öva upp min hjärna igen. Jag lyssnar på poddar, läser osv och lär mig saker. . Björn Natthikos ord ”Tro inte på allt du tänker” är så bra.

Det är så mycket omkring oss som inte är bra, så mycket oro över saker i livet men kan vi välja lite oftare en positiv känsla eller tanke så gör det gott själen. Allting blir inte bättre men som när min dotter var sjuk tex. livet blir inte sämre för man försöker hitta ljusglimtar, det behöver man verkligen och mycket av det är också en träning.

Jag har jobbat ute idag och haft det himla mysigt. Jag får hålla på med massa saker jag tycker är roligt. Ja det är inte roligt jämt som det är för alla men idag när jag stod där ute så tänkte jag att jag får göra det som jag ville och drömde om för 14 år sedan och jag tycker fortfarande att det är roligt.

Nu ska jag fortsätta jobba lite här vid datorn. Ha en fin kväll alla gulliga bloggläsare.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Hitta ljusglimtar”

  1. Ska försöka tänka som du. Det finns ju massor av glädje i vardagen, men man kanske inte uppskattar det just i stunden! Det får bli mitt mål inför 2023 – att vara glad och uppskatta vardagens små stunder och glädjeämnen! Tack för pepp! Kram Stina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *