Finalisterna

Reklam BIXIA
 

Under våren frågade Bixia allmänheten om vilken eldsjäl, förening, företag, projekt eller initiativ man tycker gör skillnad för klimatet och är värd att uppmärksammas. Vinnaren får ta del av 100 000 kronor från Bixias Miljöfond, som ett stöd och en uppmuntran för ett fortsatt inspirerande arbete och får titeln Bixias Klimathjälte 2021. Vad fint, eller hur? 

 

De fick in hela 122 nomineringar på kort tid vilket var mer än de förväntade sig och ett bevis på hur många klimatinitiativ som finns runt om i landet. Nu har Bixia valt ut sex finalister som de går vidare med och i slutet på sommaren utses vinnaren av en jury som består av Bixias hållbarhetsteam.

För att ta reda på var klimatbidraget kan göra störst skillnad och mest nytta tog Bixia hjälp av två framstående klimatforskare: Björn-Ola Linnér, professor vid Linköpings universitet och Kata Nylén, legitimerad psykolog hos Klimatpsykologerna.

 

Klimatforskarna menar att det finns flera sätt att bidra till klimatomställning. Bland annat är det viktigt att jobba för att förändra beteenden hos de stora massorna, hjälpa människor i andra länder som redan påverkas av klimatförändringarna, påverka politiker och beslutfattare samt att skapa eller bidra till nya klimatinnovationer. Det är utifrån dessa kriterier vi utvärderar nomineringarna och finalisterna. 

Vilka är finalisterna och vad de gör måste du kika in på och dessa hittar du HÄR 

Ha en fin dag

Kram Lotta 

 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *