Höga elpriser

REKLAM BIXIA 

Just nu är det mycket prat om höga elpriser och som kund kan det vara svårt att veta vad man ska göra och många blir oroliga av allt som står i media. En sak man kan göra för sin egen situation är att försöka minska sin egen elkonsumtion (den bästa och billigaste elen är ju den som aldrig behöver användas).

 

Hur ska man då tänka : 

 • Täta dragiga fönster och ytterdörrar. Genom att använda tätningslister kan du enkelt minska mängden kall luft som kommer in i hemmet. Om du har hus med vind kan du även se över isoleringen där. Cirka 15 procent av värmen försvinner ut genom taket
 • Undvik att täcka elementen med möbler eller stora gardiner. Luften i rummen behöver cirkulera för att på bästa sätt kunna värma upp ditt hem.
 • Sänk värmen i rum som sällan används, som till exempel hallen. En lägre temperatur i sovrummet bidrar dessutom ofta till att man sover bättre.
 • När du reser bort behöver du inte ha så varmt hemma. Dra ner värmen på elementen, och stäng av handdukstork och golvvärme om du har det.
 • Gardiner och persienner bidrar till att hålla kylan ute och samtidigt behålla värmen i rummet.
*****

Du hittar mer energispartips HÄR 

******

Man kan även ta kontakt med Bixias  kundservice som kan hjälpa till med rådgivning och se över så att man har det bästa elavtalet för just sin egen situation. De har även en prisprognos på vår hemsida som man kan följa för att se hur priset ser ut nu och vad vi rekommenderar framåt.

Kontakt med kundservice kan ske både via telefon (0771-60 30 30), mail (kundservice@bixia.se), hemsida och meddelande på facebook (https://www.facebook.com/Bixia.se)

 

Ett annat tips som numera börjar bli mer vanligt hos även privatpersoner är att installera solceller. Numera kan man även leasa solceller. Mer om solceller hittar du HÄR . Med egna solceller sparar du pengar på hushållsel och bidrar med förnybar elproduktion. Elen som du själv inte använder kan du också sälja till Bixia.

Så nu fick du kanske lite mer pepp att sänka dina elkostnader, det blir i alla fall jag.

Kram Lotta 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Höga elpriser”

 1. Hej, jag har sett att ni har ett bäddset i stugan från Newport, smalrandigt (Riverhead). Funderar på att köpa detta, men hur upplever du kvalitén?
  Tacksam för svar,

  1. Hej
   Jag tror jag gett bort dessa lakan till mina barn men de är helt okej, som vanliga bomullsplantage men inte så supermjuka och skrynklar lätt i tvättmaskin . Kram Lotta 🥰

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *