Kalles kräftspad

 
 
 
Nu är arrendet betalt för i år och vi får ta upp kräftor i sjön. Detta är de första kräftorna för i år. Jag tänkte ni skulle få receptet på Kalles goda kräftspad. 
 
Till ca 40 kräftor  
 
2.5 liter vatten 1dl lite drygt grovt salt,  0.5 dl rårör-socker,  en skvätt citronsaft,  några dillkronor,  En halv flaska carnegie porter öl ( finns i matbutiken) .
 
Gör så här:
 
1. Koka upp rikligt med vatten i en stor gryta
 
2. Koka upp lagen 2.5 liter vatten,  1dl lite drygt grovt salt,  0.5 dl rårör-socker, en skvätt citronsaft några dillkronor,  en halv flaska carnegie porter öl.
 
3. Kontrollera att alla kräftor är levande och skölj dem i kallt vatten. Lägg i kräftorna, några åt gången, så att vattnet hålls kokande hela tiden
 
4. Ta upp dem efter 1 minut med hålslev och lägg dem direkt i den kokande kräftlagen.
 
5. Koka 8-10 min från det att lagen kokat upp. Låt dem kallna i lagen.
 
Kram Lotta 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Kalles kräftspad”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.