3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 påse saffran, 0,5 g
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
Glasyr
50 g smör, smält
1 msk vaniljsocker
4 ½ dl florsocker
2–3 msk pressad citron (eller vatten om man inte vill ha citronsmak)
Garnering
kokosflingor
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper (eller smord och bröad), ca 20 x 30 cm.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–23 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.
6. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
Kram Lotta
Ja den är både god och smidig att höra till många. Kram Pernilla
Enkel & god👌🏼Tack för receptet❣️
Tack! Har inte testat med saffran, så det kanske får bli denna kaka till advent.
Hej
Låter jättegod ju. Vet du hur mycket mjöl man ska ta om man använder sig av glutenfri mjölmix? Jag är så dålig på att ”höfta” och få det bra.
Kram Åse
Så god och lätt att göra 😊