Apelsinglass

 
 
Ikväll ska vi äta apelsinglass (ingen strikt lchf) vi har så mycket ägg så jag passade på att göra lite efterrätt till kvällen. Ska fixa lite kyckling nu också och fylla med något gott. Jag har faktiskt fått lite längtan efter att laga mer mat, vi får väl se hur länge det håller i sig. 

 
6 personer, recept från Mitt Kök, Expressen
Ingredienser
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 6 st apelsiner
  1. Skär av en liten bit av botten på apelsinen så den kan stå själv. Skär av toppen och gröp ur fruktköttet, lägg i en skål.
  2. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och florsocker poröst. Vänd ner grädden i äggröran, ta lite i taget.
  3. Lägg fruktköttet från apel-sinerna i en sil ovanför en skål och pressa ut all saft, blanda sen ner i glassmet-en. Fyll apelsinerna med glass med hjälp av en tratt. Spara lite som sedan kan användas till att få till en fin topp innan servering.
  4. Ställ in i frysen i 6–8 timmar. Ta ut 15 minuter innan servering. Glassen är godast när den har fått tina en liten stund.

Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Apelsinglass”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.