Nu är arrendet betalt för i år och vi får ta upp kräftor i sjön. Detta är de första kräftorna för i år. Jag tänkte ni skulle få receptet på Kalles goda kräftspad.
Till ca 40 kräftor
2.5 liter vatten 1dl lite drygt grovt salt, 0.5 dl rårör-socker, en skvätt citronsaft, några dillkronor, En halv flaska carnegie porter öl ( finns i matbutiken) .
Gör så här:
1. Koka upp rikligt med vatten i en stor gryta
2. Koka upp lagen 2.5 liter vatten, 1dl lite drygt grovt salt, 0.5 dl rårör-socker, en skvätt citronsaft några dillkronor, en halv flaska carnegie porter öl.
3. Kontrollera att alla kräftor är levande och skölj dem i kallt vatten. Lägg i kräftorna, några åt gången, så att vattnet hålls kokande hela tiden
4. Ta upp dem efter 1 minut med hålslev och lägg dem direkt i den kokande kräftlagen.
5. Koka 8-10 min från det att lagen kokat upp. Låt dem kallna i lagen.
Kram Lotta
Mums! Kräftor är det bästa