Ikväll ska vi äta apelsinglass (ingen strikt lchf) vi har så mycket ägg så jag passade på att göra lite efterrätt till kvällen. Ska fixa lite kyckling nu också och fylla med något gott. Jag har faktiskt fått lite längtan efter att laga mer mat, vi får väl se hur länge det håller i sig.
6 personer, recept från Mitt Kök, Expressen
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde
- 4 st äggulor
- 4 msk florsocker
- 6 st apelsiner
- Skär av en liten bit av botten på apelsinen så den kan stå själv. Skär av toppen och gröp ur fruktköttet, lägg i en skål.
- Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden i äggröran, ta lite i taget.
- Lägg fruktköttet från apel-sinerna i en sil ovanför en skål och pressa ut all saft, blanda sen ner i glassmet-en. Fyll apelsinerna med glass med hjälp av en tratt. Spara lite som sedan kan användas till att få till en fin topp innan servering.
- Ställ in i frysen i 6–8 timmar. Ta ut 15 minuter innan servering. Glassen är godast när den har fått tina en liten stund.
Kram Lotta
Åh va gött! Det måste jag testa 🙂
åh va ggott
Så spännande! Kul med recept:)
Kram
snyggt =)
Ser jättegott ut och glass är ju nästan alltid rätt till efterrätt. Ibland kan man få fuska med lchf:en lite. Tänker på apelsiner.
Kolla gärna mina recept á la lchf här http://kikkisandstrom.se/recept