Dricker mindre och mindre

Min man har ett eget skåp här hemma, whiskeyskåpet som jag kallar det. Ja det är nog lite mer drycker än whiskey men han har sina ölglas, några speciella whiskeyglas och så ofta lakrits. Ja han är förtjust i whiskey och öl så det blir det någon dag i veckan men vi dricker inte mycket någon av oss. Jag dricker väldigt sällan alkohol, tycker bara sämre om det ju äldre jag blir.

Visst kan jag ta mig någon cider eller ett glas bubbel då och då men sedan är jag nöjd. Jag tycker inte om onyktra människor så därför har jag lite svårt för middagar, fester och större sällskap av olika slag. Jag hade en tid som ung när jag festade som många andra men fy den tiden är sedan länge förbi.

Jag känner inte att min utmattning klarar så mycket alkohol längre. Ett tag blev jag sjuk av minsta lilla men så illa är det inte längre men det ger mig oftast ingenting. Ett glas bubbel är trevligt men sedan det bra.

Ha en fin lördag

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Dricker mindre och mindre”

 1. Hej fina du!
  Känner så igen mig av att inte längre må bra av alkohol, blir också jättesjuk dagen efter om jag tagit mer än ett glas. Men samma känsla som bakfullhet får jag även när jag är uttröttad efter att ha utmanat min hjärntrötthet för mycket. Hjärnan är komplex och värd att vara rädd om.
  Ha en finfin helg, och tack för att du delar med dig av dina erfarenheter, jag känner mig lite mindre ensam då.
  Kram

  1. Hej

   Ja har man en utmattning i kroppen så är det som hjärnan och kroppen i orkar eller klarar av alkohol och det är inget jag saknar heller. Det går bra med några glas bubbel eller cider så är det bra sedan. Kram Lotta

 2. Vad dricker du istället? Jag tycker som du kring alkohol men har inte hittat så bra alternativ. Vatten blir det oftast men det är ju lite tråkigt till festligare mat och läsk är för sött…

  1. Hej

   Jag dricker mest bubbelvatten. Dricker sällan läsk för jag vill inte få i mig onödigt socker så då blir det vatten. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *