Bygga egen blomlåda

Godmorgon fina bloggläsare, fredag och jag ska ha en riktigt bra dag. Blir åka och handla lite, fota ett jobb och sedan en långpromenad med hunden.
Nu tänkte jag dela med mig av hur vi gjort dessa enkla blomlådor. Det finns säkert många sätt att göra dessa på, men vi har gjort så här.
Måtten på blomlådorna bestämmer du själv utifrån ditt fönster, så mina mått delar jag inte här. Mät vad som passar dig.
Vi valde att snickara med panelbrädor/klädselbräda, samma som vi hade i stora huset och de var lika fina efter 5 år när vi flyttade. Här är måtten. Denna gång köpte vi grundmålade plankor, men det behöver man ju inte göra.
Vi använde trallskruv som vi haft när vi byggt flotten.
Först skruvar Kalle fast långsidorna på bottenplattan och sedan  kortsidorna.
Jag sandpapprade sidorna och sedan målade jag med knut och foder vit två gånger, annars är linoljefärg toppen och håller bra. Efter det la vi plast i lådorna som jag fäste med nitapparat och så gjorde vi 4 hål i botten på lådorna med borr. Viktigt att vattnet kan rinna ut!
Vi har satt upp lådorna med skruv direkt på väggen för vi tycker det är fint, men man kan ju också sätta på konsoller av olika slag, det går att dekorera dem med träsnideri osv men jag gillar när det är enkelt.
Sedan var det äntligen dags att plantera. Ni som följt mig vet att jag har planterat så mycket olika saker i dessa lådor. På vintern är granris och rödlök på spett som man stoppar ner i jorden jättevackert. På sommaren kan man köpa sommarblommor eller perenner som man sedan kan plantera ner i rabatterna. På våren är det vackert med lökarväxter osv
Man kan sätta bara bara ljung och lägga i lite mossa osv Ja man kan variera massor beroende på vilken årstid det är.

Nu önskar jag er alla en riktigt fin fredag

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Bygga egen blomlåda”

  1. Men så smart! Nu blev jag inspirerad till att sätta upp blomlådor igen. När vi flyttade in i vårt hus så hade vi svarta blomlådor under fönstrerna. Just de lådorna har jag inte kvar dock.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *