Enkel Poke Bowl

Mitt bästa mattips just nu är att göra sig en enkel Poke Bowl.

Vi skivar grönsaker och till det något kött eller någon fisk. Går bra med vad du har hemma. Grönsaker som vi använder är tex tomat, kål av alla sorter, sallad, mango, bönor, avokado, syltad rödlök, skivad morot, ja i grönsaksväg kan du ta allt som du har hemma och så koriander till det.

Såsen gör vi på majonäs med en klick Srirachasås , salt, peppar och lite citronsaft. Älskar Poke Bowl och så behöver man inte massa kolhydrater.

Prova det vet ja 🙂

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Enkel Poke Bowl”

  1. Visst är det kul att det egentligen är typ en upphottad sallad 🙂 men ordet bowl är ju lite mer fräscht på något vis. Jag älskar det med rå fisk, men skippar helst riset som ofta ingår på sushirestauranger. När jag inte har matlåda till jobbet slinker jag gärna in på Willys och gör en egen bowl i deras salladsbar och finns massa bra godsaker där. Det är lite bökigt att ha alla sakerna hemma som man gillar, försöker verkligen undvika matsvinn men med variation på grönsaker blir det lätt svinn, så irriterande. KRAM!

  2. Poke bowl – googlade… Grunden är ris, ofta med rå fisk plus grönsaker. Tror nog jag hellre utgår från grillad kyckling, fisk eller kött och serverar med de grönsaker jag gillar tillsammans med en god sås. Men gärna i en större djup tallrik, som ni verkar göra. Eller vad menar du med poke bowl? Nåt jag missar? Har ni ris som grund? Ha en trevlig helg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *