Jag ser naturen som ett vardagsrum

Jag har alltid älskat att vara ute i naturen och i trädgården. Skita ner mig, gräva och få vara i naturen är jätteviktigt för mig och har blivit ännu viktigare sista åren. Här i stugan blir det naturligt att vara ute. Sjön gör att man dras till den och livet utomhus är så vackert, rofyllt och enkelt. Under tiden Elin var sjuk var jag ute mycket och skapade köksträdgård hemma, när jag själv blev sjuk så gjorde jag köksträdgård här i stugan. Trädgård läker och ger själslig ro.
Jag tänker mig och ser naturen som ett vardagsrum. Jag behöver inte lika stor yta inomhus här, för jag vill vara ute så mycket som går och skapa mitt liv kring naturen, sjön och trädgården. När vi är här,  så är även Kalle mycket mer ute. Han går ut när han kommer hem från jobbet, han fiskar, tar upp kräftor, vill åka båt och så har han ju börjat vandra/ ut och gå med mig och det är ett intresse som vi vill göra mer av. När man åker här ifrån så saknar man sjön jättemycket.
Så jag ser livet här lite på att annat sätt. Att inte äga lika stort och mycket men ändå få kvalité och ha det viktigaste. På så sätt kommer även tid skapas till andra intressen och att känna att man längtar efter att sticka iväg en weekend eller vad det må vara. För…jag älskar också att klä upp mig ibland, äta en god middag och gotta ner mig i spa en helg.  Men att bo mindre och vackert känns viktigast just nu, för det vi älskar mest med detta ställe finns ändå utomhus.
Ja lite så tänker jag. Nu är Elin och Jakob på väg och vi ska vara ute idag och ha det bra i naturen. Jag ska fixa lite lunch till dem osv

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Jag ser naturen som ett vardagsrum”

  1. Har följt dig ett bra tag nu, vill bara säga att ni gör helt rätt nät ni följer er längtan till huset vid sjön. Det kommer bli så bra så, och inget är mer läkande än naturen.
    Kram Jeanette

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *