Sol och vattenprojekt

ANNONS Bixia
 
Tänk så mycket vi tar för givet, som tex. att ha drickbart vatten i kranen i köket, kunna duscha i badrummet och kunna tvätta våra kläder.
 
Om man är Bixiakund så är det roligt att veta att Bixia har en miljöfond där de tillsammans med Erikshjälpen stödjer ett sol och vattenprojekt i Etiopien som jag har följt. Området Bixia stödjer är väldigt torrt och stenigt och invånarna lever på sina odlingar så vattnet har en oerhörd viktig innebörd. 
 
 
Erikshjälpen och Bixia har hittils borrat två brunnar i detta område som nu kan förse en hel by med vatten. Tidigare fick flickan Tirus gå 3 timmar på morgonen och 3 timmar på kvällen för att hämta vatten som nu bara tar 15 min. Kolla Youtube klippet HÄR
 
Målsättning är att inom en 3-årsperiod borra minst 6 nya brunnar, kompletta med pump, solpanelsanläggning och vattentankar. För att detta ska vara möjligt krävs finansiering och där kommer Bixia in och bidrar med pengar från Bixia Miljöfond. Superbra!
 
 
 
 
Vill du som jag vara en del av Bixia och få din el från sol, vind och vatten så kika in på deras hemsida HÄR. Har du frågor kan du alltid ringa, maila eller chatta med dem för att du ska få närproducerad el.
 
Ha en toppenfin dag!
 
Kram Lotta 
 
💗
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *