Köksträdgård från början

 
 
I den här nya köksträdgården vid sjön så har vi valt att börja med stenkross för marken här vid sjön är lite mjukare än hemma. Vi har beställt av en firma som varit här och tippat av. Jag har köpt kantlister på Jem och fix som jag kommer måla sedan i troligtvis falufärg timmergrå men jag tog med dem för att kunna mäta ut ytan och för att ni ska få en känsla hur det kan se ut när jag börjar.
 
Att skapa fram en köksträdgård är bland de roligaste jag vet. Jag gillar ganska tungt arbete med att köra grus osv och det är nog för att allt sådant ger sådan otrolig skillnad för intrycket och så älskar jag vara ute. Först finns ingenting och sedan börjar man kunna se att där blir det någonting. 
 
I den här köksträdgården ska vi ha det nödvändigaste. För oss är det viktigt att få äta en del grönsaker från vår egen trädgård och så tycker Kalle och jag om själva odlandet i sig. Lite som terapi. Att vattna och pilla i allt det gröna är själslig ro för oss. Här kommer vi ha bevattning från sjön så det behöver vi inte tänka på. 
 
 

Kalle låter mig styra upp som jag vill och så kommer han med ideer om vad han tror osv. Framförallt så hjälper han mig att köra grejer och snickra osv. Det här är bara första grunden innan jag börjar skapa. Här ska det bli pallkragar, gångar med grus och trampstenar, det ska bli växter i gruset, rabattkanter osv  Nu ska jag köpa markduk  och trampstenar ,

 
Nu är platsen klar med bästa kvällsljuset på sommaren och nu är jag igång tidigt så första grödorna kommer kunna titta upp här till sommaren. Jag kommer förodla en del och det gör jag hemma i orangeriet.
 
Kul att du följer med på bygget av vår nya köksträdgård vid sjön. 
 
Kram Lotta 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Köksträdgård från början”

 1. Hej!

  Jag brukar inte skriva några kommentarer, men nu gör jag det i alla fall. Ska ni vända på de små trästaketen? Jag tänker när man sätter upp ett staket så har man andra sidan utåt. Förlåt men
  jag kunde inte hålla mig.

  MVH
  Britt-Mari

  1. Hej
   Staketen står inte som de ska göra , detta är bara en början …de ska målas och fixas och inte stå dom de gör nu. Den snygga ytan ska sedan vara inåt kökstrådgården så att man ser det fina från insidan inte om man står i skogen :). Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *