Jag blir trött innan jag ens har åkt dit

Förr innan jag var hjärntrött då var jag duktig på att ta en sak i taget, när jag blev stressad och hade mycket så kunde jag sortera bort de tankarna och tänka att det tar jag senare eller det gör jag imorgon. Nu efter min hjärntrötthet så har jag svårt med detta, min hjärna orkar inte alltid tänka logiskt eller rationellt och jag måste jobba upp den förmågan igen. Det tar tid.
Idag tex ska jag åka på ärenden till stan. Jag är inte i stan så ofta pga av covid och jag orkar inte åka till stan så ofta pga av min hjärntrötthet. Jag blir trött innan jag ens har hunnit åka och jag blir nervös att jag ska bli sjuk som jag blivit så många gånger varit efter besökt stan.
Jag måste alltså öva upp denna förmåga  igen. Öva på att inte tänka svåra eller jobbiga tankar innan jag ska åka, jag måste lära mig att ta det när det kommer och inte ligga händelserna i förväg. Det är som hjärnan minns det svåra och tuffa som man varit med om och när det ska göras nu så larmar den innan man ens hunnit komma till stan.
Min hjärna behöver nu positiva upplevelser av att åka till stan så jag minns dessa istället. Detta funkar bara om jag är pigg så att jag orkar. Som när jag klev in på Ica på min födelsedag och klarade gå i en affär som gett mig typ ångest i flera års tid. Nu kommer mitt huvud minnas det som något positivt som inte är otäckt längre när jag kliver in där nästa gång igen.

Det är banne mig inte lätt att vara människa och klara allt. Livet ger och tar och jag måste jobba och lära mig att komma framåt på min väg genom att se positivt, våga bryta gamla tankemönster, ge mig tid och hjärnvila. Det går framåt. Det tar tid, men jag känner jag är på väg, Dag för dag. Nu städa lite här och komma iväg på ärenden till stan.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Jag blir trött innan jag ens har åkt dit”

  1. Hej fina Lotta. Jag såg ett program i morse Nyhetsmorgon. Det handlade om hjärnstress och trötthet. Det var en kvinnlig hjärnforskare som berättade, såg Du programmet? Om inte ett tips till Dig att titta på.

    Kram Lena i Göteborg

  2. Jag tänkte också på tapeten, så fin och synd att bygga för den. Du ser ut som en ung pigg tjej där men förstår vad du skrivit. Ha en fin helg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *