Philip gjorde kycklingsallad till sitt kalas häromdagen och här kommer receptet. Först så stekte han kycklingen och la den i marinad
(4 st kycklingfiler) smör, salt och peppar
Marinad
1/2 dl olja
Färsk timjan ( en kruka)
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl flytande honung
1 tsk salt, 1 kr svartpeppar
1/2 pressad vitlöksklyfta
Stek filerna i 20 min, blanda marinaden, skär kyckling i bitar, blanda ner kycklingen i marinaden och låt den ligga i marinaden i ca 5 tim i kylskåp.
Sedan så blandade han i
gurka, hela små tomater, pasta, fräst sparris, fräst spenat, frästa sockerärtor, fetaost, pinjenötter och dekorerade med timjan. Smaksatte med lite salt och peppar. Blev en väldigt god sallad och god smak av marinaden och kycklingen.
Kram Lotta
Det här låter verkligen smarrigt! Tack för receptet, Philip. 🙂
Mmm vad gott 😋!
Det ser jätte gott ut men jag hade inte vågat äta kyckling efter alla skriverier :/
Men mums så gott, blev riktigt hungrig nu då jag inte hunnit äta frukost än, haha 😉
gud va gott
Ser så fantastisk ut. Undrar om man kan ersätta kyckling med något annat kött? Kyckling är farlig på så många sätt, inte värt att ta den risken…
Mmmmm … så gott det där ser ut! Och så imponerad av att din son fixat till det. Vad månde bliva av denne grabb?
Åh, vad bra detta receptet var! Denna sparar jag i mina favoriter. Jag som alltid har så svårt att komma på vad jag ska smaksätta kycklingen med när jag gör sallad.
måste bara få säga tack för receptet på denna fantastiska marinad! har gjort den nu flera gånger fast med persilja och basilika istället för timjan och med rivet citronskal i, wow så gott!kycklingen blir så otroligt saftig och god och detta har verkligen blivit en storfavorit när det vankas kycklingsallad här hemma hos oss! 🙂
Å vad roligt! Kram Lotta