Årsberättelse 2019

 
Det har dröjt lite med årsberättelse, men nu så…. här kommer den. 2018 var ett år som jag ska började jobba heltid med bloggen igen och jag tänkte att livet skulle bli lite mer som förr med resor och aktiviteter, men var vi samma som förr innan Elins behandling? När 2019 startade var min kropp fortfarande pigg vissa dagar men ibland också lite trött. Framför allt var storstad och mycket människor lite jobbigt för mig. Vi längtade efter köpa stuga med sjötomt men hittade ingen 2018 och alla blev för dyra för oss. 
 
 
 
Januari 
 
 
Januari börjar med feber och influensa och efter det bryter rosasea ut i ansiktet. Jag har fått något skit på balansen så jag har lite svårt att göra saker och håller mig mest hemma. Jag är iväg en dag och föreläser om sociala medier med Bixia och avslutar månaden med att åka till Stockholm och köpa mig en fin 45 års present. Jag upplever storstad bara som jobbigt och åker hem direkt efter jag köpt min väska. 
 
 
 
 
Februari 
 
 
I februari är jag lite piggare igen. Jag pysslar mycket inne, köper buketter och ute snöar det. 
 
 
Jag sätter igång projekt att måla och tapetsera i hallen och vi letar fritidshus lite mer aktivt men det finns inga till salu ännu. 
 
 
Det blir vårkänslor i februari när solen kommer och jag börjar starta upp mitt odlande igen i orangeriet. 
 
 
I köket fyller jag upp med kryddor och köper ganska mycket saker till en kommande stuga och nytt till köket hemma. Jag jobbar ganska mycket med blogginlägg och försöker öka min omsättning i företaget inför sommaren. 
 
 
Februari avslutas med en resa till Påläng till Susanne och Peter som vi alltid längtat så mycket efter. Där åker vi skoter och bara myser och jag känner att jag fortfarande att jag blir lite trött när jag åker bort fast jag vill så gärna ut och åka lite. 
 
I mars avslutar jag med att söka efter influenceragent som kan leta jobb med mig. Jag oroar mig lite hur marknaden kommer se ut och ska jag köpa hus måste jag se till att säkra upp jobb inför framtiden. 
 
Mars
 
 
 
I mars firar vi med tårta för mitt bokslut för 2018 ser bra ut, jag fixar papper inför kommande bank och stugköp och känner mig pirrig och redo. 
 
 
 
I mars åker jag och Philip till Stockholm, jag tar hjälp av en målare och målar kontoret och jag bloggar ofta men visar en del gamla bilder. Ute är det fortfarande lite kallt och det finns ännu inte så mycket att visa. I slutet av mars följer jag med min pappa till Tyskland, men upplever fortfarande att resor och mycket människor är lite jobbigt. 
  
 
 
 
Sedan kommer äntligen lite värme och man kan vara ute och jobba i trädgården igen. Älskar det!
 
April
 
 
I april kommer värmen och vi startar upp grillen och börjar pynta vår ute. Underbart!
 
 
Jag gör fint vid poolen, åker en natt till Vadstena med Sallys hus och köper möbler till en stuga som inte finns ännu. 
 
 
Sedan budar vi på hus igen , men förlorar budgivningen på 2 stycken men budar även på nytt som vi var och tittade på redan 2018. Jag är så nervös och pirrig och funderar mycket om det här huset är det rätta för oss. Jag är osäker, men Kalle är säker. 
 
 
I april planerar vi student, bal och Elin 20 års dag. Det händer så mycket roliga saker och livet bara rullar på. Mycket känslor och stor lycka att få uppleva allt. 
 
Maj 
 
  
I Maj händer det så mycket roligt och trädgården exploderar av allt det vackra. Nu finns det hur mycket som helst att blogga och visa igen.  
 
 
Drömmen går i upplevelse och vi blir ägare till stugan med sjötomt och allt känns overkligt och underbart på samma gång. Tänk att nu är denna pärla vår. Lyckan är total, som vi har kämpat för denna drömmen. 
 
 
Ute sätter odlingen fart på riktigt, inköp ska göras till stugan och jag följer med mitt fina tjejgäng på en planerad resa till Österlen. 
 
 
Sedan är det äntligen dags att flytta in i stugan och få plocka upp alla saker som jag sparat på mig, men alla på bloggen är inte lika glada som mig. Det kommer en del dryga kommentarer om saker jag köper och hur jag inreder som sänker min glädje men jag försöker tänka bort dem och fokusera på allt kul istället. Det här jag drömt om sedan jag var 15 år. 
 
 
Hemma i trädgården är det magiskt, alla tulpaner tittar upp och vi åker mellan husen för att inreda och pyssla. Jag känner mig så lycklig men fortfarande tisslas det och tasslas det om hur jag ska orka klippa gräs och ha tid att sköta två hus fast jag jobbar heltid med detta. Jag får många kommentraer om detta både på bloggen och instagram. 
 
 
I maj kommer värmen , vi åker båt för första gången och det blir grillning på bryggan. Vi handlar mycket till stugan och fortsätter och inreda där och jag har ofta lätt för att gråta. 
 
 

Hemma är maj en underbar månad men vi hinner inte riktigt njuta av det lika mycket för vi vill vara i stugan och pyssla där. Det behövs sängar, soffor, köksbord m.m för att flytta in så måste jag såklart jobba med bloggen. Maj blir både den lyckligaste månaden på året för oss men också den stressigaste för det finns så mycket att göra. 

 
Juni
 
 
I Juni köper vi nytt köksbord och plockar upp alla saker ifrån lådorna jag sparat på mig, handdukar, morgonrockar och en massa fint hittar sin plats i stugan . 
 
 
Sommaren startar på riktigt och det blir många middagar på bryggan och vi längtar inte hem. 
 
 
Det blir mest hem för att vattna och inget bra bevattningssystem har vi hunnit ordna. 
 
  
2019 är Elins år kan man säga, nu väntar bal och Elin och Jakob dansar så fint och jag gråter mest hela dagen. Tänk att vi får uppleva detta. 
 
 
I juni tar Elin också studenten. En stor dag för henne och för oss och hemma i huset är det fest med mat och tårta och gäster i trädgården . 
 
 
I juni åker vi inte bort, men vi har en hel del gäster i stugan istället. En kväll till Vadstena blir det med mannen. Kalle och jag pratar mycket om hur vi vill ha livet och vi känner att vi har ändrat oss mycket sista åren och vill andra saker. 
 
 
Vi köper köksbord, soffa och nya köksstolar till stugan. 
 
  
I köksträdgården är det grönt och fint och allt växer så bra
 
 
 
I slutet på juni går vi på fest men jag tycker det är mest jobbigt med mycket folk, Jag längtar bara till sjön och vill inte göra så mycket. Kalle och planerar för en sommar i stugan och vi kommer få prioritera bort att göra saker hemma en tid för att hinna med, men jag har svårt att tänka bort dumma tankar och känner mig mer och mer stressad över vad folk tycker om oss och allt vi gör och köper. Kalle behöver också mer lugn och ro så vi planerar upp vår sommar lite mer. 
 
Juli
 
 
I juli går bloggen toppen, den ökar hela tiden och det ser ut att bli ett bra år igen i företaget. Jag fortsätter att inreda i fritidshuset med vitrinskåp i köket. 
 
 
Vi har inte planerat någon stor semester men vi åker på små turer när alla är med. Philip och Julia är fortfarande tillsammans och jag älskar att få hänga med alla barnen och bor på hotell i stan. 
 
 
 
I stugan blir det många grillkvällar, vi har mycket planer för detta hus och det fotas många jobb här ifrån. 
 
  
Kalle har sparat i aktier i många år och vi förverkligar också drömmen om en liten sportbil. När jag åker bort blir jag väldigt trött och upptäcker också att jag inte klarar så mycket alkohol. Det blir några korta turer till fina Västervik som inte ligger så långt från stugan. 
 
 
Hemma finns det massa att göra på huset och efter lite tråkiga kommentrer om hus och bilköp blir jag nedstämd och ledsen och börjar känna dåligt samvete mot allt och allting. Att vi borde vara hemma och måla, att vi borde sluta med hönsen, att vi borde vara mer med våra barn, att vi borde umgås mer med folk osv  Jag känner mig mer ledsen och har svårt att tänka och har svårt att glädjas åt allt som är bra.  
 
 
 

Trädgården blommar så fint och vi åker till Liseberg och har en sådan rolig dag, men resan hem blir jobbig. Jag känner mig så trött när jag åker bort och hela dagen efter ligger jag i en fruktansvärd migrän och helt utslagen. Kalle och jag bestämmer aldrig mer köra bil hem sent på natten. Kalle känner som jag. 

 
 
 Vi fortsätter att ha mycket gäster i stugan för vi vill inte åka  bort och jag fortsätter med många promenader med Maria, min bästa vän. 
 
Philip och Julia fiskar och åker mycklet båt och vi köper in oss på kräftfiske i sjön. Så mysigt!!. 
 
 
Det blir inte så många bad i hemma i poolen men vi känner ändå när juli månad är slut att vi gjort det vi mest velat. Vi har mest varit hemma och inrett vårt nya hus. Det har varit intensivt några månader , men nu blir det  lugnare när folk börjar jobba igen. Jag längtar efter lite vardag. 
 
Augusti
 
 
I augusti bygger vi en bod och fortsätter med kvällsbad i sjön. Vårt hus är vinterbonat och vi kommer bo året runt när vi vill.
 
 
 
Min fina vän Sallys hus kommer besök en underbar solig dag och ger massa energi.
 
 
Jag vill bara vara hemma och jobba i min trädgård känner nästan flyktkänsla och vill bara få vara ifred. Vad flyr jag ifrån? 
 
 
Om jag åker till stan och fixat håret blir jag så trött så jag måste börja sova middag men om jag är hemma utan måsten känns det bra. Jag börjar bli orolig att jag inte orkar och att min posttraumatiska stress som jag haft blir värre och värre och jag har ont på sköldkörteln. 
 
 
På bloggen ifrågasätts mina inköp till stugan och jag inreder med skrivbord från loppis och börjar längta efter sängar efter sovit på luftmadrass i 3 mån. 
 
 
I slutet av augusti är jag trött. Trött på att ha jobbat mycket fast många tycker jag bara är hemma och köper saker och inreder ett hus, trött på att inte orka åka till stan, trött på kommentarer om mitt liv, trött på att ha dåligt samvete osv och jag mår inte bra. Jag tar tappat min inspiration och glädje och blivit som jag var när jag var ung med höga krav på mig själv och vet inte vem jag är längre.
 
Jag vill så gärna orka för att slippa höra skit, jag vill så gärna att livet ska vara som före Elin var sjuk, men jag stänger av. Det har hänt så mycket saker och jag är fortfarande sjuk i min posttraumatiska stress som jag måste lära mig leva med och ta hand om. 
 
September
  
 
I september får Elin vikariejobb på förskola och jag får lite mer egentid med mitt jobb och bloggen. 
 
 
 
Jag följer med till Barcelona på tjejresa och har några av mina bästa dagar på länge. Jag är kanske inte så trött och dålig ändå?
 
 
 
Jag fortsätter när jag kommer hem att leva som vanligt och åka till stan ibland och tror att jag mår bättre än vad jag gör. Men konstiga symptom i huvudet börjar krypa sig på och jag känner av stress och vill inte göra så mycket. 

Oktober

 
 
I Oktober besöker jag akuten för min migrän som de inte kan göra någonting åt och så upptäcker jag en knöl i nacken. Då säger kroppen och huvudet stopp. Efter år av kämpande med cancer, jobbat under alla dagar i flera år med bloggen, ökat omsättning, stugköp och kommentarer om mitt liv så är energin slut. Jag säger stopp till allt utom jobbet och familjen, stopp till alla vänner och fester, alla resor, allt som tar energi just nu och jag måste bara få vara ifred. 
 
 
I oktober gör jag inte så mycket, varken tränar, träffar vänner eller planerar för framtid. Jag bara är och det är tillräckligt för mig. Jag behöver ensamtid och att livet går långsamt. Vem är jag nu och vad vill jag nu?
 
 
Jag fixar hemma med julbelysningar, planerar julen och har massa konstiga symptom i huvudet som jag oroar mig för. Jag funderar mycket på framtiden och hur jag vill leva och vad jag orkar med. 
 
 
November
 
I november mår jag lite bättre igen. Jag promenerar mycket med nära vänner och är ute mycket men oroar mig lite för julen hur det ska gå med allt jobb som brukar vara på bloggen. Vi skaffar sängar och bara snälla kommententarer skrivs på bloggen igen .
 
 
Jag börjar julpyssla och Kalle och jag har det så bra. Vi njuter lite mer av lugn och ro och åter igen börjar jag längta efter att kunna träffa lite mer människor igen. 
 
 
 
December
 
December blir hyfsat bra, men jag börjar söka läkare för mina konstiga symptom. Vissa dagar kan jag inte sitta vid datorn, men vissa dagar är ganska bra. Jag har fortfarande ont på sköldkörtel och kollar upp det men alla mina prover är bra. 
 
 
 
Jag börjar julpyssla hemma och i stugan och jag tycker det känns så mysigt och roligt och så fort jag är ute så mår jag bra. 
 
Kalle och jag börjar vandra lite och lägger upp planer för nästa år. Kalle ska börja jobba lite mer med mig och vi ska sakffa en hund som ger mig sällskap om dagarna när jag jobbar hemma och vi ska ge bort hönsen som ger oss lite dåligt samvete när vi är i stugan. Jag börjar må bättre och bättre igen och ska genomgå en scanning i Stockholm, skaffat mig privatläkare och kolla upp att jag inte har något i huvudet. 
 
 
 
Bloggen går bättre än någonsin med 6000 besökare om dagen och har ökat med 1000 besökare om dagen än förra året. Företaget går toppen och troligtvis den bästa omsättningen sedan jag startade och influencersmarknanden har blivit en erkänd marknad och det har lugnat ner sig på bloggen med kommentrer av stugköp m.m Jag känner att jag är starkare igen och inte bryr mig om vad folk tycker. Gamla Lotta är mer och mer tillbaka och jag mår bättre och jag far inte omrking så mycket för det orkar jag inte. 
 
 
 
I början på 2020 får jag veta att min scanning visar ingenting, alla prover är bra. Vi inser att de sista åren har gjort att vi orkar inte lika mycket av sociala saker som var roligt förr som resor osv utan vi vill fortsätta på resan med att pyssla med våra hem, åka på turer med nya bilen och få fortsätta vårt odlande och skaffa en hund. Det kommer bli mycket motion, natur och vandra en del. Det är okej att ändra sig, det är okej att vara allt med upp och ner i livet och det är okej att bara få vara som man är. 
 
Vi avslutar 2019 med många nya drömmar om 2020, med mer tid tillsammans, ta hjälp med målning på vårt hus på landet och fortsätta med projekt i vårt fritidshus och så umgås med våra närmsta vänner och familjen. 2020 känns härligt! Kalle och jag får en jobbadag ihop i vår och  sommar, vi ska förverkliga projekt och vi ska fylla tiden med goa nära vänner och familj och kanske någon tur utomlands och tacka nej till saker som inte passar oss längre.
 
Tack för du är med på resan…
 
Kram Lotta 
 
 P.s du hittar 2018 årsberättelse HÄR , 2017 HÄR 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

27 reaktioner på ”Årsberättelse 2019”

 1. Vacker och samtidigt gripande läsning, vad mycket som hänt under föregående år. Kloka tankar om hur ni vill leva och förändra framöver. Önskar er lycka till med era projekt i erat paradis, ni har så mysigt och fint.
  Kramar till dig!!

 2. Vilken trevlig sammanfattning av året. Så mycket som hänt, både positivt och negativt. Älskar att få följa med i din vardag, så inspirerande. Sluta aldrig vara DU Lotta! Kram 💙

 3. Härlig och lite sorglig läsning. Sorgligt att så mycket avundsjuka (Vilket jag utgår ifrån att det är!) kommentarer florerar. Å även att man i botten vet att man inte ta åt sig så kryper det in under skinnet på en. Hoppas du och familjen får ett fantastiskt år!

 4. Så roligt att följa med på er resa. Har följt med sedan du startade. Ni har verkligen kämpat. Men det ser ju inte folk tyvärr de ser bara ytliga saker i dag tyvärr. Jämför sig med andra. Det är en tråkig sjukdom vi har i Sverige Den stora avundsjukan en hemsk sjukdom som har blivet allt mer vanlig. För det är ju faktiskt så att vill man något så får man kämpa både med jobb och utbildning. Inget i dag är gratis utan allt är en kamp. Där i mellan blir vi också drabbade av sjukdom och annat elände som vi inte vet hur det slutar och som vi absolut inte kan påverka. Men avundsjuka det är nog värsta sjukdomen som vi har i kring oss. Men ni har kämpat på. När ett barn blir sjukt i en familj så tar det så mycket energi. För det är verkligen det värsta som kan hända föräldrar. Orken tar slut och det är kanske inte under sjukdomstid men det kommer tyvärr efteråt. Men man klarar mer än vad man tror man kommer ta sig igenom. De har ni gjort med råge. Så ta bort energitjuvar var med dom som ger glädje och inte missunnar er lycka och frid. Önskar er allt gott!!!

 5. Lotta! Du är en stor inspiration! Kring hur underbart man kan leva sitt liv. Kring att anpassa livet kring vem man är just nu. Att låta det yttre livet följa med i de inre förändringar som sker. Kring att ha det vackert runt sig. Att det i sig är helande. Att man kan planera långsiktigt, visualisera och nå sina mål.
  Så fortsätt bara vara du och radera bort de som inte är snälla (avundsjuka och missunnsamhet handlar det om). Låt dem inte påverka dig. Du har skapat något mycket vackert för dig själv och andra.

 6. Lotta du är en helt underbar människa som jag bara önskar allt gått läsa dina inlägg är roligt så kör du på och gör som du vill du bestämmer ju själv det är ditt liv och ingen annans.

 7. Så roligt att få följa din blogg. Du ska inte ta åt dig av människor som är avundsjuka. Du är en stor inspirationskälla. Kör ditt race o njut av dina framgångar!! Lycka till i framtiden!<3

 8. Har följt din blogg i några år. Det du skriver är vardag med värme och ärlighet.
  Fortsätt livets resa på ditt eget sätt.
  Önskar dig och din familj allt gott.

  Kram från Katarina i norr.

 9. Fin årsberättelse men så sorgligt med alla elaka människor och att vuxna människor kan få för sig att skriva elaka saker. Varför går de in och läser bloggen.?
  Jag har följt din blogg under många år och tycker att den både är underhållande och inspirerande. Jag tror att jag gårin varje dag lycka till med 2020!

 10. Följt din blogg super länge men aldrig kommenterat! Din blogg är verkligen fantastisk och du är en riktig inspiration!! Har fått jätte mkt inspiration från din blogg så fortsätt vara du, precis som du är och våga berätta om både det positiva och det jobbiga i livet! Så som allas liv är är, men som inte alla vågar prata om! Stor kram 🥰

 11. Årsberättelse är roligt att läsa, nästan så jag blir sugen på att börja göra en privat för mig själv! Även att jag tycker att jag är ganska bra på att reflektera över hur jag har det kan det va intressant att gå tillbaka, för att få inspiration till kommande år.

  Jag blir faktiskt ledsen när jag hör hur mycket folk tycker och tänker en massa negativa saker om andra. Lätt att säga att man inte ska ta åt sig men man är ju bara mänsklig. Det enda man kan tänka är väl att de som har alla dessa åsikter kan inte va speciellt nöjda med sina egna val i livet. Kanske vågar de inte följa det de själva skulle vilja göra och blir istället bittra… usch sån vill man verkligen inte bli!!
  Stor kram till dig som ger så mycket inspiration!

 12. Är läsare sen länge man heller aldrig skrivit förut. Du ska ju vara stolt att ni förverkligar era drömmar. Sen har folk alltid kommentarer men försök att inte bry dig. Vi har också stort hus som vi alltid ordnar med, sportbil, mc, lght utomlands etc men det är för att vi väljer att lägga vår tid och pengar på det. Lycka till med allt 2020.

 13. Trist å høre at du får negative kommentarer for de valg du og dere gjør! Jeg har stor respekt for at du våger å skape det livet du ønsker – og for at du jobber hardt for det! Har lest bloggen din i mange år, og heier på deg og dere! Lykke til videre – jeg håper og tror at 2020 blir et fantastisk år! ❤️

 14. Jag har följt dig i många år nu och din blogg är den första jag kollar. Det är en ära att få ta del av ditt liv och de utmaningar du möter. Ibland blir jag avundsjuk, men så kommer jag på att du är du och jag är jag.
  Önskar dig och din familj ett fantastiskt 2020. ❤️

 15. Vilket otroligt år. Så mycket fint ni hunnit med, och så trivsamt du gör det. Blir rent ut sagt jävligt förbannad på hur människor beter sig. Tar sig rätten till ditten och datten. Ren och skär avundsjuka.

  Grattis till att bloggen går så bra! Jag hoppas att du under 2020 kommer må toppenbra.

  Kram ✨

 16. Hej! Fy vad jag känner igen mig i folk som är avundsjuka. Efter att jag och min sambo fått barn som föddes väldigt mycket för tidigt (det gick dock bra som tur var) började vi ändra om vårt liv och köpte t.ex. en sommarstuga. Vi har varsin fin bil som vi båda kämpat oss till och köpt utan lån. Helt plötsligt tycker jag att folk börjat bli lite konstiga mot oss och stämningen har förändrats. Det är märkligt att det inte får ”gå bra” för folk. Det folk inte tänker på är att vi bara fördelat om våra pengar, vi köper aldrig mat ute eller märkeskläder ex utan lägger de pengarna på bilarna och huset. Jag har följt din blogg i många år och vet hur mycket ni har kämpat. Skit i de som vill trycka ner och njut av ert liv! Stort grattis till stugan som ni så väl förtjänar!

 17. Jeg har fulgt din blogg i flere år. Har aldri skrevet noen kommentar tidligere. Jeg setter stor pris på lesningen og de pene bildene. Synes det er trist at du blir tappet for krefter av folks ondsinnede kommentarer. Ønsker deg og dine alt bra.

 18. Jag har följt dig i många år men läser aldrig kommentarer och jag blir förvånad när jag förstår att människor inte alltid är snälla i sina kommentarer. Jag antar att de som läser din blogg "lärt känna" dig och har följt dig genom glädje med vackra inspirerade bilder och fällt tårar vid svåra stunder och hållit tummar för att allt ska gå bra. Att då fälla nedlåtande kommentarer begriper jag inte, man väljer ju själv vad man vill följa för bloggar. Nej ska man kommentera så gör man det med syfte att stärka och pusha annars tycker jag att man låter bli. Tack för fin inspiration!

 19. Jag hittade din blogg när jag sökte trädgårdsinspiration, och har sedan följt dig. Du skriver ärligt och rakt om ett vanligt liv i med- och motgångar. Dessutom är du en duktig fotograf och jag älskar jag dina trädgårdsbilder.
  Jag får ont i magen när jag förstår hur människor kan bete sig genom att tycka en massa och kommentera dina val och vad du gör. Skönt att det verkar ha vänt till det bättre! Jag ser fram emot att fortsätta följa dig under året och lycka till med att skaffa hund!

 20. Så skönt att du mår bättre och bra också att du fått svar på undersökningen och vet mer. Har vänner som har höns också, ja jag tänkte lite på dem nu när ni ska lämna bort era, de har dubbla boenden det paret men bor alltid på lantstället, tittar till det andra bara och då är det lättare. Och fina katter har de. Men ni blir ju mer låsta om ni vill vara i stugan, vet att de alltid måste skaffa folk som passar hönsen när de reser bort några dagar. Så bra om ni får mindre att anstränga er med. Så fin stugan blev med taken, ett verkligt lyft, vi har också upp till nock i vår stuga på landet i alla rum och kök och jag älskar det, rymden och ljuset. Har ett förslag och du får säkert många, men KSM-66 och selentillskott tycker jag du ska prova, vid onormal stress, ja som många har haft, så dräneras binjurar och hormonsystem, det här är inget humbug, jag arbetat med forskarna på KS och KI som nu har fått mycket kunskap om selenets betydelse för både sköldkörtel och cancerbehandling. Du får googla på det, jag vill inte skriva ut forskarnamn men det finns artiklar, tror du kan läsa både Dagens medicin och Läkartidningen på nätet. Ta hand om dig ha det så bra.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *