Energispartips

Reklam Bixia

Jag har ju samarbetat med Bixia i många år nu och idag tänkte vi tipsa lite om hur man kan spara på elen. Ja även på sommaren finns det många spartips. Bixia jobbar med förnybar el som kommer från sol, vind och vatten och stöttar lokala producenter som tex bönderna.

Här kommer lite tips på hur du kan spara på din el

5 enkla energispartips för att spara på uppvärmning

  1. Visste du att det går att minska energiförbrukningen med 5% om du sänker temperaturen hemma med bara en grad (under vintern)? Sänk värmen i rum som sällan används, som till exempel hallen. En lägre temperatur i sovrummet bidrar dessutom ofta till att man sover bättre.
  2. Täta dragiga fönster och ytterdörrar. Genom att använda tätningslister kan du enkelt minska mängden kall luft som kommer in i hemmet. Om du har hus med vind kan du även se över isoleringen där. Cirka 15 procent av värmen försvinner ut genom taket.
  3. Undvik att täcka elementen med möbler eller stora gardiner. Luften i rummen behöver cirkulera för att på bästa sätt kunna värma upp ditt hem.
  4. När du reser bort behöver du inte ha så varmt hemma. Dra ner värmen på elementen, och stäng av handdukstork och golvvärme om du har det.
  5. Gardiner och persienner bidrar till att hålla kylan ute och samtidigt behålla värmen i rummet.

Du kan också spara el genom att spara på varmvattnet, byta glödlampor som drar mindre energi, tvätta med full maskin och dra tex ut laddaren till din mobil när du inte laddar.

Ja det var lite spartips hur du kan minska dina elkostnader. Jag kan själv bli bättre på att släcka lampor, men däremot har vi sett till att vi har ledlampor både ute och inne och som drar mindre ström.

Du som vill läsa mer om alla spartips hittar dessa HÄR

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *