Jag hade en fantastiskt rolig kväll med tjejerna igår, man skrattar så mycket med dem. Underbart! Jag börjar med att tipsa om vad vi åt. Jag gillar att inte stå i grytorna när gäster kommer utan det är klart då, känner mig inte heller superduktig på matlagning, men denna smörgåstårta går snabbt och enkelt att göra och du kan förbereda alla lager gärna dagen innan så den får safta till sig och bara lägga på garnityret samma dag.
Jag har garnerat med ägg och räkor men det går lika bra med skinka , ost osv ( jag äter Lchf i vardagen så mycket jag kan men inte om jag har gäster eller är bortbjuden) .
Här kommer receptet, lovade tjejerna att lägga ut det. Det är farmor Lenas smörgåstårta och recept.
1 förpackning polarkaka till 1 smörgåstårta ( EJ hönekaka som är liknande, den blir inte lika saftig då)
1:a lagret : 1/2 hackad purjolök + dill, 1 dl gräddfil, 1 tonfisk i vatten på burk, 1 dl creme fraiche
2: a lagret: 1 dl creme fraiche, 1 dl gräddfil, klippt skinka
Översta lagret: 2 dl creme fraiche , smaksätt med senap och dill
Garnering tex skinka , ost, vindruvor, madariner ( finns i burk) olika grönsaker
eller ett lager kokta ägg, räkor, dill och citron
Nu ska jag åka till stugan och träffa målaren och önskar er en bra dag
Kram Lotta
Tack Lotta för en inspirerande blogg.
<3
Oj vad gott de där såg ut 🙂 De där måste jag också testa göra!