Man måste välja vem man ska fråga om råd

Att vakna här är så härligt, som att vara på semester. Jag brukar ibland vilja berätta något, något som kanske kan förändra dig eller ge dig en tanke. Jag säger inte att det jag tycker eller tänker är rätt eller fel, det är bara min egna tanke som jag fått genom mina erfarenheter.
Jag har tänkt på senaste tiden att det är bara mer och mer viktigt att gå efter sin egen kompass och om andra människor i din omgivning stör din kompass eller stör sig på ditt liv så är det bara att tänka att jag fått den här människan för att visa min kärlek till den, jag fått den för att öva kunna säga ifrån vad jag känner och tycker osv. Man behöver inte umgås den personen som stör sin egen kompass. Släkt kan ju vara svårt, men kan man inte acceptera varandras olika liv kanske man måste bryta en kontakt. Det är ett råd jag tagit med från Kaj Pollack. I höstas kunde jag inte det, man sjunker väldigt långt ner då om man inte tillåter sig att stå upp för sig själv, stå för livet man väljer osv. Men jag är tillbaka nu. När man ska börja på något nytt så måste man se till att söka sig till människor som kan ge positiv energi och som kan peppa en i tanken.
Man måste vara smart. När jag startade blogg och företag var det samma sak. Då frågade jag de som är lika galna som jag, som tror på konstiga ideer och som inte rädda att testa. Man måste liksom välja  person, men det betyder ju inte att jag älskar den personen mindre som jag inte ska fråga om råd just då.
Gudarna ska veta att bekymren försvinner inte med åren, det kommer nya precis hela tiden. Man måste rusta sig att bli stark och kärleksfull så man får leva lycklig vidare i sin egen kompass. Jag vet tex att hund är inte min mammas grej. Hon älskar ju städning och tycker en hund bara är jobbig och skräpar ner, även om hon tycker de är söta så. Då frågar jag alltså inte min mamma om råd. Man måste se till att välja vilka människor som ska få ge en råd. Min mamma älskar mig villkorslöst hon är världens bästa mamma som gör allt för mig, men vissa saker vet man som tex att man inte frågar om, som hund. Då frågar man min fina svärmor som har två hundar och alltid haft hund och som älskar leva med hund. Så enkelt är det.
Min man däremot, han är världens enklaste och bästa människa mot mig. Han har sagt många gånger att jag är galen först, men sedan har stöttat mig 100 % när jag sätter igång. Han vänder också väldigt fort för han älskar att se mig att må bra, han älskar se mig växa och det är så stort. Han vet numera att när han låter mig hålla på, så gynnar det honom också. Som stugan tex. allt slit, alla konstiga jobb vi gjort, alla inlägg jag delat om vårt liv gjorde att vi är här nu.
När man har blogg så har man väldigt många blickar och åsikter på sig, både här och på instagram och ofta kan jag inte välja vad alla dessa människor ska tänka och tycka om mig. Ni måste få vara som ni är och jag måste få vara som jag är. Men även där kan jag tänka att jag har fått en uppgift i livet och det är att berätta om mitt liv för att det kanske ger er en tanke, inspiration osv. Det kommer vara många människor som tycker min kompass är fel, jag kan lyssna på andras råd men jag kan också välja att bara låta det rinna förbi. Det här är jag bättre på igen. Låta det rinna förbi. Jag har min kompass och jag vet riktningen på den och jag lever efter den varje dag och delar den med er.  Tack för det, tack för ni är med och tänker och skriver och finns med.
Nu ska jag starta min dag här i stugan och fortsätta med trädgårdsjobb. Det är så härligt ute, solen lyser och jag önskar dig en fin dag!
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

19 reaktioner på ”Man måste välja vem man ska fråga om råd”

 1. Precis så är det. Jag brukar tänka så att mitt liv är för kort för att förspilla på människor jag inte synkar med. Men det är inte lätt, ibland handlar det om förpliktelser osv,
  Men om man gör så gott man kan , så räcker det en bit. Tack för en fin blogg !

 2. Vilket inlägg.. alltså du är ju så fin!
  Tänkte på det du skrev om din man, känner igen mig… alltså vi är så väldigt olika egentligen. Han är lugn och jag (var) energisk. Nu är jag sjuk och jag behöver stöttning dagligen från honom och såklart står han där och stöttar, kramar mig när det är tungt och pushar när jag har lite ork.
  Det är kanske få förunnat att leva i en sund relation vad vet jag men jag gör det och är så tacksam för det.
  Sen skrev du om detta med att be om råd- tror att när man nån gång i livet tvingas prioritera om så kommer det där ”sållandet” fram o det är kanske inte så kul men så är livet.
  Snart får vi njuta av mer sol och vårvärme.
  Trevlig helg

 3. Jag har också rensat och gallrat bort sådant som tar negativ energi av en och som tar det för mycket så det ändrar mitt tänk, både på facebook, insta och vanliga livet. Det är sant att man ska inte låta det hända än för jag lever mitt liv och det behöver inte ifrågasättas om jag själv inte frågar efter råd. Min karl är också den bästa för mig han är alltid min stöttepelare och tryggaste famn,

 4. Hej. Jag har följt din blogg i många år och vill bara säga TACK FÖR ATT DU ÄR DU!

  Alltid lika fascinerande att kika in på din blogg!
  Du inspirerar även människor som bor i Finland😊

 5. Kloka ord du skriver, inte lätt men själv tycker jag man blir tryggare med åren (precis fyllt 50)och då är det lättare att rensa och ha de som man mår bra kring sig, men svårast är tyckandet att inte ta åt sig av, men man får öva:)
  Mysigt du har det i din stuga, Trevlig helg!

 6. Kloka ord!
  Det är viktigt att ha energigivande människor omkring sig. De som tar mer energi än de ger kan man sålla bort 😊

  Du får förstås många kommentarer här och på Instagram och det är så svårt med tonläge i skrift. Hur man tolkar kommentarer beror ju på hur man läser dem, vilket humör man är på, vad man nyss har läst osv. Det är inte säkert att det menas kritiserande när man skriver något men det kan förstås uppfattas så ibland. Jag skrev en kommentar i höstas, menade absolut inget illa, men fick ett så elakt svar på mail från dig. Det sitter som en tagg, för jag menade verkligen inget illa. Kanske är det fler som har upplevt detta?

  Det är din blogg, ditt liv och jag är så tacksam att få en glimt av allt det fina du har omkring dig och som du delar med sig av.

  Hoppas du mår bra och fortsätter att njuta av livet och allt det har att ge ❤️

 7. Kloka ord!
  Det är viktigt att ha energigivande människor omkring sig. De som tar mer energi än de ger kan man sålla bort 😊

  Du får förstås många kommentarer här och på Instagram och det är så svårt med tonläge i skrift. Hur man tolkar kommentarer beror ju på hur man läser dem, vilket humör man är på, vad man nyss har läst osv. Det är inte säkert att det menas kritiserande när man skriver något men det kan förstås uppfattas så ibland. Jag skrev en kommentar i höstas, menade absolut inget illa, men fick ett så elakt svar på mail från dig. Det sitter som en tagg, för jag menade verkligen inget illa. Kanske är det fler som har upplevt detta?

  Det är din blogg, ditt liv och jag är så tacksam att få en glimt av allt det fina du har omkring dig och som du delar med sig av.

  Hoppas du mår bra och fortsätter att njuta av livet och allt det har att ge ❤️

 8. Feedback eller kritik behöver ju inte alltid tas som negativ heller. Jag har till exempel tänkt kommentera ett tag att det ibland är svårt/jobbigt att läsa dina texter. Detta eftersom det är väldigt mycket stavfel i dem, som ofta upplevs som enkla slarvfel. Om du läser igenom texten en gång innan du publicerar den så ser du kanske också det. Eller så har du svårt för att stava rätt och då får det ju såklart vara så. Med denna kommentar vill jag inget illa, eller att den ska tas emot med "taggarna utåt". Utan det är ett tips på vad du kan förbättra och vad jag som läsare önskar få ut mer av. För övrigt gillar jag dina inlägg och varierade ämnen väldigt mycket.

  1. Hej Linda
   Jag vet att jag stavar mycket fel och jag rättar en del efter jag publicerat. Det kommer fortsätta vara så för jag är som jag är 🙂 jag vet att jag kan förbättra det men jag kommer troligtvis inte göra det. Jag har bloggat i 12 år och jag är slarvig, snabb osv men det får vara så. Ni är över 6000 stycken här varje dag. Ni får gärna tipsa och ännu bättre att skicka mail så kan man skriva privat. Det har jag den andra tjejen gjort nu. Jag har förklarat varför vi ville äta på pappertallrikar när vi är 16 personer och inte på mitt fina porslin för vi inte har diskmaskin i stugan. Kram Lotta

 9. Hej, väljer också vilken jag pratar med. Som resor, då pratar jag inte med min mamma- hon tycker inte om det, blir rädd och orolig… som hon för över på mig. Svärmor älskar att resa så bättre att prata med henne om det😁.
  Det blev verkligen fint med planteringslådorna. Vill sätta igång med min trädgården också, älskar att greja i växthuset och i blomrabatterna. Men vintern dröjer sig kvar så får vänta några veckor till. Önskar dig en mysig helg, jag tänker åka skidor med mannen och yngsta sonen ⛷.

 10. Vilket fint inlägg och mycket tänkvärt. Jag är ju själv en person som vänder o vrider på allt och tänker ibland att jag lever mitt liv i mitt centrum – men lika ofta i en del där jag bara är en liten del av ett annat centrum. Dvs ibland vill jag ha total kontroll och styra hur jag mår, vad jag gör, vilka jag träffar. Och ibland är det skönt att bara vara en del av saker som händer och hoppa på om jag vill. Jag har stort behov av båda miljöerna – glida lite i och ur det som passar. Det är en förmån att få vara den som ger råd ibland och det kan vara enormt energigivande – samtidigt dränerande om man är lite skör ibland. För nåt man lärt sig med åldern är att inget är konstant – det kan svänga snabbt. Tack för att du är du! Kram

 11. Så kloka ord, du tänker så rätt! Jag har följt din blogg länge just därför att du är som du är, bjuder på dig själv och dina tankar och idéer och drömmar. Fortsätt vara dig själv! Du inspirerar mig väldigt mycket! Ha de bäst, kram!

 12. Fint att du kan låta saker rinna förbi , dessutom låta oss läsare ha en egen åsikt även om den inte passar dig alltid . Lycka till med hund, hade en själv i tolv år en Welsh springer spaniel mycket jobb ja men ack så härlig tid.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *