Det var nog en mening trots allt

Den har såklart snurrat en del tankar i huvudet sista tiden när man ska sälja stora huset. Av allt som finns hemma så hade jag velat ha kvar köket och orangeriet, men annars så klarar jag mig fint i stugan. Ingen övervåning behöver jag, ingen stor trädgård, ingen gammal skola, ingen pool osv. Ja köket i stugan är också superfint, men köket hemma är ju så underbart med alla bänkar och skåp osv.
Jag har ofta tänkt på och försökt tänka på hur det skulle bli framöver om vi inte flyttat. Då hade vi haft 7 rum och kök, 3 toaletter, 2 hallar, uterum, skola, trädgård, orangeri osv och velat åka till stugan torsdag-måndag. Vi hade nog på sikt velat flytta vilket fall,  för allt hade blivit för stort för oss två.
När vi köpte stugan så tänkte vi inte så, att vi skulle vilja flytta. Båda barnen bodde ju fortfarande hemma och även deras respektive ibland. Huset var fyllt med liv.
Ni vet ju att först tänkte vi bara köpa en stuga som man bara kunde bo i på sommaren, sedan tittade vi på ett renoveringsobjekt och ett annat hus vid Sommen som vi absolut inte hade kunnat bo i, men nu blev det alltså denna stugan som är vinterbonad och blev lite dyrare än vi tänkt från början men som vi nu kan bo i och sjöutsikt som varit drömmen.
Jag tänker nu att det var kanske en mening trots allt. Att vi köpte just det lilla huset vid sjön, som ligger bra till med väg utanför och lätt att ta sig dit. Att den är renoverad och har nästan allt vi behöver även om vi har många nya drömmar här.
Ibland känns det som att det finns en vakande ängel över oss, som hade en plan för det här skulle ske. Hade vi aldrig köpt detta lilla hus så hade det varit svårare att lämna stora huset. Första gången vi tittade på stugan och den var till salu så valde jag bort den. Vi tyckte den var för dyr och jag tyckte att den låg för nära en väg, att trädgården ut mot sjön var för igenväxt osv men sedan var stugan fortfarande till salu 6 mån senare och vi inte vunnit de andra budgivningarna så då ville Kalle åka och titta hur det såg ut inne i huset. Det var då jag blev såld, kan man säga.
Idag har vi gjort fint vid sjön och i trädgården, läget känns härligt och jag stör mig inte på vägen för det åker så få bilar här.

Idag har jag landat i stugan igen, massa snö men de har plogat här utanför nu så jag klarar mig och Kalle har tagit ledigt imorgon och ska komma ner med skåpet om det går. Vi ska ha ett på varje sida av fönstret. Ja vi får se hur mycket snö det är.

Bilderna jag visar idag är från stora huset hemma, älskar den tapeten och får vi bygga ett till rum över utbyggnad av köket så skulle jag nog välja denna igen.
Ha en toppenfin torsdag
 Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Det var nog en mening trots allt”

  1. Så glad for du vil fortsette å blogge når dere flytter. Elsker også den tapeten på soverommet som du viser i innlegget her! Husker du hva den heter, undres på om den fremdeles fins å få kjøpe?
    Alle gode ønsker til deg fra meg

  2. Hur är det när man bosätter sig i fritidshus? Måste man anmäla något speciellt eller är det ok att bara skriva sig där? Tänker att det kanske är vissa krav på vatten, avlopp, sophämtning mm. Skulle vara jätteintressant om du skrev ett inlägg om det 🙂

  3. Ja det låter som det var meningen fastän ni inte trodde det och ja det blir ju bra mastigt för er att bo i det stora huset bara ni två. Är ju en stor kostnad också.

  4. Bara Älskar Allt Du berättar, Ni kmr ha de såå gött där! Å Lycka till med försäljningen av "stora Hemma Huset"Kan se Er ha det så mysigt i Stugan och är 100ra på att vi får se vackra Vyer som Ni bygger upp där, å som vi tittare får vara med på, All Lycka i Er Nya Värld,…Kraaam!

  5. Underbart att ni vågade! Vi gjorde samma sak. En mäklare kontaktade oss och hade en köpare till vårt ”stora” hus. Inom 6 veckor hade vi flyttat och bor nu i en ”stuga” vid vattnet – kan inte tänka mig ett annat boende! Tonåringen är mindre nöjd, då hon nu ”bara” har ett rum och inte en hel övervåning för sig själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *