Att lära sig under processens gång

Ära vare gud i höjden de här har jag gjort i slöjden 🙂 Nu har jag fått ta hem mina två första alster på keramiken. En skål och liten vas/kruka. Ska sätta en hyacinter i den till jul, tänkte jag.

Jag har ju aldrig jobbat med lera innan så allt är nytt för mig. Denna kursen riktar jag in mig på att kavla, ringla och tumma. Dreja kommer jag vänta med för jag kommer fortsätta gå fler kurser. För er som inte vet så tar det ofta många timmar och lång tid att bli bra på att dreja. Att jobba med keramik tar tid. Det är många olika moment innan den lilla krukan är klar.

Just nu håller jag på med en fågelmatare och sedan kanske jag försöker våga mig på att göra en sådan här liknande vas eller någon sån här ljusstake. Jag är också jättesugen på att göra någon tomte eller gran. Ja man vill mycket men man hinner inte så mycket. Nästa gång ska jag också ge två ljusstakar lite färg.

Det bästa med att skapa är ju att få leka fram någonting utan prestige och krav. Att lära sig under processens gång och känna att man inte behöver kunna. Då brukar det bli bäst.

Ha det fint

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Att lära sig under processens gång”

  1. Så vackra saker du gjort! Ytan på vasen är fantastisk. Fint målade så det brun/beiga kommer vackert fram. Duktiga du!

  2. Vad fint! Och roligt att producera alldeles eget, och numera finns det ju så mycket inspo att ta till sig. Min svärmor var en fena på keramik för länge sen, minns att hon gjorde små krukor och så brände hon dem i en grop i marken som man eldade i – hm finns säkert ett namn för det – och det blev en svartgrå färg på keramiken som var väldigt fin. Kram !

  3. De blev ju jättefina! Jag trodde faktiskt att keramik-kursen gick ut på att bara dreja, men nu blev jag själv så sugen på att gå en kurs! Finns ju så många bilder på nätet att bli inspirerad av.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *