Elin var sugen på att baka idag igen så då blev det en supergod mjuk pepparkaka med lingon. Recept från Hembakat. Elin gjorde om receptet lite och hade inte nötter osv. Så här kommer det receptet som Elin gjort. Den här skulle passa toppen til fikat på julafton.
10-12 bitar
Mjuk pepparkaka
- 100 g smör
- 1 1⁄2 dl gräddfil
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 1⁄2 tsk mald ingefära
- 2 tsk mald kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 3 dl vetemjöl
- 1⁄2 dl lingon + florsocker
Garnering:
- florsocker
- lingon
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret och häll i gräddfilen. Låt blandningen svalna.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
- Rulla lingonen i lite florsocker och rör sedan ner dem i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad bakform, ca 1 1/2 liter.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 40–45 min. Låt den svalna
Den här kommer dina gäster att tycka om
Kram Lotta
💗
Den ser så läcker ut!👌👌👌 Den ska jag prova på! Ha det så gott!❤